Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1719
De la 07 Ianuarie 2003
93616639

Efectele protestului din Parlament:

  • Interzis pentru USR să mai invite persoane la Camera Deputaților. Plus: Ce reguli stricte sunt impuse la Senat
  • 26 June 2018, 23:00
Conducerea Camerei Deputaților a votat marți o hotărâre, la propunerea deputatului PSD Florin Iordache, prin care i se interzice, în mod exclusiv, grupului deputaților Uniunii Salvați România să mai invite persoane la Camera Deputaților, aceasta fiind o urmare a protestului organizat săptămâna trecută lângă sala de plen de către 9 cetățeni care au intrat ca invitați ai celor de la USR. De asemenea, s-a votat în Biroul Permanent, ca pe holul de lângă sala de plen să nu mai aibă voie decât parlamentarii, reprezentanții presei și angajații parlamentului.
Anunțul a fost făcut de deputatul PSD Georgian Pop, secretarul Camerei Deputaților.
Discuția despre o posibilă hotărâre care, practic, sancționează grupul USR, a avut loc și luni, când propunerea a venit din partea liderului deputaților PSD Daniel Suciu. O decizie în acest sens a fost amânată.
Totodată, în contextul protestului de săptămâna trecută, în mod temporar - până la adoptarea unui regulament nou, lucru care va avea loc cel mai probabil din toamnă, Secretarul General al Senatului a transmis o adresă către toate grupurile parlamentare prin care s-a decis ca toți cei invitați de parlamentari trebuie aprobați de secretarul general și că aceștia vor fi însoțiți permanent în zona pentru care solicită accesul de un angajat al Senatului care va supraveghea să nu se deplaseze în alte zone ale clădirii.
Redăm mai jos adresa din data de 25 iunie, semnată de Secretarul General Izabela Chencian:
"Începând cu data prezentei, accesul în Senat a altor persoane decât angajații din cadrul structurilor instituției se va efectua exclusiv ca urmare a aprobării de către secretarul general a solicitărilor scrise depuse în acest sens. Solicitarea scrisă va cuprinde locația unde se va deplasa invitatul, intervalul orar în care se va afla pe spațiile Senatului, precum și numele și funcția angajatului Senatului responsabil de însoțirea invitaților. La preluarea invitaților de la punctul de acces, angajatul responsabil va prezenta legitimația de serviciu care să ateste că este salariat al instituției, funcționar public parlamentar sau personal contractual, conform prevederilor art. 5 din Legea nr. 7/2006.
Pe toată durata vizitei se interzice invitaților să părăsească spațiile Senatului și să se deplaseze pe spațiile deținute de celelalte instituții, care au sediul în Palatul Parlamentului, angajatul responsabil de însoțirea acestora asigurând respectarea acestei măsuri.
În consecință, vă rugăm să dispuneți măsurile necesare pentru a se asigura respectarea celor precizate de către personalul din cadrul structurilor Senatului."
Sentorul USR Ramona Dinu a publicat o fotografie luni, pe Facebook, în care semnalează faptul că a fost însoțită în timpul unei discuții cu un cetățean venit în audiență. Vezi aici postarea.
"Așa înțeleg președinții celor două camere, Dragnea și Tăriceanu, că trebuie să administreze clădirea parlamentului, ca doi boieri pe moșia lor. Ce fac ei și Secretarul General, însă, este să afecteze activitatea parlamentarilor în exercițiul mandatului lor. Trebuie să înțelegeți ceva foarte bine domnilor președinți: Parlamentul nu este al vostru, nici al majorității parlamentare, nici al opoziției, ci al oamenilor.
Nu este admisbil să transformați Casa Poporului într-un penitenciar în care toți vizitatorii sunt tratați ca niște potențiale pericole. Iar USR nu va asista indiferent la abuzurile voastre. Este dreptul cetățenilor de a vedea unde se duc banii lor și de a vizita propriul lor parlament," a scris și senatorul Vlad Alexandrescu, liderul senatorilor USR, pe Facebook.
Amintim că, după protestul din Parlament din timpul discursului susținut de premierul Viorica Dăncilă, conducerea parlamentului a solicitat de la Secretariatele Generale ale celor două foruri, precum și de la comisiile juridice, să vină cu propuneri de regulament privind accesul în parlament, regulament care ar putea viza și restricționarea accesului pentru presă.
Având în vedere că sesiunea parlamentară ordinară se încheie la finalul acestei săptămâni - cel mai probabil va fi convocată o sesiune extraordinară - propunerile ar putea fi discutate și aprobate în toamnă, odată cu noua sesiune.
Mai mulți lideri din majoritatea parlamentară au vorbit de faptul că modelul pentru acest regulament va fi Parlamentul European, care însă are o cu totul altă structură.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop zilnic 27.06.2018
Horodniceanu: Aliniatul 11 din noul Cod de procedură penală ar putea duce la închiderea a peste 4.700 de dosare DIICOT
Studiu: România continuă să se confrunte cu provocări în ceea ce privește accesul la asistență medicală și medicamente.
Accesul la sistemul de sănătate, deosebit de redus în zonele rurale
Bancul zilei: Calm scoţian
Camera Deputaților a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pentru Legea CSM.
Care sunt principalele prevederi ale legii
Dacian Cioloș, Dan Barna și 24 de ONG-uri anunță o inițiativă de modificare a legislației electorale:
Două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, eliminarea pragului electoral
Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare
Adriean Videanu, achitat / Bica, achitată într-un al doilea dosar
Claudiu Manda anunță că și susținători ai PSD-ALDE vor veni în fața Parlamentului
în ziua moțiunii de cenzură. Despre cazul în care se vor găsi laolaltă cu cei chemați de Opoziție: Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict
Parlamentarii au votat ca radarele Poliției Rutiere să fie doar pe mașini marcate, poziționate vizibil
și semnalizate cu panouri afişate cu 500-1.000 de metri înainte. Deputat USR: „Este pur și simplu o oroare. Va fi liber la călcat pedala!”
Cuprins de fierbinţeala puterii, Budăi aiurează din nou
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă