Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18918
De la 07 Ianuarie 2003
122878985
Editorial

Vosganian vine la Botoşani să taie nodul gordian

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2006, 23:00
Varujan Vosganian vine mâine la Botoşani. Anunţata sa vizită are un scop deosebit de dificil. Ca trimis al preşedintelui PNL Călin Popescu Tăriceanu, purtătorul de cuvânt al partidului va încerca să domolească spiritele pro Stolojan din organizaţia botoşăneană. Numai că legătura dintre liderii locali PNL şi Stolojan are atâtea întrepătrunderi, că celebrul Nod gordian din antica Frigie pare a fi un mic copil. Ca să se împlinească prezicerea oracolului, adică să ajungă stăpânul Asiei, Alexandru Macedon a tăiat nodul cu sabia, fiindu-i imposibil să-l dezlege. Ca să poată stăpâni PNL-ul şi pe mai departe, Tăriceanu trebuie să dezlege nodul dintre Stolojan şi PNL Botoşani, dorinţă care cred că nu i se va împlini. Mai ales că cel trimis să dezlege nodul este Vosganian, un vorbăreţ inexpresiv, neconvingător şi lipsit de fapte meritorii.
Primele izbucniri ale liberalilor botoşăneni, ca susţinători ai lui Stolojan, au avut loc la întrunirea de la Iaşi. Tăriceanu n-a conştientizat atunci cât de mare este amploarea fenomenului pro Stolojan pe zona Moldovei şi ce rol joacă în acest nou curent creat în sânul liberalismului organizaţia de la Botoşani. Abia după întâlnirea de la Suceava s-a trezit şi Tăriceanu la realitate. Dar se pare că ceaţa de pe ochi i s-a ridicat cam târziu. A trebuit să vină până la Suceava, în fieful vicepreşedintelui PNL şi totodată ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur, ca să afle că inclusiv acesta este un susţinător al lui Stolojan.
Revenit cu picioarele pe pământ, Tăriceanu încearcă acum un compromis politic, care să-l aducă în avantaj. Acceptă reîntoarcerea lui Stolojan în partid, dar numai dacă acesta recunoaşte actuala conducere şi se supune prevederilor statutului partidului. Stolojan, care deja se consideră câştigător în lupta cu Trăriceanu, a ridicat ştacheta pretenţiilor. Revine în partid, dar înconjurat de toţi cei excluşi şi în condiţiile convocării unui Congres extraordinar care să aleagă o nouă conducere.
Prins la mijloc, adică între cele două focuri, unul al lui Stolojan şi celălalt al grupării Patriciu, Tăriceanu îşi pune mari speranţe în vizita lui Vosganian la Botoşani. El crede că Vosganian va reuşi să calmeze spiritele şi să-i întoarcă pe liberalii botoşăneni cu faţa către el. Total fals. Senatorul şi preşedintele PNL Botoşani Mihai Ţâbuleac, primarul Cătălin Flutur, Dinu Secrieru senior şi Paul Secrieru junior, susţinuţi de majoritatea liberalilor din judeţ, îl vor pe Stolojan. Pentru ei Tăriceanu este un fost.
Iată de ce Vosganian va pleca de la Botoşani cu veşti extrem de sumbre pentru Tăriceanu. Mai mult, din câte se şoptesc prin culise, Vosganian va fi întâmpinat de Organizaţia PNL Botoşani cu multă rezistenţă, riscând chiar să fie umilit. La câtă umilinţă a suportat prin încercarea de a deveni comisar european, una în plus pe la Botoşani nu-i va subţia obrazul. Are obraz de politician! Aşadar, nodul gordian de la Botoşani va rămâne intact. Vosganian nu-i Alexandru Macedon, adică n-are sabie, sau, cum spune ministrul democrat Radu Berceanu, „n-are sânge-n instalaţie”.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat
Românul şi DRESUL BUSUIOCULUI
„Aripi deschise” la cea de-a IV-a ediţie
Ziua Naţională Antitutun
Societăţi de transport amendate
Cum puteţi abandona fumatul în numai cinci zile
Hotărâre judecătorească nerespectată
Absolvenţi de facultate cu diplome nerecunoscute
Caricaturi realizate de elevi
Disponibilizaţii de la Termica se burzuluiesc
Neamţul din Dresda vrea să-şi onoreze titlul acordat
Partidul lui Becali zice că stă bine înfipt
Compania Naţională de Investiţii finanţează în 2007 patru săli de sport
CJ vrea Centru de recuperare pentru adulţii cu handicap la Botoşani
Primii bani din creditul pentru infrastructură au fost cheltuiţi
Festivalul concurs „Mihail Sorbul” îşi deschide porţile
Primarul Flutur salută ecologizarea iniţiată cu minorii din penitenciar
Furtună zice că nu se pune cu democraţii
Cheful carmangerilor
(Cârcotaşul)
O afacere turistică blocată din inconştienţă
(Ioan Rotundu)
Momeală pentru poliţist
Şniţele aburite cu cartofi
Horoscop
Comentariu la comentarii (CCVIX)
(Ioan Rotundu)
Priveşte, după care te vei hotărî!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog