Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21108
De la 07 Ianuarie 2003
118286301
Editorial

„Zilele ţiganilor botoşăneni” s-au încheiat

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2016, 23:00
Pentru că ţiganii au fost în mod permanent prezenţi la „Zilele oraşului Botoşani” scoase din istoria lor de către primarul Ovidiu Portariuc pentru a fi folosite în campania electorală în interes propriu, botoşănenii au botezat evenimentul „Zilele ţiganilor botoşăneni”.
Trecând peste ironia făcută de botoşăneni, putem observa că evenimentul s-a consumat într-o manieră care-l caracterizează pe primarul Ovidiu Portariuc. Adică s-a organizat total netransparent din punct de vedere financiar, lamentabil din punct de vedere organizatoric şi după un concept de kitsch cultural. Ortice cetăţean cu bun simţ şi o educaţie medie a putut realiza că întreg evenimentul a fost conceput de neprofesionişti şi într-o manieră pompieristică. Trecând peste partea artistică, nu putem trece superficial şi peste modul în care s-a organizat acest eveniment.
Am mai comentat faptul că primarul Portariuc a schimbat cursul istoriei oraşului, tradiţia înrădăcinată de ani şi ani prin a muta sărbătoarea oraşului din data de 23 aprilie, adică de Sf. Gheorghe, într-o perioadă care n-are nicio legătură cu spiritul sărbătorii. Nu cred că vreun reprezentant al Bisericii Ortodoxe şi-a dat binecuvântarea ca sărbătoarea oraşului să fie mutată după Paşti pe motiv că era urma să aibă loc în Postul Paştelui.
Dar admiţând prin absurd această fraudă morală la istoria oraşului, putea ca sărbătoarea să fie suprapusă cu ! Mai, sărbătoare socială de rang internaţional şi totodată suprapusă sărbătorii Paştelui. Dacă proceda aşa, poate că ingerinţa lui Portariuc în tradiţia oraşului ar fi fost de înţeles. Dar el a mutat sărbătoarea creştină şi spiritul ei istoric în primele zile de declanşare a campaniei electorale a alegerilor locale, cu toate că legea îi interzicea categoric să organizeze un astfel de eveniment. Portariuc n-a sfidat numai istoria şi spiritul unei sărbători a comunităţii municipale ci ţi legile statului făcându-i pe toţi cei prezenţi la eveniment părtaşi la abuzul său de funcţie.
Ştiu din surse sigure că în urma unui control al Curţii de Conturi, primarul Ovidiu Portariuc a primit în scris obligaţia ca la evenimentele publice de acest gen să aibă întocmit un buget detaliat (cost montare scenă, cost artişti, cost utilităţi etc.) privind sursele de finanţare: cât s-a alocat de la bugetul primăriei şi cât şi de la cine s-a colectat prin sponsorizări.
De asemenea i s-a trasat obligaţia ca aceste evenimente să fie supuse aprobării consilierilor municipali prin iniţierea unui proiect de hotărâre la care să fie anexat şi bugetul de cheltuieli cu sursele de finanţare. Primarul Portariuc n-a respectat niciuna dintre aceste obligaţii şi a mutat sărbătoarea printr-o decizie personală ce dovedeşte abuzul său de funcţie şi lipsa de transparenţă.
Nu trebuie să ne mai mire acest mod de a proceda a primarului pentru că acest stil de lucru al său l-a practicat în toţi aceşti patru ani de mandat.
Portariuc îşi va încheia mandatul în aceiaşi manieră în care l-a început: aroganţă, incompetenţă, abuzuri, minciună şi manipulare a opiniei publice. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Adrian Severin: Cerem DNA sa se retraga din campanie.
Ne vom adresa OSCE, ambasadorilor UE si SUA
Prognoza meteo pentru luni si marti
Strainii sa cumpere mai greu terenuri agricole in Romania
Doi militari romani, morti in Afganistan. Un al treilea este ranit
Rise Project publica lista afaceristilor romani implicati in scadalul Panama Papers:
Peste 100 de romani detin societati offshore in Panama
Inalt oficial american: SUA vor avea trupe in Romania 12 luni/an
Horoscopul zilei de 9.05.2016
Bancul zilei: Ora de gramatică
Diun puţul gândirii lui Gâgă de la ALDE Botoşani
Au venit la Botoşani boi şi s-au întors la Bucureşti vaci!
Ioan Rotundu
Botoşani: Ministrul Irimescu adus să legitimeze devalizarea Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă