Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20429
De la 07 Ianuarie 2003
122906078

Elena Udrea, val de amenintari

  • Sunt lucruri pe care abia astept sa le povestesc procurorilor / Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA / Am inceput sa scriu o carte si acolo voi spune foarte multe lucruri
  • 27 October 2015, 23:00
Elena Udrea a amenintat in repetate randuri intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca va spune in curand "lucruri" in legatura cu dosarele sale penale, cu fostii colegi sau despre oameni din SRI si DNA. Udrea a anuntat si ca scrie o carte in care va spune "foarte multe lucruri", la fel cum va spune in fata procurorilor si in noul dosar penal, in care e acuzata ca ar fi luat mita de la Bogdan Buzaianu.
In interviul-fluviu, Elena Udrea a mai spus ca "nu sunt și nu am fost niciodată patron, proprietar al acestui ziar (Evenimentul Zilei - n.red.), nici minoritar, nici majoritar". Ea a explicat si relatia cu Traian Basescu si absenta de la congresul PMP din week-endul trecut.
Declaratiile amenintatoare ale Elenei Udrea:
Lucrurile pe care am să le spun acum, în acest nou dosar al meu, o să le spun
Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA
Eu o să spun mult mai multe, de aceea am și zis că de data aceasta sunt lucruri pe care vreau să le spun
Sunt lucruri pe care abia aștept să le povestesc procurorilor
Eu am început să scriu o carte la care recunosc că, așa, mai spre vară, am încetinit ritmul, dar evident că o voi termina, și acolo voi spune foarte multe lucruri
Rares Bogdan mi-a povestit lucruri interesante despre domnul Coldea, despre domnul Helvig, lucruri pe care eu la rândul meu le-am spus în Jurnal
Cele mai importante declaratii ale Elenei Udrea, pe larg:
- Elena Udrea: Eu nu am aflat cu surprindere că am un nou dosar penal. Însă acuzația că aș deține „Evenimentul zilei” a fost și pentru mine neașteptată. Nu sunt și nu am fost niciodată patron, proprietar al acestui ziar. Nici minoritar, nici majoritar, așa cum nu am fost niciodată proprietar la B1, la Realitatea sau la RTV.
- Da, de 11 ani, Traian Băsescu mă tot abandonează și mă ține în brațe, dacă ar fi să mă iau după ce spune presa! Nu am fost la Congres pentru că nu mai sunt membru al Mișcării Populare și pentru că, în momentul de față, proiectele mele nu sunt legate de activitatea politică. Sunt proiecte care țin de activitatea de parlamentar și sunt preocupată de a demonstra, în dosarele penale întocmite de DNA, că acuzațiile sunt neadevărate și că unele sunt făcute cu rea-credință.
- Dacă vorbim de ultimele acuzații aduse de către Parchet, lucrurile sunt ceva mai elaborate. Dacă procurorii m-ar fi chemat înainte să înceapă acest circ cu arestarea preventivă, ar fi constatat că sunt lucruri pe care le știu și le-aș fi spus, așa cum o voi face. De data aceasta, spre deosebire de Gala Bute unde habar n-aveam de ce spuneau ceilalți inculpați, acum știu niște lucruri și le voi spune. Doar că procurorii, în planul lor de a mă mai aresta încă o dată, au cerut arestarea mea preventivă fără ca măcar să mă audieze.
- Dar nu ne puteți spune acum măcar o parte din ce doriți să le spuneți procurorilor? Nu pot, tocmai pentru că nu am dat o declarație în fața procurorilor, iar dosarul este secret. Nu am de gând să ascund nimic, sunt lucruri pe care abia aștept să le povestesc.
- Este exclus să-i fi pretins vreodată sau să fi luat vreodată vreun ban de la domnul Buzăianu, nu 5 milioane, nu 500.000 de euro, nici măcar 5 euro! Pe domnul acesta, așa cum am mai spus, nu l-am văzut decât o dată, în 2005.
- V-a denunțat Dorin Cocoș? Nu. Totul e pornit de la Ana Maria Topoliceanu, în februarie. Dorin Cocoș dă declarații în ambele dosare, dar el nu face denunțuri.
- Singura persoană pe care eu am numit-o în funcție a fost Ana Maria Topoliceanu, restul au fost oameni aduși de partid. Nu au fost oamenii Elenei Udrea... Mă refer la domnul Nastasia. Eu sunt convinsă că domnul Nastasia a finanțat și organizația din care făcea parte. Deci, nu este omul Elenei Udrea, este un lider PDL care a fost propus de Organizația Prahova în Ministerul Dezvoltării.
- Deci, eu cred că ceea ce mi se întâmplă mie este o campanie direcționată, o strategie de a o reduce la tăcere pe Elena Udrea și de a o scoate cu totul din spațiul public. Argumentul meu este faptul că oamenii aceștia, care acum mă acuză, sunt aceiași în fruntea instituțiilor de 10 ani. Dacă cei de acum ar fi fost oamenii care nu ar fi ocupat aceleași funcții și înainte, ai fi spus că cei dinainte m-au protejat și, uite, au venit unii acum care au curaj să se atingă de Elena Udrea. Dar oamenii aceștia sunt aceiași.
- pe de-o parte cred că una din motivațiile pentru care a pornit toată această campanie, linșarea Elenei Udrea de către DNA și SRI, mă rog parte din SRI, este faptul că vor să arate că se dezic de cel care i-a creat și i-a pus în funcții și i-a susținut timp de 10 ani. Și, evident, că sunt acum loiali noului regim! I-am incomodat și înainte, știu și foarte multe lucruri despre ei, și am demonstrat că am curajul să le spun. Deci, logic este ca ei să încerce și decredibilizarea mea și în același timp să încerce să mă reducă la tăcere.
- Eu am început să scriu o carte la care recunosc că, așa, mai spre vară, am încetinit ritmul, dar evident că o voi termina, și acolo voi spune foarte multe lucruri. Poate și ăsta este un motiv pentru care totuși se insistă în arestarea Elenei Udrea... Mulți dintre cei pe care i-am pomenit n-au avut curaj să recunoască ceea ce eu am apucat să spun și public, însă eu nu cred că vom mai rămâne mult timp de aici încolo.
- Cu Rareș Bogdan am avut o relație relativ bună, el mi-a spus mie foarte multe lucruri și cred că acum regretă că mi le-a spus, lucruri pe care eu le povestesc în Jurnal. Cred că Rareș Bogdan acum, fiind așa cum chiar el mi-a povestit, prieten foarte bun cu domnul Hellvig, actualmente director SRI, este încurcat de faptul că mi-a făcut acele destăinuiri. Acum Rareș Bogdan apără cauza Sistemului. El este prieten cu directorul SRI, este în anturajul domnului Iohannis... Nu m-a mai prins el la putere, deci nu prea a avut ocazia, dar aveam o relație normală, atât de normală încât, v-am spus, mi-a povestit lucruri interesante despre domnul Coldea, despre domnul Helvig, lucruri pe care eu la rândul meu le-am spus în Jurnal. Știu că lucrul acesta l-a scos din minți pe Rareș Bogdan pentru că evident că aflându-se putea să-i strice acest aspect, putea să-i strice buna relație cu directorul SRI, cu președintele României și așa mai departe.
- Credeți că dumneavoastră dacă ați amenința Sistemul s-ar opri anchetele astea? Ținta mea nu este să fac un șantaj. Lucrurile care sunt de spus le-am spus, lucrurile pe care am să le spun acum, în acest nou dosar al meu, o să le spun. Eu n-am făcut denunțuri, n-o să fac denunțuri, dar ce am de spus pentru a lămuri lucrurile și-n apărarea mea o să spun.
- Atât cei din CSM, cât și cei din fruntea DNA sau a Parchetului General – toți sunt numiți politic. Chiar și cei din fruntea Justiției. Despre foarte mulți știu - evident - cum au ajuns în aceste funcții și cine i-a sprijinit. Deci, ei nu sunt independenți de politic. Așa cum, atunci, erau foarte apropiați de Putere, la fel, acum, pentru a-și păstra funcțiile, sunt împotriva Puterii aceleia și foarte apropiați de Puterea actuală. Ca urmare, ei sunt dependenți de Puterea politică. Deci, fie că vorbim de acțiunile CSM sau DNA, rareori aș avea încredere să spun că sunt acțiuni absolut obiective.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ruline ţigănească
Reţeta zilei: Pepenaşi verzi muraţi
Horoscopul zilei de 28.10.2015
Botoşani/Vorniceni: Crimă cu autori ştiuţi de tot satul numai de anchetatori nu
Ioan Rotundu
Senatul adopta un proiect de lege prin care creditele ipotecare se pot stinge cu bunurile imobile ipotecate
Decizia finala, la deputati
Noi modificari la impozitul pentru microintreprinderi, adoptate de Guvern
Salaj: O femeie a fost ingropata de familie in curtea casei
dupa ce Biserica ortodoxa din localitate a cerut o taxa de 1.000 de lei pentru groapa de la cimitir
Victor Ponta, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis
Deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare pentru bunul mers al Romaniei
Varianta de lucru in PSD pentru codul de conduita
: "Membrii PSD inculpati in dosare de coruptie isi pierd de drept functiile de membru al Guvernului"
Masina lui Gabriel Oprea a efectuat 1.500 de misiuni de urgenta de la inceputul acestui an
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog