Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1358
De la 07 Ianuarie 2003
123190295
pnl
Editorial

Superimunitatea, curat neconstituţională, dar o primesc!

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2018, 23:00
Brusc şi fără vreo explicaţie publică, măcar din respect pentru proprii alegători dacă nu pentru toţi românii, coaliţia bolşevică ALDE – PSD a iniţiat o lege prin care judecătorii c constituţionali primesc o superimunitate. Depusă la Camera Deputaţilor, legea a fost ţinută la fereală până i s-a împlinit sorocul de a fi aprobată tacit, fără vreo dezbatere în plen care să atragă atenţia românilor şi penalii din Parlament să se pricopsească cu vreun nou protest.
Apoi, legea a ajuns la Senat. Nici aici n-au avut loc dezbateri pe fondul şi conţinutul ei. Doar un senator rebel de la USR a ţinut să spună că legea este o ruşine atât pentru parlamentarii care au votat-o cât şi pentru judecătorii constituţionali care primesc privilegii ce-i situează deasupra legii şi a Constituţiei României.
Liberalii, ca partid de opoziţie, au tăcut mâlc iar unul a şi votat. Joi, preşedintele Ludovic Orban a anunţat că va contesta legea la Curtea Constituţională. Adică exact la cei care beneficiază de avantajele ei. Anunţul a fost făcut a lehamite, de ochii alegătorilor şi fără comentariile care s-ar fi cuvenit făcute.
Legea va ajunge la Cotroceni, la preşedintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. Cred că preşedintele o va restitui Senatului pentru revizuire şi o va primi înapoi în aceeaşi formă, după care preşedintele o va contesta şi el la CCR.
Dar de ce au descoperit aşa brusc bolşevici ALDE – PSD că judecătorii constituţionali au nevoie de o aşa superimunitate. Aceşti judecători nu judecă infractori periculoşi ca să fie ameninţaţi cum sunt judecătorii, procurorii, ofiţerii de poliţie care se ocupă de criminali periculoşi, de interlopi, de mafioţi internaţionali etc.
Judecătorii Curţii judecă cu Constituţia pe masă legile adoptate de Parlament dacă sunt sau nu conforme cu prevederile constituţionale. Nu este o muncă periclitată, nu se iau decizii privative de libertate ci de ordin politic. Dimpotrivă, deciziile lor, dacă sunt luate corect şi nu aservite intereselor vreunui partid, atrag simpatia şi respectul românilor.
Ei, am zis decizii aservite politic?! Da, superimunitatea acordată îi fereşte pe judecătorii constituţionali de orice cercetare penală, indiferent de fapta comisă, nu pot fi reţinuţi şi arestaţi nici dacă se constată un flagrant şi nu pot fi trimişi în judecată decât numai dacă din cei 9 judecători, 6 votează ridicarea imunităţii. De ce 6? Explicaţia vine de la sine. Cei 9 judecători sunt numiţi 3 de Camera Deputaţilor, 3 de Senat şi 3 de preşedintele României. În momentul de faţă, 6 judecători sunt numiţi de coaliţia bolşevică ALDE – PSWD care controlează Camera Deputaţilor şi Senatul.
Vă mai amintiţi când Valer Dorneanu, preşedintele Curţii şi om credincios PSD-ului a vrut să interzică publicarea în Monitorul Oficial a opiniilor separate ale judecătorilor care au alt punct de vedere decât al celor 6 controlaţi politic? Se voia, de fapt, ca cetăţenii să nu cunoască şi opiniile celor care au alt punct de vedere şi care s-ar fi putut să fie şi cel corect.
Dar să dezlegăm şarada ce se ascunde în spatele acestei superimunităţi. CCR a dat o decizie prin care a recunoscut dreptul procurorilor de a efectua cercetări asupra faptelor de corupţie şi abuz comise de membrii Guvernului: miniştri şi secretari de stat când miniştrii implicaţi în afacerea tel Drum a lui Dragnea susţineau că procurorii n-au dreptul să-i cerceteze. Numai că decizia CCR permite procurorilor şi cercetarea judecătorilor constituţionali dacă au măsluit vreo decizie cu dedicaţie politică sau, pe ascuns, au contacte cu anumiţi lideri politici şi primesc instrucţiuni să facă sau să nu facă ceva.
Ori, sunt tot mai multe semnale din interiorul ALDE – PSD că se pregătesc legi care să pună sub control politic nu numai justiţia ci şi serviciile informaţii. Este nevoie ca aceste legi să fie declarate constituţionale, ceea cer ar putea fi un abuz al judecătorilor constituţionali, o depăşire de competenţe, ceea ce ar putea atrage asupra lor o anchetă penală. Primind superimunitatea, sunt puşi la adăpost de astfel de surprize iar Procurorul General nu-şi va putea băga nasul în cârdăşia lor cu liderii politici ai partidelor de guvernământ.
Mai există plutind în aer suspendarea preşedintelui Iohannis pentru a-i face loc la Cotroceni lui Tăriceanu care să asigure promulgarea legilor justiţiei. Curtea Constituţională trebuie să dea un aviz care să legitimeze jocul politic al penalilor din Parlament.
Superimunitatea îi situează deasupra legii. Niciun judecător constituţional n-a ieşit public să spună că el nu are nevoie de o astfel de imunitate. O fi el superimunitatea curat neconstituţională, dar dacă li se dă, de ce să n-o primească?
Pe lângă superimunitate li s-au făcut cadou şi supervenituri salariale. Judecătorii pensionari vor beneficia de pensie la nivelul salariului, plus sporurile legale. Preşedintele Valer Dorneanu va primi de acum înainte, lunar, 47 mii lei. O sumă uriaşă. Sunt banii noştri, dar cu multă neruşinare au acceptat mita oferită de politicienii aflaţi la guvernare. Vin vremuri grele pentru noi toţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cinism matrimonial
Horoscopul zilei de 17.02.2018
Va rezista Eugen Mateiciuc presiunilor politice să n-o elibereze
Ioan Rotundu
De ce trenează cercetările în dosarul poliţistului Gorgan?
Ioan Rotundu
Secretarul de stat Botămoiu a pus cruce cercetării ştiinţifice de la Popăuţi
Ioan Rotundu
Tehnica fabricării dosarelor folosită de fostul prim-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Şefi de instituţii racolaţi de Raluca Stâncescu în câmpul său infracţional (II)
Ioan Rotunduy
Cum l-a racolat Raluca Stâncescu pe Bogdan Buliga, şeful DGA (III)
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.02.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog