Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8606
De la 07 Ianuarie 2003
123132177
pnl
Europarlamentarul PDL Cristian Preda:

Raed Arafat trebuia încurajat să îmbunătăţească Legea sănătăţii, nu invitat să plece din minister

  • 10 January 2012, 23:00
Europarlamentarul democrat-liberal este prima voce din PDL care critica plecarea subsecretarului de stat Raed Arafat din Ministerul Sanatatii: "Raed Arafat trebuia incurajat sa imbunatateasca legea, nu invitat - cum a facut-o Ioan Oltean - sa plece din minister. Diferentele de opinie relevate de dialogul Basescu-Arafat nu trebuiau accentuate si judecate partizan. Cand coliziunea nu poate fi evitata, trebuie sa salvezi ce e mai important, nu sa dai cu toporul!" scrie eurodeputatul, pe blogul sau.
"Pacat ca nu exista si un soi de SMURD politic! Vreau sa spun: un serviciu similar celui creat de Raed Arafat, pentru descarcerarea politicienilor care au nevoie de un ajutor de urgenta, atunci cand devin prizonieri nu ai fiarelor, ci ai ideilor fixe. (...) E nevoie, mai mult decat oricand, de moderatie si dialog. Atitudinile radicale - de tipul: ori asa, ori nimic - produc incertitudine institutionala, neincredere in politicieni si teama sociala", incheie Cristian Preda.
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, declarase marti dimineata, la RFI, ca Raed Arafat ar trebui sa isi dea demisia, daca nu sustine pozitia Guvernului in privinta Legii sanatatii: "Domnul Arafat este subsecretar de stat si in consecinta este membru al actualei guvernari. In aceasta calitate, domnia sa nu poate exprima opinii contrare politicii guvernamentale.
Este inadmisibila o asemenea atitudine! Daca are asemenea opinii, daca domnia sa nu este de acord cu modul in care Guvernul gandeste reforma in domeniul sanatatii si in speta legea sanatatii, singura solutie este sa-si dea demisia si sa plece si pe urma, in aceasta calitate independenta de Guvern, poate sa-si exprime pozitii personale.
Noi ii recunoastem meritele deosebite in infiintarea SMURD, in consolidarea acestei activitati, dar in acelasi timp consideram ca domnia sa este un reprezentant al Puterii actuale si in consecinta, trebuie sa actioneze in sensul Puterii si nu in opozitie cu aceasta."
Luni seara, Traian Basescu a atacat dur pozitiile publice exprimate de doctorul Raed Arafat asupra Legii Sanatatii si a sugerat ca acesta ar trebui sa-si dea demisia, daca va continua sa critice acest proiect. Traian Basescu a intervenit telefonic la o emisiune a Realitatii TV in care era invitat Raed Arafat si i-a reprosat acestuia ca ar crea o "psihoza publica".
"Nu e o lupta personala, maine pot sa gasesc un loc si sa ma duc imediat, si cu plata si cu salariul mai bun", a raspuns Arafat. Raed Arafat a demisionat, marti, din Ministerul Sanatatii, afirmand ca "Plec trist ca n-am terminat ce-am inceput, dar cu capul sus".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Puterile străine au încercat să destabilizeze Siria
Horoscop
Distrugătorul britanic HMS Daring este o ţintă în mişcare pentru noi
Marea Britanie, un bătrân ştirb
Deficit major de lichiditate în sistemul bancar
băncile au luat zilnic de la BNR 4,1 miliarde lei
Rusia: Politica internă, în plină transformare
Bancul zilei: Logică poliţienească
Reţeta zilei: Oranjadă
Caricatura zilei
Bucuria nebunilor
Ioan Rotundu
Sex, bani, putere. O istorie a demisiilor bancherilor centrali, de după 1990
Alegerile din CSM. Câteva nedumeriri
ZILELE EMINESCU 13-15 IANUARIE 2012
Botoşani: Tone de alimente de la UE se strică în depozit
Poliţist găsit mort în scara blocului
Porcuşori de Guineea care au ajuns pe funcţii în administraţia judeţului
Marcu şi Ţurcanu, oameni cu interese mărunte şi fără moralitate!
Spitalul judeţean reia procesul cu E.ON
Botoşani: Demisii în lanţ ale directorilor de şcoli
Lideri de sindicat puşi la muncă
Botoşani: IŞJ este nemulţumit de cum notează unii profesori
Grăbiţi-vă, tovarăşi, c-aveţi de ce!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog