Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1400
De la 07 Ianuarie 2003
122887049
Editorial

Ticăloşii politici nu pot produce decât ticăloşii

  • Ioan Rotundu
  • 4 October 2016, 23:00
Până când concursul pentru desemnarea noilor directori de şcoli se va organiza şi desfăşura, social-democraţii luptă cu disperare să blocheze acţiunea sau s-o compromită în aşa fel încât actualii directori, care sunt puşi de PSD, să rămână la post până după alegerile parlamentare.
Scandalul din Senat declanşat de către senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, inculpată în dosarul „Microsoft” a comis un fals prin care urmărea să amendeze actuala Lege a educaţiei prin a bloca concursul pentru funcţia de director de şcoli şi licee. Prinsă asupra faptului, ticălosul politic aflat în fruntea Senatului, mă refer la suspectul penal Călin Popescu Tăriceanu, a acoperit-o. Infractor la infractor nu-şi va scoate ochii aşa cum fac şi corbii.
Un alt social-democrat, pe repede înainte, a iniţiat un proiect de lege prin care desemnarea directorilor să se facă de către o comisie alcătuită în aşa fel încât majoritatea membrilor ei să poată fi controlaţi de PSD. Ipocrit cum îl ştim şi infractor cu patalama, Liviu Dragnea a declarat public că el nu susţine demersul parlamentarului social-democrat şi nici partidul pe care-l conduce. Dar de câte ori Dragnea a declarat că PSD-ul nu susţine ceva, votul a fost pe invers şi pe repede înainte pentru apărarea corupţiei şi a abuzurilor, domenii în care social-democraţii sunt fruntaşi.
În paralel cu lupa PSD-ului din Parlament de a-i salva pe directorii de şcoli puşi de partid s-a declanşat şi un atac de compromitere a actualului ministru al Educaţiei, prof. univ. Mircea Dumitru. Cică ar fi fost colaborator al Securităţii. Omul susţine că n-a fost şi a prezentat ca dovadă actul eliberat de CNSAS . Dar interesul compromiterii sale este unul de viaţă şi moarte pentru că ministrul s-a băgat şi peste şcolile de doctoranzi şi a cerut verificarea profesorilor coordonatori de doctorate şi a legalităţii titlurilor ştiinţifice acordate de către aceştia.
Direct spus, ministrul sare pe rana deja deschisă a plagiatelor iar ţara este plină de „!doctori” cu teze plagiate care în urma reevaluărilor vor trebui să piardă titlul câştigat prin fraudă ştiinţifică.
Dar PSD-ul nu duce bătălia salvării directorilor de şcoli numai în plan central. Batalioanele de ticăloşi politici din întreaga ţară acţionează strategic pentru a bloca concursul s-au a-l compromite.
La Botoşani, consilierii municipali ai PSD nu mai vin la şedinţă pentru a bloca iniţiativa primarului Cătălin Flutur de a desemna un reprezentat al Executivului Primăriei Botoşani în comisia de examinare. Vor cei din PSD ca numai ei să formeze comisia şi numai ei să decidă câştigătorul concursului.
Un număr de 9 ticăloşi politici ajunşi consilieri municipali prin votul botoşănenilor s-au pus în slujba PSD-ului şi nu al comunităţii. Ovidiu Portariuc, Marian Murariu, Calin Bosovici, Ioan Brânzei, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Ady Petruşcă, Daniela Vicol şi , Gabriel Tănase nu vor ca elevii, adică copii noştri, să se bucure de directori de şcoală competenţi în a-i educa prin conducerea cu competenţă a procesului educaţional. . Ei vor aceiaşi veşnici directori aserviţi PSD-ului, unul mai incompetent ca celălalt.
Am ajuns să trăiesc perioada ciudată când un semianalfabet precum Vasile Chiru decide soarta copiilor noştri. Promovat de PSD consilier municipal ca recompensă pentru ataşamentul său faţă de partid. Chiru decide asupra viitorului nostru şi a copiilor noştri. Iată unde se poate ajunge atunci când votanţii nu judecă dacă ce votează şi dacă cei votaţi merită încrederea, sunt capabili şi responsabili să ne reprezinte interesele.
Îi întreb pe aceşti 9 consilieri PSD ei în slujba cui se află în momentul în care refuză să-şi exercite prerogativele cu care botoşănenii i-au investit? Am scris cu ceva timp în urmă că la şcoala Vorniceni, generala Mihaela Huncă a pus în funcţia de director pe un incompetent pe nume Dragoş Danalache care nici nu întrunea condiţiile legale. Acum aceiaşi Huncă l-a demis din funcţie pentru grave fapte de incompetenţă.
Dar nu numai la Botoşani şi Vorniceni sunt blocaje şi nu numai din partea PSD. Ieri, la Frumuşica, liberala Margareta Vamanu (foto), fostă primar şi director de şcoală la Vlădeni Deal, actual învăţător şi consilier local a blocat şedinţa de consiliu convocată de primar în regim de urgenţă pentru a nu se putea desemna de CL membrii în comisiile de examinare pentru directorii de şcoli. Primarul Costel Rădeanu este PSD iar Vamanu liberală, bătălia asupra viitorilor directori de şcoli fiind purtată la sânge.
Repet, toţi aceşti aleşi ai noştri, în fapt nişte ticăloşi politici, îşi bat joc de interesele noastre punând interesele lor de partid deasupra interesului comunitar. Vina nu este la ei, vina este la cei care i-au votat fără a şti ce votează. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 5.10.2016
Bancul zilei: Avertismentul asistentei şefe
Klaus Iohannis, usa inchisa pentru Liviu Dragnea si Tariceanu ca posibili premieri:
In nici un caz nu voi desemna ca premier o persoana urmarita penal sau condamnata penal sau care are probleme de integritate de alta natura
Deputatul Vlad Cosma, trimis in judecata pentru trafic de influenta,
pe lista candidatilor PSD Prahova pentru alegerile parlamentare
Gabriel Oprea nu mai este senator. Plenul Senatului a luat act de demisia fostului vicepremier
Deputatul PMP Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, scapa de retinere,
dar poate fi arestat preventiv/ Gurzau a contestat votul, insa i s-a respins
Motivarea condamnarii lui Mircea Basescu - de trei ori apare "Traian" in loc de Mircea ca inculpat
Exclusiv Inspectorii Antifrauda duc controalele la un alt nivel:
imbracati in civil, ei vor spiona daca banii negri sunt stransi periodic de cineva din firma sau daca sunt depozitati la secret
Guvernul: Dacian Ciolos a discutat astazi cu ministrul Mircea Dumitru
si a primit asigurari ca acesta nu a avut relatii de colaborare cu fosta Securitate
Frumuşica: Primarul PSD Costel Rădeanu boicotat de consilierii locali
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog