Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22655
De la 07 Ianuarie 2003
122882722

Exclusiv Inspectorii Antifrauda duc controalele la un alt nivel:

  • imbracati in civil, ei vor spiona daca banii negri sunt stransi periodic de cineva din firma sau daca sunt depozitati la secret
  • 4 October 2016, 23:00
Inspectorii Antifrauda trec cu controalele la un alt nivel, vizitand firmele imbracati in civil si studiind “terenul” inainte de a declansa controlul proriu-zis. “Ne vom baza in continuare pe analizele de risc, dar vom dubla aceste analize cu constatari incognito din teren.
Sunt localuri in care banii nefiscalizati sunt pastrati in anumite locuri sau localuri in care periodic trece cineva si colecteaza banii la negru. Asa incat vom trimite un inspector in civil care va observa aceste proceduri ilegale, pentru a creste acuratetea in selectarea contribuabililor, a perioadelor in care sunt efectuate verificarile, precum si pentru prioritizarea actiunilor noastre”, au declarat pentru HotNews surse din Antifrauda. “Civilii” vor fi de asemenea atenti la abaterile obisnuite privind neemiterea bonurilor fiscal sau la utilizarea altor documente care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor, in locul bonului fiscal.
Un alt scop declarat al inspectorilor Antifrauda va fi identificarea persoanelor cu drept de supervisor in sistemele informatice integrate, cele care gestioneaza zona de IT, in vederea minimizarii dublei contabilitati, practica intalnita in mai multe sectoare de activitate.
Reamintim ca in perioada ianuarie - iunie 2016, inspectorii antifraudă au înaintat organelor de urmărire penală 441 de acte de sesizare, prejudiciul estimat adus bugetului de stat însumând 1.870.765.728 de lei (echivalentul a 421,3 de milioane de euro), din care 60% reprezintă TVA.
Valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezintă 85% în total valoare prejudiciu stabilit prin actele de sesizare înaintate organelor de urmărire penală.
Din punct de vedere al organului de urmărire penală sesizat, cele 441 de acte de sesizare au fost transmise la:
- parchete de pe lângă tribunale – 262 de acte de sesizare;
- DIICOT – 127 de acte de sesizare;
- DNA – 26 de acte de sesizare;
- parchete de pe lângă judecătorii – 13 acte de sesizare;
- parchet de pe lângă Curte de Apel și PICCJ - 13 acte de sesizare.
Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor aferente cazurilor investigate, în perioada ianuarie - iunie 2016, au fost dispuse 666 de măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale în sumă de 971.634.236 de lei (echivalentul a 218,8 de milioane de euro).
Cumulat, în primele șase luni, sumele stabilite de inspectorii DGAF reprezintă 1.984.673.060 de lei (echivalentul a 446,9 de milioane de euro), reprezentând prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmărire penală și sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări).
De menționat faptul că 94,3% din total sume stabilite reprezintă prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmărire penală, în timp ce sancțiunile contravenționale (amenzi și confiscări) reprezintă 5,7%.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 5.10.2016
Bancul zilei: Avertismentul asistentei şefe
Klaus Iohannis, usa inchisa pentru Liviu Dragnea si Tariceanu ca posibili premieri:
In nici un caz nu voi desemna ca premier o persoana urmarita penal sau condamnata penal sau care are probleme de integritate de alta natura
Deputatul Vlad Cosma, trimis in judecata pentru trafic de influenta,
pe lista candidatilor PSD Prahova pentru alegerile parlamentare
Gabriel Oprea nu mai este senator. Plenul Senatului a luat act de demisia fostului vicepremier
Deputatul PMP Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, scapa de retinere,
dar poate fi arestat preventiv/ Gurzau a contestat votul, insa i s-a respins
Motivarea condamnarii lui Mircea Basescu - de trei ori apare "Traian" in loc de Mircea ca inculpat
Guvernul: Dacian Ciolos a discutat astazi cu ministrul Mircea Dumitru
si a primit asigurari ca acesta nu a avut relatii de colaborare cu fosta Securitate
Ticăloşii politici nu pot produce decât ticăloşii
Ioan Rotundu
Frumuşica: Primarul PSD Costel Rădeanu boicotat de consilierii locali
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog