Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7726
De la 07 Ianuarie 2003
122579665

Este revelaţia social-democraţiei

  • 21 May 2008, 23:00
Sunt unul dintre participanţii la mitingul politic organizat de PSD, duminică seară, la Dorohoi. La acest miting, PSD Dorohoi, în prezenţa conducerii judeţene a partidului, a lansat candidatura inginerului Doru Alexandrescu şi a echipei sale de consilieri municipali. Am citit şi articolul scris de jurnalistul Ioan Rotundu şi am putut compara ce-am văzut la faţa locului cu ce-a reţinut şi consemnat ziaristul în reportajul său. Cu mici excepţii, tot ce s-a scris este aşa cum s-au derulat lucrurile. Spun cu mici excepţii pentru că în articol nu s-a menţionat rolul deosebit pe care l-au jucat tinerii dorohoieni. Mă refer la organizaţia PSD de tineret, o organizaţie puternică, dacă nu cumva cea mai puternică din judeţ. Nu s-a consemnat numele Irinei Atitienei, preşedinta organizaţiei de tineret, a tânărului Andrei Dolineaschi, care a asigurat logistica întregii manifestaţii.
Îi cunosc bine pe dorohoieni, încă din perioada 1992, când am început să fac politică social-democrată sub conducerea regretatului politician Sergiu Cunescu. M-am luptat şi la alegerile din 1996 şi la cele din 2000 să-i găsesc lui Vasile Gherasim un contracandidat care să-l învingă în alegeri. N-am găsit. Atunci am recurs la altă strategie. L-am „corupt” pe Gherasim să treacă la PSDR, mai ales că cei din PDSR, în frunte cu preşedintele Mihai Baltă, se cam săturaseră să tot asculte lamentările sale. Căci Gherasim, ca pe vremurile comuniste, aştepta ca problemele oraşului Dorohoi să le rezolve judeţul.
În 2004 l-am impus pe Gherasim candidat al PRM, pentru că în acest partid mă aflam şi eu după ce Alexandru Athanasiu făcuse chilimet politic cu PDSR-ul lui Năstase, formând PSD-ul. Ştiam că va pierde alegerile, dar măcar eram satisfăcut că în locul lui Gherasim va veni un altul, cu aceeaşi mentalitate. Şi a fost ales primar Sergiu Lungu, care vreme de patru ani n-a făcut nimic pentru dorohoieni. Speriat de DNA pentru încredinţarea unor lucrări fără respectarea procedurilor legale de licitaţie. Lungu a părăsit PSD-ul, înscriindu-se în PD-L, considerându-se apărat de DNA. Ce-i drept, şi recunosc, după ce s-a înscris în PD-L, cei de la DNA l-au lăsat în pace. Numai că el n-a fost preocupat de problemele oraşului şi i-a dezamăgit pe alegători.
În 2004, când Lungu a fost votat primar PSD, un ajutor substanţial, poate chiar hotărâtor, l-a primit de la Doru Alexandrescu. Şi iar recunosc că Alexandrescu a fost recompensat cu funcţia de viceprimar. Dar plecarea lui Lungu la PD-L a însemnat şi înveninarea relaţiilor dintre cei doi. Lungu, simţind în Alexandrescu un concurent periculos în alegerile din 2008, i-a cerut să-i dea în scris că nu va candida. Cum Alexandrescu l-a refuzat, Lungu l-a izolat în primărie, i-a luat toată puterea de decizie, l-a compromis în faţa funcţionarilor. Vreme de doi ani, de când Lungu s-a dus la PD-L, Alexandrescu a răbdat batjocură după batjocură.
Acum soarta i-a surâs. Este candidatul PSD la funcţia de primar al Dorohoilor. Este tânăr, are capacitate de muncă, este bun organizator iar dorohoienii văd în el salvarea oraşului de la starea catastrofală în care se află. Am constata acest lucru duminică seară, privind la cei peste cinci mii de dorohoieni adunaţi să-i susţină candidatura. Nu muzica i-a adunat, ci omul Doru Alexandrescu. La Botoşani, dacă a venit Goran Bregovic, câţi susţinători au adunat liberalii pentru Sorescu? Vreo mie, nu mai mulţi.
Eu îl consider pe Doru Alexandrescu revelaţia social-democraţiei pentru alegerile locale ale anului 2008 şi sper că sunt în asentimentul multor colegi de partid.

N.R. Articolul a fost preluat de pe blogul prof. Mircea Dănuţa, în cadrul contractului publicitar încheiat cu PSD Botoşani.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cu baxul de bere furat, ieşit la plimbare
În premieră la Tiraspol proteste împotriva regimului lui Smirnov
Sârma ghimpată a lui Voronin rămâne pe Prut
Controale la frontiera austriacă
Încă un distrugător de panouri electorale
La cules de trandafiri… aducători de amenzi
Campanie împotriva traficului de persoane… la penitenciar
Muniţie descoperită la un depozit de fier vechi
Şi-a înscris în palmaresul juridic încă două procese
Noutăţi de la „Vivat Veselia”
Comentariul comentariilor (CXIX)
(Ioan Rotundu)
Prezervativele buclucaşe
Horoscop
Program Tele'M Botoşani joi, 22 mai
Sunt tineri şi vor să vă facă curtea un paradis
Condacia şi Victor Construct se vor înfrupta din banii pentru centrul vechi
Congres Anual de Geografie la Botoşani
Obştea Dracşani a primit încă o ofertă
Omul care stă cu ochii pe buletinele de vot
Liberalii botoşăneni vor să dea şi ei bani la Biserici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog