Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
In vino veritas
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25272
De la 07 Ianuarie 2003
118471271
Editorial

Vara lui Băsescu

  • Ioan Rotundu
  • 17 June 2013, 23:00
Preşedintele Traian Băsescu a prins nu numai glas dar şi curajul de a ataca. Duşmanul său de moarte, varanul Dan Voiculescu a recunoscut cu ceva timp în urmă că suspendarea preşedintelui nu mai este la modă. Cumva, înţelegem că USL-ul şi-a cam luat gândul de la a-l mai suspenda pe preşedintele Băsescu, o astfel nde soluţie politică nemaifiind actuală.
Ce a produs această schimbare de atitudine, că numai pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier nu pare a fi suficient? Mai există o cauză de care mulţi nu-şi dau seama, mulţi dintre cei neimplicaţi la vârful politicii româneşti. Premierul Ponta, liderul PNL Crin Antonescu şi periculosul varan Voiculescu sunt conştienţi de starea de spirit a populaţiei şi nu vor să toarce gaz pe foc ca, apoi, să se frigă mortal.
Preşedintele Traian Băsescu a şarjat anunţând că va emite un decretde pentru organizarea unui nou referendum cu privire la forma Parlamentului şi numărul de parlamentari. Anunţul său a dat fiori de spaimă celor din USL. Parlamentul a primit cererea preşedintelui de declanşarea procedurii unui nou referendum şi va trebui să dea un răspuns. Situaţia pentru Parlament nu este deloc uşoară, de unde şi ieşirea turbată de ieri a lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.
Dacă Parlamentul dă aviz nefavorabil, înseamnă că se obligă să aplice voinţa poporului exprimată la referendumul din n2009, adică un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Ori, Comisia de revizuire a Constituţiei condusă de Crin Antonescu a respins această formulă.
Dacă avizul va fi favorabil, atunci poporul va vota din nou ca şi la referendumul din 2009, adică pentru un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Există şi varianta ca Parlamentul să dea aviz nefavorabil pentru un nou referendum şi să nu aplice dorinţa poporului de la referendumul din 2009.
O asemenea decizie îl va avantaja politic pe preşedintele Băsescu care va avea scuipat la furcă să acuze public dispreţul cu care USL tratează voinţa poporului, ceea ce-i va aduce un val de simpatie.
Apoi, chiar dacă avizul Parlamentului va fi nefavorabil, preşedintele tot va emite decretul de organizare al referentului iar Guvernul Ponta va fi obligat să-l organizeze. Art. 90 din Constituţia României spune că preşedintele doar consultă Parlamentul, după care emite decretul de organizare a referendumului. Pară-l aut pe preşedintele Băsescu transmiţând parlamentarilor c㠄v-am consultat, acum decretez”.
Vedeţi, Parlamentul, USL nu-l poate bloca pe preşedinte în a organiza referendumul, de aceea sunt cu toţii îngroziţi la ce va urma. Să mai adăugăm şi faptul că în momentul de faţă starea de spirit a poporului este una de nemulţumire generală. Votanţii USL au realizat că au fost traşi pe sfoară şi vor veni buluc la referendum să voteze „DA”. Este şi fenomenul pe care mizează din plin preşedintele Băsescu şi care dă fiori şi grea bătaie de cap celor din USL. Premierul Ponta poate să rupă pactul de coabitare în mii de bucăţele. Este prea târziu ca să mai poată să-i facă ceva preşedintelui Băsescu.
Din nou Băsescu a dovedit că este un politician mai bun ca ei. Câtă vreme exista pericolul ca să nu poată face nimic împotriva USL, neavând sprijin popular, Băsescu a stat cumincior la Cotroceni. A stat închis şi a răbdat batjocura lui Voiculescu, Ponta şi Antonescu.
Acum şi-a revenit din mahmureală şi a ieşit la atac. Nemulţumirile populare sunt tot mai intense de la o zi la alta. Referendumul lui Băsescu, nemulţumirile populare cu tot mai multe ieşiri în stradă vor face o nouă vară fierbinte cum a fost cea de anul trecut. Va fi o vară a lui Băsescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Traşi pe sfoară
Alune americane
Federalizarea nu este o soluţie pentru Republica Moldova
Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a trecut la Domnul şi Mântuitorul nostru
Cine este Jana Nagyova, femeia fatală aflată la originea căderii premierului ceh Petr Necas
Romania – fruntaşă în Europa la creşterea costurilor cu forţa de muncă
PPDD se dezintegrează
Un senator, Tudor Barbu, şi doi deputaţi, au demisionat
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, trimişi în judecată
Gheorghe Falcă, achitat definitiv in dosarul "Fabrica de zahar"
Hassan Rohani vrea ca SUA să recunoască drepturile nucleare ale Teheranului
Andrei Marga şi-a dat demisia de la conducerea ICR,
Procuror condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare
Prognoza pe două săptămâni
Bulgaria: Filiala din Sofia a Partidului Socialist cere demisia lui Stanisev
Anunţ Primăria Botoşani
Botoşani: Când simţul civic este dominat de nesimţire
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă