Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3464
De la 07 Ianuarie 2003
81928228

Eveniment editorial, de excepţie, la Casa Armatei

  • 12 April 2007, 23:00
Ieri, la Casa Armatei, inginerul Paul-Mircea Iordache şi-a văzut împlinit visul cu ochii. Iar visul său a fost să-şi înmănuncheze într-un volum poeziile scrise la o vârstă mai tânără, dar şi întâmplările din perioada copilăriei. Aşadar, visul i s-a împlinit prin lansarea a două volume. Unul de poezie, intitulat „Năluci întârziate”, celălalt de povestiri, denumit „Cioburi de copilărie”. Despre creaţiile lui Iordache am luat cunoştinţă în cadrul Cenaclului literar „Aici – Departe”, ce este găzduit, în lipsa unui spaţiu, tot de către Casa Armatei, graţie omului de suflet, col. Florică Macovei. M-a surprins uşurinţa exprimării, îndemânarea de a îmbina cuvintele dând viaţă unor întâmplări din copilărie, peste care anii au trecut fără a le altera farmecul. De la „Ţup-ţup” la „Fluturaşul captiv” şi de la „Răţuşca” la „Mătuşa Casandra”, povestioare pline de învăţăminte, cititorul trece pe neobservate, lectura fiind confortabilă, atractivă, captivantă. Autorul îşi manifestă speranţa că „Dacă publicarea lor va găsi locuri de rezonanţă în sufletele altor copii sau a altor părinţi, scopul va fi atins”. Îl asigur că scopul spre care tânjeşte este unul nobil, iar el s-a împlinit odată cu apariţia acestui volum.
Poezia lui Iordache este una aparte. Te face să tresari, îţi trezeşte sentimente înălţătoare, îţi dă fiori. După 1990, cel puţin în Botoşani, au fost editate multe volume de poezie, semnate de poeţi a căror nume nu spune nimic. Am citit din poeziile lor şi n-am simţit nimic. Poezia lui Iordache este cu totul altceva. Are mesaj, îţi bucură inima. Se remarcă nivelul ridicat de cultură generală, răzbate din ea formaţia intelectuală a autorului. Şi iar dau cuvântul, de această dată poetului Iordache, să-şi exprime trăirea: „Cât de fidelă, cât de exactă este această cuprindere a gândurilor fugare rămâne o nouă motivare a unor nelinişti viitoare” .
O parte din povestioare şi din poezii au fost publicate în Jurnalul literar, atât în formă tipărită cât şi online. Ca unul ce-am participat la eveniment, am cumpărat cele două volume şi m-am bucurat de privilegiul de a fi onorat de către autor cu câte o dedicaţie, pentru a da cărţilor greutate bibliofilă. Totodată i-am urat ca aceste două volume să fie urmate şi de altele. Are condei, ce mai! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă
Sprijin financiar pentru bisericile din Botoşani
Reabilitarea clădirii Teatrului „Mihai Eminescu” necesită bani din bugetul local
Căminul Indagro intră în reabilitare
Spectacol gratuit pentru botoşăneni
Se pregăteşte premiera unui spectacol inedit
Viceprimarul Eram vrea să îşi consolideze poziţia în partid
Termica îşi caută directori
Grupuri de iniţiativă în cinci comune din judeţ
Deţinut dat în urmărire
Operatori economici prinşi pe picior greşit
Încadrări în muncă după cursurile de formare
Învăţătorii fac două ore de muncă patriotică
Nitraţii în atenţia APM
Scandalagiu cercetat de poliţişti
Peste 1.000 pachete de ţigări confiscate
Termica - un autoturism cu mai multe volane
Ioan Rotundu
Secretul bauturilor bune
Maxime şi cugetări ale autorilor englezi
Bucătar de război
Horoscop
Noi oportunităţi
Comentariu la comentarii (LXXIV)
(Ioan Rotundu)
Un nou spectacol de teatru
Trocurile politice de la Bucureşti şi iredentismul unguresc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă