Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7155
De la 07 Ianuarie 2003
122867222
Editorial

USL – pudra căzută de pe Crin

  • Ioan Rotundu
  • 2 May 2011, 23:00
Evenimentul consumat duminică, L Mai, la Popăuţi, a dat la iveală şi starea de spirit care domină prin proaspăta USL. Dar, mai întâi, am să trec în revistă anumite aspecte legate de eveniment. Definit ca un Târg al mieilor, evenimentul de duminică n-a avut nimic în comun cu numele. Prezenţa mieilor a fost doar de decor, ponderea animalelor formând-o oile mature, vacile şi viţeii, câinii ciobăneşti şi alte specii.
Nimeni n-a vândut mei, nimeni n-a cumpărat. Afluxul de populaţie care a dat culoare şi imagine Expoziţiei Zoo de anul trecut, tot la Popăuţi, de această dată a lipsit. Au fost prezente vreo 300 de persoane, numărate cu multă dărnicie. Cineva a afirmat c㠄sunt prezente vreo 400 de fiinţe cu tot cu animale şi porumbacele lui Chiorăscu”, acesta din urmă fiind directorul Staţiunii de cercetări Popăuţi.
Cei prezenţi n-au fost botoşăneni veniţi din oraş, deşi organizatorii au asigurat mijloace de transport. Participanţii au fost membri ai PNL aduşi de prin comunele judeţului la ordinul dat de preşedintele Florin Ţurcanu. Practic, tot evenimentul a fost unul politic, uni la culoare, adică a predominat galbenul liberal.
Păcat de cheltuiala care s-a făcut şi de efortul organizatorilor, dar evenimentul fiind perceput ca unul liberal, botoşănenii nu s-au mai înghesuit. Deşi organizatorii au ţinut să precizeze din capul loocului că Târgul meilor nu este o acţiune a PNL, implicarea directă a preşedintelui Florin nŢurcanu şi anunţarea cu tam-tam a prezenţei lui Crin Antonescu a fost pentru botoşănenii de rând dovada că totul este o festivitate politică destinată zilei de 1 Mai. Iar festivitatea fiind organizată de liberali, a devenit şi mai ciudată, având în vedere simbolistica zilei de 1 Mai.
Şi, iată, am ajuns la Crin Antonescu. Prezenţa sa în mijlocul participanţi8lor n-a creat niciun fel de emoţie. Dimpotrivă, nota de respect cu care se primeşte o personalitate de prim ramg a vieţii politice a lipsit.
Discursul lui Crin Antonescu a fost unul de tip pamflet şi aflat într-o îngrijorătoare repetare, semn că oratorul şi-a cam epuizat resursele intelectuale . Omul aceasta n-a înţeles încă un lucru simplu: nu poţi ajunge preşedintele României numai ţinând discursuri. Dar audienţa fiind formată numai din liberali, discursul său a fost aplaudat.
Afirmaţia lui Antonescu cum că viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani va fi Florin Ţurcanu a foist iarăşi aplaudată iar apoi dezbătută cu mult având şi crez muncitoresc – doar a fost 1 Mai – pe la corturile liberalilor.
Niciun liberal nu s-a întrebat cum poate Ţurcanu ajunge preşedinte, când mai întâi trebuie să-i fie recunoscută candidatura şi de PSD. Nici Antonescu nu şi-a pus o astfel de întrebare, semn că pentru el USL-ul este ca pudra de pe floarea de crin care se scutură din glastră pe faţa de masă, murdărind-o de galben.
Am avut o mică dispusă cu mai mulţi liberali, unii adevăraţi, adică de la începuturile organizării partidului, alţi păsări migratoare de la alte formaţiuni politice. Au încercat să mă convingă că Ţurcanu va fi viitorul preşedinte al CJ. Le-am replicat că viitorul preşedinte va fi ales de botoşăneni şi nu desemnat de Crin Antonescu printre turme de oi, vaci şi mai puţin mei.
Unii dintre liberali sunt oameni care se bucură de respect public, au carte, au simţul realităţii, au ceva cultură politică. Ei au înţeles că un judeţ care este considerat brandul cultural al ţării nu poate avea ca prim demnitar o persoană de talia lui Florin Ţurcanu. Ştim cu toţşi8i de ce!
Dar, duminică, printre mici, pahare cu bere şi aplauze, liberalii îl venerau pe Florin Ţurcanu ca şi preşedinte al CJ. Până la alegerile din primăvara viitoare au timp să se trezească la realitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Observaţia fetiţei
Horoscop
Caricatura zilei
Mica publicitate
Şeful SRI Alba Iulia, reţinut de procurori pentru sprijinirea unui grup infracţional
Încurajez folosirea pistolului de către poliţişti
Radu Mazare, îmbrăcat militar, anunţă victoria împotriva ANI
Scufundarea cadavrului lui Osama bin Laden în mare, contrară tradiţiei
Comandoul a avut misiunea să-l ucidă, nu să-l captureze pe Osama bin Laden
O victorie, o înfrângere, o neprezentare, 6 puncte din 9 pentru echipele din zona Flămânzi
Reţeaua de gaze naturale din Flămânzi, încă un pas spre concretizare
„Micii” jandarmi în practică la Botoşani
Mihai Aniţulesei – prima victimă a USL Botoşani
Otrava strecurată de Crin Antonescu în sânul USL Botoşani lucrează
Concurs interjudeţean de matematică găzduit la Botoşani
Finanţare tot mai complicată pentru Ambulanţa
Unde au dispărut 30 de primari şi prefectul?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog