Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19877
De la 07 Ianuarie 2003
122879944
Emil Boc:

Proiectul privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază nu are acoperire bugetara

  • 28 March 2011, 23:00
Proiectul de lege privind reducerea TVA la 5% la produsele alimentare de baza nu are acoperire bugetara, iar specialistii consultati de Guvern sunt de parere ca aplicarea acestuia nu ar duce la scaderea preturilor la alimente, a afirmat, luni, premierul Emil Boc.
Proiectul legislativ propus de opozitie a fost adoptat pe 19 octombrie anul trecut si trimis presedintelui spre promulgare, dupa ce deputatii puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. Cererea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza a fost respinsa insa de Senat, care a mentinut, astfel, textul legislativ initial.
Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza.
Cererea de reexaminare a presedintelui, in care se solicita renuntarea la aceasta prevedere, a fost respinsa de Senat prin acceptarea raportului negativ al comisiei, cu 53 de voturi "pentru", 46 de voturi "impotriva" si o abtinere.
"Proiectul privind reducerea TVA va veni la Camera Deputatilor si, din nefericire, nu are acoperire bugetara. Toti specialistii consultati au spus ca nu conduce la scaderea preturilor, asa cum am dori in perspectiva, sa scada pretul la alimentele de baza", a spus luni primul ministru, dupa intalnirea cu deputatii PDL.
El a adaugat ca sunt necesare solutii de stimulare economica prin care, in mod real, sa se ajunga la scaderea preturilor, mentionand, in acest sens, ca la PDL a discutat despre un set de masuri care sa asigure piata alimentara din Romania, "pornind de la depozitele agricole, de la cadastru teritoriului, la sprijinirea intreprinzatorilor agricoli".
"Deci masuri concrete, nu solutii care nu duc la scaderea preturilor. Expertii economici consultati ne-au spus ca scaderea TVA la produsele alimentare de baza nu va insemna ca vor scadea imediat preturile la alimente", a afirmat Emil Boc.
Pe 19 octombrie 2010, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare". A doua zi, deputatii PDL, intre care si ministri, au sustinut ca au votat din greseala in favoarea celor doua proiecte.
Pe 2 noiembrie 2010, presedintele Traian Basescu a anuntat ca retrimite Parlamentului cele doua legi.
Presedintele a declarat recent, la Realitatea TV, ca ar putea lasa sa intre in vigoare o lege privind diminuarea TVA la alimente daca cel care ii cere acest lucru ii garanteaza ca statul va mai putea sa plateasca, in aceste conditii, salariile si pensiile.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Lecţii de pescuit la Prefectură
Profesorii nu se dau învinşi
România nu iese din recesiune la 1 aprilie
au hotărât liberalii botoşăneni
Senatorul Marcu continuă să critice Guvernul Boc
Circulau cu numerele de înmatriculare expirate
Obuz descoperit în faţa casei
Din realizările viceprimarului de Copălău
Pompierii în vizită la Grădiniţa 14 Botoşani
Caricatura zilei
Ofertă de noi locuri de muncă
Va deveni Dodiţă director cu patalama?
Directorii de şcoli ameninţaţi de către liderii de sindicat
Victorii zdrobitoare pentru echipele din zona Flămânzi
Tehnica lui Răzvan Rotaru
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Dorinţele ţiganului
Marian Vanghelie îl acuză pe Vasile Blaga că ar fi fost informator al Securităţii
Ce spunea Ambasada SUA despre Ponta după alegerile pentru şefia PSD din februarie 2010
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog