Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10578
De la 07 Ianuarie 2003
122896227
Eurostat:

Romania, a doua cea mai abrupta prabusire a constructiilor in trimestrul III din 2014

  • 19 January 2015, 23:00
Romania a avut o scadere a productiei in constructii cu 11,8% in trimestrul al III-lea al anului 2014 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013, a doua cea mai abrupta prabusire a acestui sector din Uniunea Europeana, a informat luni Biroul european de statistica Eurostat.
Potrivit sursei citate, in cadrul UE, doar Ciprul a avut o scadere mai adanca a productiei in constructii (-25,6%), in trimestrul al III-lea al anului 2014, comparativ cu perioada similara a anului precedent.
A treia cea mai abrupta cadere a avut Italia (-9,4%), una dintre principalele destinatii ale fortei de munca romanesti in sectorul constructiilor. Scadere au avut si Franta (-1,4%) si Germania (-0,8%).
In schimb, Spania, o alta importanta destinatie pentru muncitorii romani, a inregistrat o crestere importanta (+12,4%) in trimestrul III al anului 2014 fata de aceeasi perioada a anului 2013, releva datele Eurostat. Si Marea Britanie a fost pe crestere (+5,4%).
Tot in crestere a fost si productia in constructii din Ungaria (+12,1%) si Bulgaria (3,4%).
Cea mai inalta crestere a productiei in constructii in trimestrul III al anului 2014 fata de perioada similara a anului precedent a fost consemnata in Grecia (+61,4%), conform Eurostat.
Media in UE a fost pozitiva (1,1%), dar zona euro a avut valori negative (-0,3%) in trimestrul al III-lea 2014 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.
In luna noiembrie 2014, comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, Romania a avut crestere la productia in constructii (+2,7%).
De asemenea, in trimestrul al III-lea al anului 2014, comparativ cu precedentele 3 luni ale aceluiasi an, Romania a cunoscut o usoara redresare a productiei in constructii (+1,3%), dupa o vara ratata in acest sector, mai arata datele Eurostat.
Caderea continua a sectorului constructiilor in anul 2014, in Romania, este reflectata si de nerealizarile la capitolul investitiilor de stat. De altfel, cea de-a treia rectificare bugetara efectuata de Guvern in anul 2014 s-a bazat pe un surplus bugetar datorat neefectuarii investitiilor publice programate.
Argumentul celei de-a treia rectificari bugetare este in mod evident fals, intrucat situatia de excedent bugetar nu se datoreaza nicidecum unor venituri bugetare care sa depaseasca substantial estimarile, ci pur si simplu nerealizarii cheltuielilor de natura investitiilor: la finele lunii octombrie cheltuielile de natura investitiilor erau mai mici cu 2,3 miliarde de lei decat in perioada corespunzatoare a anului trecut, avertiza Consiliul Fiscal, in decembrie 2014.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Democraţia americană
Reţeta zilei: Chiufteluţe din praz
Horoscopul zilei
Prognoza meteo pana pe 1 februarie
Victor Ponta ii invita opozitia la discutii pe cinci teme
legislatia financiara, Constitutie, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile sigurantei
RISE Project: Bani germani pentru paduri obtinute ilegal
Elena Udrea propune convertirea creditelor din valuta in lei la rata de schimb din momentul creditarii plus 20%
Theodor Stolojan, critic la adresa lui Iohannis
Din pacate, n-am avut pana in prezent un raspuns cum trebuie din partea Presedintiei la OUG privind renuntarea la doctorat
PNL cere sesiune de urgenta a Parlamentului pentru adoptarea legii insolventei persoanelor fizice
Victor Ponta: Voi sustine demersul PNL privind adoptarea de urgenta a legii insolventei persoanelor fizice
Judecatorii au restituit la DNA rechizitoriul in dosarul lui Adrian Duicu
decizia nu este definitiva
Avertizare de avalanşe în zonele montane din regiunea Transcarpatia din Ucraina
Botoşani: Prefectul Macaleţi fabrică dosare primarilor opoziţiei
Ioan Rotundu
Opoziţia doarme, PSD-ul creează monstrul
Ioan Rotundu
A murit Iustin Capra, inventatorul rucsacului zburator
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog