Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1284
De la 07 Ianuarie 2003
123124855
pnl
Editorial

Sub fusta cui s-au ascuns infractorii şi turnătorii?

  • Ioan Rotundu
  • 8 June 2012, 23:00
Cât na durat campania electorală am reuşit să trec în revistă toate cele 78 unităţi administrative ale judeţului şi să analizeze calitatea umană a candidaţilor. În anul 2008, cei mai slabi pregătiţi profesional, cei mai violenţi oameni ai comunelor, cei cu condamnări sau cercetaţi penal, în majoritatea lor cu pregătire generală şi prea puţini absolvenţi de liceu şi ncu studii superioare au fost înscrişi pe listele PSD şi PNL.
A fost continuată politica alegerilor anterioare, în sensul că având un consiliu format din oameni slab pregătiţi şi instruiţi primarul îl poate manipula uşor şi nici nu trebuie să le dea socoteală pentru orice proiect de hotărâre supus lor spre aprobare.
La aceste alegeri, am regăsit aceeaşi situaţie, dar sun cupola USL. Majoritatea candidaţilor USL la funcţia de primar sunt oameni spre vârsta a treia, 80% fiind născuţi şi formaţi pentru viaţă înainte de 1989. Iar pe listele de candidaţi din nou au fost înscrise persoane slab pregătite.
Sub cupola USAL s-au strâns iarăşi cei cu infracţiuni la activ şi cei descoperiţi ca turnători la fosta Securitate. Parcă a tunat şi i-a aduna!. Explicaţia nu poate fi decât una: la USL se simt la adăpost de ce-au făcut şi de ce vor mai face.
Iar pentru că astfel de informaţii trebuie susţinute şi cu argumente, voi da şi exemplele cuvenite. Ioan Ursache, primarul de la Mileanca, a fost confirmat de CNSAS ca informator al Securităţii. PDL l-am exclus din partid dar5 l-a recuperat Ţurcanu şi acum este candidatul USL. De menţionat că Ursache a fost şi condamnat pentru nişte falsuri comise în calitate de secretar al Primăriei.
La Dersca, pe lista de consilieri USL figurează la loc de frunte profesorul Gheorghe Roman şi viceprimarul Gicu Ciubotaru. Ambii au fost declaraţi de CNSAS foşti informatori ai Securităţii. Roman şi-a turnat colegii de catedră iar Ciubotaru, ca bibliotecar i-a turnat pe cei care împrumutau cărţi şi-i interoga pentru a le afla părerea despre PCR.
La Broscăuţi, Ioan Romaniuc este candidatul USL din partea PC. Romaniuc a fost primar în mandatul 1996 – 2000, dar n-a mai apucat să-şi ducă mandatul la bun sfârşit pentru că a fost arestat şi condamnat pentru luare de mită. A strâns pe lista sa de consilieri toţi cei din comună care au intrat în conflict cu legea.
Las Văculeşti, candidatul PSD, Sorin Gânga, în calitate de pădurar a avut mai multe conflicte cu legea, e drept fără consecinţe penale. şi şirul exemplelor poate continua cu candidaţi la funcţia de primar care au slabă pregătire.
Candidatul USL . PC de la Răchiţi este şofer şi n-a reuşit să-şi ia bacul. Cel de la Călăraşi are familia destrămată, este bătăuş şi lipsit de cultură generală, cel de la Corni fost subofiţer în Armată, cel de la Ripiceni fost miliţian, cel de la Cordăreni maistru auto în Armată ertc.
Dar de ce să-i condamnăm pe cei de la comune când şi la nivel de judeţ lucrurile nu stau altfel. Florin Ţurcanu este în curs de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Dosar 93/2011) pentru infracţiunea de fals. Deputatul Costică Macaleţi are un dosar penal la Parchetul de pe lângă ÎCCJ pentru activitatea infracţională de când era prefect, Răzvan Rptaru – preşedintele tineretului PSD, a recunoscut singur că a măsluit licitaţii publice mituind funcţionari ai statului.
Iar dacă ne ducem şi mai sus, l-avem pe Adrian Năstase infractor în curs de judecată şi Dan Voiculescu turnător la Securitate confirmat de cea mai înaltă instanţă de judecată din România – ÎCCJ.
Am căutat şi în tabăra PDL dar am găsit foarte puţini. Candidaţii PDL, peste 80%, sunt tineri formaţi după decembrie 1989 şi în majoritatea lor cu studii superioare. Candidaţii la funcţia de consilier local, de asemenea au pregătire medie şi superioară. Doar la Manoleasa candidatul Alexandru Boroleanu este un scandalagiu predispus la infracţiuni iar Gheorghe Foca de la Frumuşica este fost militar fără calităţi deosebite.
Mai era primarul de Hilişeu Horia, Constantin Babiuc, cercetat penal pentru modul în care a concesionat imaşul public, dar PDL a renunţat la el pe ultima sută de metri iar acum Babiuc este candidatul UNPR.
Calitate umană foarte slabă am mai întâlnit şi la PP – DD, dar cum acest partid nu se bucură de atenţia electoratului nu-i mai bag în seamă candidaţii că şi aşa s-au pedepsit singuri prin aşi-i selecta..
Revenind la USL, cei adunaţi sub fusta acestei alianţe politice şi aflaţi în conflict cu legea sau au fost pedepsiţi se simt în siguranţă pentru că acest partid întotdeauna şi-a apărat infractorii de mâna, şi aşa scurtă, a legii. Avem un exemplu chiar în aceste zile, când îl vor face scăpat pe Adrian Năstase prin prescripţia faptelor comise. Problema se pune dacă botoşănenii merită să-şi investească votul în cei care protejează pramatiile? Nor decide dumi8nică!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Lista finală cu candidaţii la funcţia de primar care au prima şansă
Bancul zilei: Femeia
Statul are o politică duplicitară în privinţa limbii române
Nu acceptăm existența limbii moldovenești
Plângere penală împotriva premierului Victor Ponta
acesta este acuzat de abuz în serviciu după ce nu a deblocat banii către primarii
Traian Băsescu îl primeşte luni la Cotroceni pe Prinţul Charles al Marii Britanii
Albert Einstein a avut dreptate, recunosc cercetătorii
Sper să nu ajung să merg cu calul
m trecut deja de la Audi la VW Golf
Călăraşi: Cu mânicile suflecate (P)
Absolvenţii de liceu sunt aşteptaţi să devină jandarmi
Urnă specială pentru cei care votează în Penitenciar
Bogdan Suruciuc va contesta demiterea din funcţie
BEJ Botoşani au luat o decizie intens contestată de botoşăneni
Alimente cu E-uri pentru nevoiaşii botoşăneni
Luni, absolvenţii de liceu intră în „focul” examenului de bac
Ministrul nCepoi n-are bani pentru Spitalul judeţean Botoşani
Guvernul Ponta va reduce drastic lista medicamentelor compensate
Când garoafele sunt mai roşii ca trandafiriii
Ioan Rotundu
Boală lungă, condamnare sigură... pentru Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog