Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15565
De la 07 Ianuarie 2003
122875632
Editorial

Taxă pe indiferenţă

  • 5 August 2013, 23:00
Societatea Nova Apaserv SA Botoşani a publicat Normele de taxare a consumului de apă la nivel de condomenii, mai pe înţeles, pentru cei care locuiesc la bloc. Intenţionat am publicat anunţul societăţii fără a mai comenta şi conţinutul, aşteptând să cunosc mai întâi opiniile botoşănenilor care locuiesc la apartament.
Au fost postate doar două comentarii anemice şi fără a atinge punctele esenţiale privind noile condiţii în care vom plăti consumul de apă.
În realitate ceea ce Nova Apaserv numeşte norme metodologice sunt de fapt nişte făcături ale unui colectiv de lucru din interiorul societăţii menite să acopere pierderile pe care deja societatea le-a înregistrat dar şi să acopere incompetenţa managerială a echipei care conduce această societate.
Să mai adăugăm faptul că toată această jăcmăneală a noastră, sub pretextul unei pretinse legalităţi, a primit binecuvântarea consilierilor judeţeni şi mai ales a preşedintelui Mihai Ţâbuleac.
De peste un an de zile atrag atenţia că s-a pus la cale, sub masca unor obligaţii comune generate de forma juridică numită condomeniu, ca să fim puşi la plata unor consumuri de apă care nu au corespondent în realitate. Eu am scris, eu am citit iar cei de la Nova Apaserv şi consilierii judeţeni în frunte cu Mihai Ţâbuleac, şi-au văzut de interesele proprii, interese scump plătite de noi.
Plătim pentru că n-am avut nici o reacţie de protest atunci când preşedintele Ţâbuleac a anunţat că vom plăti consumul de apă nu după apometrele din apartament, ci după cel de branşamente, adică de intrarea în bloc.
Culmea, cu nesimţire crasă, cei de la Nova Apaserv recunosc că au recurs la această metodă pentru a încasa şi consumul de apă al celor care nu raportează indexul contoarelor. Este aplicat acelaşi nefast principiu comunist, toţi pentru unul, unul pentru toţi. De ce să plătesc eu apa consumată de vecin? Aşa cum E.ON a reuşit să-şi disciplineze clienţii să plătească consumul de energie electrică şi gaz, tot aşa ar trebui să facă şi societatea patronată de Consiliul Judeţean Botoşani.
Dar ei şi-au uşurat munca, punând la plată pe locatarii cinstiţi şi corecţi în raportare. Motivul că n-au acces în apartamente ca să citească apometrele este ridicol. Nu ştiu nici un caz când au încercat să intre în apartamente şi au fost refuzaţi. Apoi, presupunând că ar fi aşa, pot ca prin ordonanţa judecătorului să obţină accesul de a intra în apartament şi a blinda ţevile, tăind astfel accesul la consum.
Preşedintele Ţâbuleac a ajuns în acest scaun prin votul botoşănenilor, adică prin cele 8.000 de voturi în plus primite de la locuitorii din Botoşani. Mai vrea Ţâbuleac să mai candideze. Votaţi-l stimaţi botoşăneni, ca să putem plăti incompetenţa managerului Georgescu pus în funcţie tot de Ţâbuleac!
Dacă am fi protestat în faţa sediului CJ şi am fi şters pe jos cu aceste nulităţi de consilieri judeţeni, am fi plătit consumul de apă după apometrele din apartament şi nu după cel de la branşament. Aşa că indiferenţa şi prostia noastră le plătim scump. Plătim căldura la hurtă, apa caldă şi rece la hurtă. Faptul că primim toate aceste nedreptăţi cu pasivitate, încurajăm şi pe ceilalţi furnizori de servicii să ne taxeze şi ei la hurtă. Le convine pentru că n-au a mai umbla după datornici. Părerea mea!
27.10.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Filozoful şi alcoolul
Popescu şi cretinismul politic
Lor să le fie primit, iar noi s-avem poftă!
tobă ca pe vremea bunicilor
Condamnat pentru că avea dreptate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog