Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18550
De la 07 Ianuarie 2003
122878617

Există riscul ca România să fie decredibilizată

  • Theodor Stolojan
  • 22 January 2012, 23:00
"Exista, in mod real, riscul ca Romania sa fie decredibilizata si de aici consecintele. De aceea consider ca mesajul pe care liderii Opozitiei, domnul Ponta, domnul Antonescu si ceilalti lideri ai PSD si PNL il transmit in tara, si in afara tarii, cu privire la asa-zisa distrugere treptata si sistematica a mecanismelor democratice in Romania si, de aici, posibilitatea punerii in aplicare a articolului 7 din Tratatul European ce prevede sanctiuni cu privire la blocarea fondurilor europene, este un mesaj antiromanesc daunator in totalitate Romaniei astazi. In primul rand, din afara Romaniei vin semnale negative si nu pozitive cu privire la situatia economica", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.
In dupa-amiaza zilei de sambata, premierul Emil Boc s-a intanit cu europarlamentarii PDL, pentru a discuta despre actiunile politice ale formatiunii democrat-liberale in Parlamentul European, ca reactie la actiunile Partidului Social Democrat si ale Partidului National Liberal in forul legislativ european, scrie Mediafax citand surse politice. Pe 16 ianuarie, la Strasbourg, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, le-a spus liderilor grupurilor S&D si ALDE din Parlamentul European ca Romania se afla intr-un grav derapaj de la normele democratice, iar protestele din ultimele zile se datoreaza unor actiuni ale actualei puteri.
In urma intalnirii, premierul Emil Boc a declarat ca cere "imperativ PSD sa inceteze" acuzatiile facute in cadrul Parlamentului European si sa nu ceara blocarea fondurilor europene acordate Romaniei in 2012, in valoare de 6 miliarde de euro, considerand acest demers "batjocoritor la adresa romanilor". Premierul a adaugat ca "dialogul si solutiile interne trebuie sa fie calea de urmat si nu umblatul cu para la Inalta Poarta, ca pe vremea fanariotilor."
Secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz, a declarat, sambata, ca incercarile unor grupuri politice de la Bucuresti si Bruxelles de a politiza un protest civic indreptat impotriva intregii clase politice nu va avea sorti de izbanda in Parlamentul European, se arata intr-un comunicat de presa transmis Agerpres de PDL. Potrivit secretarului general al PPE, "nimeni nu va lua in serios afirmatii politicianiste de genul «in Romania este dictatura»"
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Horoscop
Bancul zilei: Asemănare suspectă
Reţeta zilei: Must pentru mustariu
Caricatura zilei
Un bărbat a fost împuns fatal de un taur cu coarnele în flăcări
Hocheiştii de origine maghiară din naţionala României care au cântat imnul Ungariei au fost premiaţi
Prognoza BM pentru 2012 este că zona euro va intra în recesiune.
România trebuie să se pregătească pentru mai rău
Răzbunarea rămâne arma proştilor
Ioan Rotundu
Botoşani: Finanţare de 2,5 milioane euro blocată de un judecător
ce a cerut reclamantul şi ce a decis judecătorul
Huliganii de pe stadioane se mută în stradă
ei îi ameninţă pe jandarmi
UPU va mai angaja un medic stomatolog
Botoşănenii preferă să bolească pe picioare
Grupul Şcolar Vorona în prag de colaps
O nouă piedică de trecut în calea titularizării
O mişcare deşteaptă
Ioan Rotundu
„Botoşanii şi Unirea Principatelor Române”
Comasarea alegerilor este ca şi făcută
crede deputatul Cătălin Buhăianu
„Mărţişor dorohoian” o aduce pe Andra la Botoşani
Ştefan Ţarcă îl acuză pe prefect că nu respectă legea
Video: Lumea lu' Rotundu - Botoşănenii şi Unirea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog