Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1023
De la 07 Ianuarie 2003
123124594
pnl

Europarlamentarul Alin Antohi cere institutiilor europene monitorizarea alegerilor din Basarabia

  • 12 March 2009, 23:00
Europarlamentarul român Alin Antochi (PSD) solicita o atentie sporita din partea institutiilor europene în legatura cu semnalele alarmante venite din partea societatii civile de peste Prut privind noi cazuri de intimidare si încercari de limitare a libertatii de expresie în perioada dinaintea alegerilor parlamentare din 5 aprilie, transmite Info-Prim Neo, preluata de Romanian Global News.

Într-un comunicat de presa difuzat la 11 martie, deputatul european mentioneaza ca, în ultimul timp, numarul plângerilor din partea partidelor politice de opozitie, a societatii civile si a presei independente din R. Moldova, legate de actiuni de intimidare de catre structurile puterii, se afla în continua crestere. „Printre acestea se numara actiuni violente de zadarnicire a activitatilor concurentilor electorali, intimidarea alegatorilor si obligarea lor, prin diverse metode, la sustinerea actualului partid de guvernamânt, favorizarea de catre mijloacele de informare supuse puterii a candidatilor comunisti etc.", se arata în comunicat.

Alin Antochi subliniaza ca aceste exemple vin sa completeze sirul de obstacole impuse anterior partidelor politice si cetatenilor de catre autoritatile comuniste prin noua legislatie electorala: ridicarea pragului electoral pâna la 6%, interzicerea crearii blocurilor si aliantelor electorale, restrictii de a participa la actul guvernarii pentru persoanele cu dubla cetatenie s.a.

„Trezeste un profund regret faptul ca recomandarile Parlamentului European, precum si cele expuse în raportul Comisiei de la Venetia si cele ale OSCE privind legislatia electorala au fost ignorate aproape integral de catre factorii de decizie de la Chisinau. O astfel de atitudine nu avantajeaza nicidecum dezvoltarea parteneriatului R. Moldova - Uniunea Europeana si face suspecta dorinta autoritatilor comuniste de a integra tara lor în UE. În acest context, progresul în negocierile vizând un nou acord de asociere între Moldova si UE ar trebui sa fie corelat cu modul în care se vor desfasura alegerile parlamentare din aceasta tara", subliniaza eurodeputatul social-democrat.

Alin Antochi propune ca UE sa monitorizeze cu cea mai mare atentie întreaga campanie electorala din R. Moldova, pentru ca aceasta sa decurga corect, cu respectarea drepturilor omului si libertatii de expresie a cetatenilor moldoveni.
Sursa: Romanian Global News


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ghid in limba romana cu privire la conditiile de munca din Cipru
Sofia Vicoveanca, de ziua Mamei, a incantat romanii la Atena
Chiriaşii din Căminul de la Textila campioni la datorii
Spitalul Judeţean Botoşani va fi totuşi modernizat
Încă un director pe picior de plecare!
Traficanţii de ţigări nu au odihnă
Generozitatea guvernamentală se revarsă peste noi!
Dosare penale pentru braconaj piscicol
Tinerii delicvenţi educaţi non violenţă
La cerşit
Burse de studiu pentru a-i ţine la şcoală pe romi
Medicamente de slăbit, decontate de stat
Indecisă dacă să se instaleze şef la OPC
Dobânzi crescute la bănci şi carnete CEC comuniste în atenţia inspectorilor de la OPC
Orele de religie vor rămâne obligatorii pentru elevi
Jurnalul unui turist american in vizita prin Europa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog