Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Învăţământ
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14577
De la 07 Ianuarie 2003
122900226
Editorial

Timoşenko de Pleşcoi

  • Ioan Rotundu
  • 14 August 2012, 23:00
Vă mai amintiţi de blonda ucraineancă Iulia Timoşenko? Este blonda dintre Nistru şi Volga care s-a ambiţionat de a face carieră politică în ţara sa, Ucraina, şi a reuşit. A reuşit să ajungă premierul Ucrainei şi să influenţeze politica externă a acestei ţări în favoarea Rusiei lui Putin, cu care iniţial s-a aflat în conflict.
. Istoria umanităţii cunoaşte multe femei eroine, care au schimbat destinele unor popoare, au influenţat politici zonale sau chiar politica la nivel mondial. Iar exemplele pot începe cu antica Elenă din Tropia, continua cu medievala Ioana d’Arc până la contemporana „femeie de fier”, cum a fost supranumită englezoaica Margaret Thacher. E drept că nu toate aceste femei au fost blonde şi am în vedere aici pe fosta secretară de stat a SUA Condoleezza Rice, o mulatră ce poate fi considerată mai frumoasă ca o blondă.
Şi istoria noastră naţională a fost marcată de prezenţa unor femei de seamă, unele eroine, precum Ana Ipătescu sau sublocotenent Ecaterina Tedoroiu. Găsim un exemplu şi în politică, pe Ana Puker, chiar dacă ea a fost înlăturată de la putere de însuşi colegii săi de partid.
Că istoria se repetă, dar pe alte coordonate ale timpului, este o teză pe care savanţii, filozofii n-o mai contestă. Iar dovada că istoria se repetă, în ce privesc implicaţiile feminine în destinele ei, o avem şi în urma alegerilor de ieri, care au avut loc în PDL Bucureşti.
La orizontul politic românesc răsare o nouă vedetă, .blondă şi ea ca vecina Timoşenko, ambiţioasă şi ea ca ucraineanca cu cosiţe aurii. Elena Udrea a fost aleasă preşedinte Organizaţiei PDL Bucureşti, o funcţie importantă în partid, aş putea spune cheie pentru propulsarea în funcţii mai înalte din partid şi în stat. Pornită cu ani în urmă din localitatea buzoiană Pleşcoi, localitate renumită pentru cârnaţii săi, Elena Udrea s-a infiltrat în politica românească pe uşa din dos a Cotrocenilor şi a ajuns să iasă pe uşa din faţă, păşind ţanţos şi sigură pe sine şi puterile sale.
Elena Udrea şi-a folosit farmecele feminine pentru a-şi atinge ambiţiile înalte de a fi o femeie puternică şi iată că este aproape de reuşită. Frumoasă şi mult prea inteligentă pentru o blondă. Udrea crede că are suficient antrenament politic pentru a începe ascensiunea spre vârfurile puterii.
Această Timoşenko de Pleşcoi, iubită de o parte a presei, huilită de cealaltă îşi foloseşte inteligent farmecele şi relaţiile în drumul împlinirii ambiţiilor sale. Nu ştiu dacă ascensiunea sa în sfera politică şi a puterii va fi benefică românilor sau se va repeta episodul cu Ana Pauker, la nivelul coordonatelor istorice ale zilelor noastre. Un răspuns îl vom primiî în viitorii câţiva ani.

22.11.2010


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Început de an şcolar american
Bărbat înecat în iazul Bulhace, recuperat de pompieri
Programul de lucru la Nova Apaserv
Sistare apă caldă
CCR a devansat şedinţa finală pe 21 august la cererea lui Traian Băsescu
Ministerul Finanţelor n-a aprobat premierea olimpicilor la matematică
USL vrea să stopeze publicarea stenogramelor în presă
Ion Iliescu s-a simţit deranjat de sosirea subsecretarului de stat al SUA la Bucureşti
Seful misiunii FMI majorează preţul gazelor cu 5% pentru populaţie
Philip Gordon vorbeşte despre fraude „de amploare” la referendum
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog