Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27542
De la 07 Ianuarie 2003
118292735
Editorial

To be, or not to be PNL Botoşani?

  • Ioan Rotundu
  • 3 January 2017, 23:00
Ieri am avut o discuţie interesantă cu Cătălin Flutur, proaspăt demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Botoşani. Voiam să aflu de la el ce intenţii au liberalii cu viitorul partidului şi cât de serioase sunt negocierile cu Dacian Cioloş ca acesta să preia conducerea PNL.
Pe tot parcursul discuţiei noastre Flutur a ţinut să mă convingă că rezultatele slabe obţinute de PNL la nivel de ţară şi în special la Botoşani nu s-au datorat erorilor de imagine şi tactică politică ale PNL ci controlului PSD pe toate planurile, mai ales cele mediatice. L-am înţeles pe Flutur când a afirmat că PSD este mult mai bine organizat în teritoriu şi mult mai disciplinat în privinţa membrilor săi care, în campania electorală, au respectat cu stricteţe indicaţiile primite de la centru. Nu mi-a spus o noutate că PSD este mai bine organizat dar m-a intrigat faptul că liberalii au conştientizat acest handicap politic şi n-au făcut nimic să-l contracareze sau să-i diminueze din impact.
Dar când Flutur a încercat să-mi demonstreze că la Botoşani nu din cauza lui Şoptică şi a lui Gireadă s-au obţinut puţine voturi ci din cauză că oamenii PSD-ului au manipulat opinia botoşăneană cu minciuni şi promisiuni electorale am luat foc. Când Flutur mi-a explicat că în judeţul Botoşani s-au obţinut voturi peste media pe ţară, am muţit.
Dacă nici după ce a trecut furtuna cei din PNL Botoşani tot n-au realizat că pierderile suferite au fost cauzate în cea mai mare parte de către prezenţa pe lista de candidaţi a celor doi liberali simboluri ale corupţiei locale, Şoptică şi Gireadă, trag concluzia că întreaga conducere a PNL Botoşani a fost desprinsă de realităţile din teren iar deciziile lor luate din birou n-aveau nimic în comun cu realităţile din teritoriu.
Mi s-a mai spus că Flutur face politică după aceleaşi tipicuri de acum 10-125 ani dar n-am prea luat în serios acest fapt. Acum sunt aproape convins că, nu numai Flutur, dar toţi cei care au format conducerea PNL trăiau într-o altă dimensiune politică decât cea a legăturilor cu cetăţenii.
A veni într-o comună şi a sta de vorbă cu şeful organizaţiei tale care-ţi va turna gogoşi ca să fie el bine văzut şi să nu stai de vorbă şi cu oamenii simpli, să le asculţi durerile şi nevoile, nu se poate spune că ai fost în teren şi ai luat pulsul gândirii colective. Legătura cu electoratul nu se face odată la patru ani, în campanie, ci tot timpul, aşa cum fac cei din PSD. Iarnă sau vară, an cu alegeri sau nu, social-democraţii sunt printre oameni, discută cu ei şi le strecoară îndoieli cu privire la seriozitatea partidelor care le sunt oponente.
Şoptică şi Gireadă n-au fost în teren să facă politică liberală ci să-i atragă pe primari în afacerile lor mizerabile. Un tractorist lipsit de cultură şi un profesoraş arogant în discuţia cu omul simplu nu puteau transmite celor de la comune mesajul că PNL este un partid preocupat de viitorul lor.
Flutur a căutat să mă convingă că la Botoşani PNL a obţinut voturi peste media pe ţară, dar media pe ţară a fost una dezastruoasă. A comparat un dezastru de dimensiune naţională cu unul local este o gândire politică extrem de păguboasă, o mentalitate de birou şi nu de acţiune în teren.
Am informaţii că Verginel Gireadă şi Ionică Nechifor, impostorul care a pus mâna pe patrimoniul Staţiunii Popăuţi şi se dă drept cercetător ştiinţific, s-au prezentat la Doina Federovici – preşedintele PSD Botoşani şi i-au propus să le dea funcţii de prim rang în conducerea PSD şi ei aduc în partid 2000 de liberali. Şi Gireadă şi Nechifor sunt penalişti aşa că PSD-ul li se potriveşte ca o mănuşă. Dar că ei ar fi urmaţi de 2000 de liberali este o aberaţie. Adevăraţii liberali nu vor părăsi niciodată doctrina lor istorică pentru a se pune în slujba unei doctrine scăldată în sânge cum este cea socialistă a PSD-ului.
În momentul de faţă PNL Botoşani este dezorganizat total. Este nevoie de un lider ferm, puternic, capabil să curăţe partidul de lepre, de oportunişti şi să promoveze în prim plan oamenii de valoare, cu credibilitate publică şi care se bucură de o imagine favorabilă la nivel de comunitate. Sunt patru ani până la următoarele alegeri, timp în care partidul se poate reforma integral şi deveni destul de puternic ca să se bată de la egal la egal cu PSD-ul, dar de această dată curăţenia trebuie făcută de la centru spre filialele locale şi nu de la coadă, cum se obişnuieşte. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragnea: UDMR a cerut crearea unui post de secretar de stat pentru cultura minoritatilor nationale,
mi se pare o idee foarte buna
Echipa lui Grindeanu a fost anuntata de Dragnea.
Premierul desemnat: Politica se face in alta parte
Un nou tip de impozitare intra in aplicare din ianuarie 2017.
Prima plata in vara
Premierul desemnat Sorin Grindeanu, filmat in timp ce fuma in biroul lui Dragnea, in Parlament
Cine este Viorel Stefan, posibilul ministru al Finantelor in Guvernul Grindeanu
Cine este Alexandru Petrescu, ministrul propus al Economiei:
Director general al Postei Romane, o companie cu multe probleme, inclusiv penale
Cine este Razvan Alexandru Cuc, propunerea de ministru al Transporturilor in guvernul Grindeanu:
Fost secretar de stat dat afara din Guvernul Ciolos
Cine e Pavel Nastase, propus ministru al Educatiei.
Nastase, un apropiat al lui Hrebenciuc, a fost rector al ASE si este unul dintre cei mai bogati profesori din Romania
Cine este Florian Bodog, noul ministru al Sanatatii:
Manager din sistemul de sanatate ajuns senator, decan cu probleme academice si confruntat cu suspiciuni de plagiat
Cine este Carmen Daniela Dan, noul ministru de Interne:
o fidela a lui Liviu Dragnea, fosta secretara de scoala generala in Videle cu licenta luata la 30 de ani
Ambasadorul rus Valery Kuzmin: Credem ca noul Guvern al Romaniei va aduce ceva nou.
Horoscopul zilei de 4.01.017
ancul zilei: Poliţistă
Lista ministrilor din guvernul Sorin Grindeanu:
Sevil Shhaideh primeste un minister - mamut cu fonduri europene si nationale / Teodor Melescanu, la Externe / O fidela a lui Dragnea la Ministerul Internelor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă