Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18721
De la 07 Ianuarie 2003
76590538
Editorial

Taxă pe indiferenţă

  • Ioan Rotundu
  • 26 October 2011, 23:00
Societatea Nova Apaserv SA Botoşani a publicat Normele de taxare a consumului de apă la nivel de condomenii, mai pe înţeles, pentru cei care locuiesc la bloc. Intenţionat am publicat anunţul societăţii fără a mai comenta şi conţinutul, aşteptând să cunosc mai întâi opiniile botoşănenilor care locuiesc la apartament.
Au fost postate doar două comentarii anemice şi fără a atinge punctele esenţiale privind noile condiţii în care vom plăti consumul de apă. În realitate ceea ce Nova Apaserv numeşte norme metodologice sunt de fapt nişte făcături ale unui colectiv de lucru din interiorul societăţii menite să acopere pierderile pe care deja societatea le-a înregistrat dar şi să acopere incompetenţa managerială a echipei care conduce această societate.
Să mai adăugăm faptul că toată această jăcmăneală a noastră, sub pretextul unei pretinse legalităţi, a primit binecuvântarea consilierilor judeţeni şi mai ales a preşedintelui Mihai Ţâbuleac.
De peste un an de zile atrag atenţia că s-a pus la cale, sub masca unor obligaţii comune generate de forma juridică numită condomeniu, ca să fim puşi la plata unor consumuri de apă care nu au corespondent în realitate. Eu am scris, eu am citit iar cei de la Nova Apaserv şi consilierii judeţeni în frunte cu Mihai Ţâbuleac, şi-au văzut de interesele proprii, interese scump plătite de noi.
Plătim pentru că n-am avut nici o reacţie de protest atunci când preşedintele Ţâbuleac a anunţat că vom plăti consumul de apă nu după apometrele din apartament, ci după cel de branşamente, adică de intrarea în bloc.
Culmea, cu nesimţire crasă, cei de la Nova Apaserv recunosc că au recurs la această metodă pentru a încasa şi consumul de apă al celor care nu raportează indexul contoarelor. Este aplicat acelaşi nefast principiu comunist, toţi pentru unul, unul pentru toţi. De ce să plătesc eu apa consumată de vecin?
Aşa cum E.ON a reuşit să-şi disciplineze clienţii să plătească consumul de energie electrică şi gaz, tot aşa ar trebui să facă şi societatea patronată de Consiliul Judeţean Botoşani.
Dar ei şi-au uşurat munca, punând la plată pe locatarii cinstiţi şi corecţi în raportare. Motivul că n-au acces în apartamente ca să citească apometrele este ridicol. Nu ştiu nici un caz când au încercat să intre în apartamente şi au fost refuzaţi. Apoi, presupunând că ar fi aşa, pot ca prin ordonanţa judecătorului să obţină accesul de a intra în apartament şi a blinda ţevile, tăind astfel accesul la consum.
Preşedintele Ţâbuleac a ajuns în acest scaun prin votul botoşănenilor, adică prin cele 8.000 de voturi în plus primite de la locuitorii din Botoşani. Mai vrea Ţâbuleac să mai candideze. Votaţi-l stimaţi botoşăneni, ca să putem plăti incompetenţa managerului Georgescu pus în funcţie tot de Ţâbuleac!
Dacă am fi protestat în faţa sediului CJ şi am fi şters pe jos cu aceste nulităţi de consilieri judeţeni, am fi plătit consumul de apă după apometrele din apartament şi nu după cel de la branşament. Aşa că indiferenţa şi prostia noastră le plătim scump.
Plătim căldura la hurtă, apa caldă şi rece la hurtă. Faptul că primim toate aceste nedreptăţi cu pasivitate, încurajăm şi pe ceilalţi furnizori de servicii să ne taxeze şi ei la hurtă. Le convine pentru că n-au a mai umbla după datornici. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nedumerirea secretarei
Reţeta zilei: Budincă de grişă de puss în supă
“Intâlnire de Halloween”
Răfuială la nivel regal
Aeronava 787 Dreamliner a efectuat prima cursă comercială
unul dintre pasageri a platit 34.000 de dolari pe un bilet
Primele detalii despre bugetul 2012
creştere economică de 2%, îngheţarea pensiilor şi salariilor în primele şase luni
Cine este cel care s-a interpus între mâna întinsă de Ion Iliescu şi Regele Mihai
Campioana Dominique Moceanu mândria Românilor din SUA
Bătălie între doi concurenţi la şefia Camerei Agricole
Sindicatele din Învăţământ ridică din nou problema salariilor
Şefa IŞJ Botoşani are probleme cu automatele de cafea
Botoşănenii sunt solicitaţi să muncească în Danemarca, Malta şi Belgia
Au început lucrările la noua groapă de gunoi
Rectificare pentru reparaţii străzi şi termoficare
Botoşani: Confuzia din capul Cătălinei Lupaşcu
reşedintele Ţâbuleac şi „Drumul credinţei”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă