Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11896
De la 07 Ianuarie 2003
122871963
Editorial

Victoria penalilor

  • Ioan Rotundu
  • 3 March 2013, 23:00
Scandalul pe tema intrării României în spaţiul Schengen a fost declanşat vineri seară de către ministrul de Externe Titus Corlăţean, care a declarat pe postul Realitatea TV că dacă nici de această dată UE nu ne primeşte în Schengen, atunci nici România nu va mai fi interesată de a face parte din acest spaţiu. Declaraţia a fost una iresponsabilă, mai ales că în zilele de 7 – 8 martie se va întruni Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne care urmează să analizeze posibilitatea aderării României la spaţiul Schengen.
Imediat ce a luat act de această declaraţie, Preşedinţia României a emis un comunicat prin care s-a delimitat de declaraţiile ministrului Corlăţean, căutând să repare ce se mai poate repara din gafa comisă.
Numai că în apărarea ministrului Corlăţean a sărit premierul Victor Ponta, care a afirmat că tot ce-a declarat ministrul de Externe a făcut-o în numele Guvernului României Mai pe înţeles, şi premierul Ponta i-a avertizat pe cei de la Bruxelles că dacă nu ne primesc în Schengen acum, şi ne resping şi de această dată, atunci, el Ponta, nu va mai dori aderarea.
Iar ca preşedintele Băsescu să fie din nou pe post de un eventual ţap ispăşitor, premierul Ponta s-a arătat supărat pe Comunicatul emis de Preşedinţie şi i-a r4ecomantat preşedintelui Băsescu să tacă din gură, că din cauza declaraţiilor sale nu va intra România în spaţiul Schengen.
Precum se vede, deja premierul s-a pus la adăpost de un eventual eşec, pregătind terenul ca să-l poată declara vinovat de eşec pe preşedintele Băsescu. Despre declaraţiile sale jignitoare şi repetate la adresa factorilor de decizie de la Bruxelles, despre atacurile sale la adresa cancelarului Germaniei Angela Merkel, Ponta tace şi nu aminteşte nimic.
De pierdut, va pierde poporul român, pentru că românii vor fi cei care se vor lovi de piedici în libera circulaţie prin Europa, va pierde economia românească şi aceasta ca o consecinţă a ambiţiilor prosteşti şi iresponsabile ale premierului Victor Ponta.
Cât despre faptul că premierul Ponta nu a renunţat la miniştrii cercetaţi penal, la faptul că în PSD s-au adunat toţi parlamentarii cu probleme de ordin penal, faptul că nu s-a desemnat Procurorul general al României şi şeful DNA, condiţii cerute României pentru a intra în spaţiul Schengen, ministrul Corlăţean n-a suflat nicio vorbă.
Adevărul este că Ponta şi Antonescu vor renunţa la intrarea României în spaţiul Schengen ca să nu mai aibă responsabilitate faţă de Mecanismul de Colaborare şi Verificare pe Justiţie, pentru liniştea miniştrilor penali, a parlamentarilor declaraţi incompatibili de ANI pentru a putea numi procuror general şi la DNA pe cine vor ei.
Consecinţele pentru România şi români vor fi drastice şi le vom suporta cu toţii. Majoritatea românilor habar n-au ce înseamnă spaţiul Schengen dar milioanele de români aflate peste graniţă ştiu şi au neapărată nevoie să noi să fim în Schengen.
Am mai spus-o, plictisiţi de atâta minciună şi debandadă în ce priveşte statul de drept, s-au putea ca UE să ne facă bagajele şi să ne trimită acasă. Poate că asta şi vor Ponta şi cu Antonescu. Ruşii ne aşteaptă! De această dată nu numai pentru 45 de ani ci pentru vecie. Siberia este largă şi încăpătoare. Au pierit acolo câteva milioane de români, vor mai putea piere câteva. Esenţial este ca Ponta şi Antonescu să fie cei care conduc destinele României, chiar dacă le conduc spre un dezastru naţional.
Iar majoritatea românilor îi susţin pentru că habar n-au spre ce ne duc cei doi. Când îşi vor da seama, cizma rusească va fi deja pe gâtul nostru. Vă dau doar un argument că spre ruşi ne îndreptăm. Firma rusească Mechel a distrus metalurgia românească şi-şi bate joc de muncitorii români. Premierul Ponta a declarat că nu se poate implica pentru că-i proprietate privată.
Dar datoriile imense pe care firma le are către statul român sunt tot proprietate privată? Corect ar fi fost să fi executat această firmă înainte de a-şi vinde fabricile din România pe 65 de euro. Nu se poate spune că Guvernul Ponta n-a ştiut de această vânzare, că doar n-o fi România ţara de pe glob care nu are nici un fel de stăpân!
Ce fac cei doi lideri ai USL, Ponta şi Antonescu, se numeşte trădarea intereselor naţionale. Iar trădătorii sunt arestaţi, nu lăsaşi să conducă poporul spre noi nenorociri.
Iar din toată această nebunie în urma căreia pierde poporul român, câştigă penalii din Guvern, Parlament şi structurile locale. Ei nu au a se împiedica de cerinţele Mecanismului de Cooperare şi verificare pe Justiţie pentru că ei vor ca Justiţia să se afle sub controlul lor, drept garanţie a libertăţii lor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Turistul grăbit
Gastronomie: Supă cremă de linte
Speriat de consecinţe, preşedintele Hollande vrea anularea impozitului de bogăţie
Cronica unei nunţi a transhumanţei
Ioan Rotundu
Afacerile firmei RVG, strangulate la ele acasă
Primarii au descoperit că pomul lăudat de Ţurcanu este gol
Dar un detector de minciuni pentru cei de la Nova Apaseerv n-ar trebui?
Botoşani: Gura păcătosului Poirtariuc adevăr grăieşte
Una au cerut profesorii, alta le-a oferit Abramburica
Darabani: Primarul Aroşoaie a scăpat de-o piatră de moară
Eva Iova Simon: Veceu etnic
15% dintre romani generează 50% din PIB. Cine si cat produce?
Merkel se răzbună pe Ponta. România nu va intra în Schengen
Botoşani/Frumuşica: Anchetă măsluită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog