Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23141
De la 07 Ianuarie 2003
122883208

Exerciţiu în caz de urgenţă la Botoşani şi Şendriceni

  • 29 September 2016, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat şi desfăşurat astăzi, 29 septembrie, între orele 13.00 – 15.00, un exerciţiu pentru antrenarea subunităţilor în vederea limitării şi înlăturării efectelor unor situaţii de urgenţă generate de cutremur la Şendriceni şi Botoşani. La exerciţiu, desfăşurat sub coordonarea inspectorului şef al ISU Botoşani, a participat şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prefectul Dan Nechifor.
Exerciţiul a debutat cu simularea unei evacuări în caz de cutremur a elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, grav avariat în urma cutremurului. Mai mulţi elevi, rămaşi sub dărâmături, au fost salvaţi de forţele de intervenţie şi transportaţi la punctul medical avansat, unde s-a efectuat triajul.
A urmat simularea unei intervenţii pentru stingere a unui incendiu izbucnit în camera centralei termice, cu pericol de propagare la vecinătăţi, căutarea unor elevi rătăciţi în pădure, salvarea de la înec a unor persoane căzute în iazul Cobâla, precum şi asanarea unor elemente de muniţie rămasă neexplodată. Concomitent cu activităţile derulate la Şendriceni, s-a desfăşurat un exerciţiu pentru înlăturarea efectelor unui incendiu produs la centrala termică de la subsolul Judecătoriei Botoşani.
În premieră, pentru coordonarea şi concentrarea resurselor avute la dispoziţie în zonele unde s-au produs situaţiile de urgenţă s-a utilizat tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle), pusă la dispoziţie de un producător naţional, cu sprijinul Direcţiei Generale de Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi a Asociaţiei Române de Aeromodelism. Totodată, s-a folosit şi un sistem „aripă fixă” (avion fără pilot) pentru îndeplinirea misiunilor specifice. Imaginile au fost transmise în punctul de comandă mobil.
Scopul exerciţiului a fost de verificare a stadiului de pregătire a serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă şi acţiunea lor întrunită, precum şi cooperarea cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, instituţiile, operatorii economici şi organizaţiile nonguvernamentale abilitate în gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul zonei de competenţă. Pe timpul desfăşurării exerciţiului s-a urmărit şi modul de punere în aplicare a Planului roşu de intervenţie judeţean.
La acţiunile de intervenţie au participat forţe şi mijloace ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Iaşi şi Suceava, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şendriceni, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, UPU- SMURD Botoşani, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, E-ON Moldova, personalul de pe locul de muncă, precum şi personal din cadrul entităţilor mai sus menţionate.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la reuşita acestui exerciţiu.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.09.2016
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Tariceanu: Domnul presedinte este parte a unui plan ocult impotriva poporului roman.
S-a angajat deschis intr-o campanie electorala partizana
Prognoza meteo pentru weekend
Dacian Ciolos a participat aseara la reuniunea liderilor PPE
Premierul ar fi declarat ca isi doreste ca un guvern liberal sa continue ce a inceput
Parchetul General a deschis un dosar penal de instigare la fals intelectual dupa "autodenuntul" lui Sebastian Ghita
Raluca Pruna: Ministerul Justitiei a platit anul trecut aproape 10 milioane de euro doar pentru chiriile judecatorilor si grefierilor
Ministerul Educatiei vrea sa le interzica rectorilor sa detina functii politice sau in Parlament.
O masura similara ii va viza si pe directorii din preuniversitar
PSD are o noua gaselnita pentru sifonat banii statului.
Blestemul firmelor de stat
Raluca Pruna: Am vazut in ultimele luni o intensificare a atacurilor la doamna Kovesi,
acest lucru se explica prin faptul ca DNA merge acum cu motoarele complet turate
Flămânzi: O nouă ţeapă dată de deputatul liberal Costel Şoptică
Ioan Rotundu
Demagogie şi populism marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog