Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17766
De la 07 Ianuarie 2003
122877833

Expoziţie de ….găini

  • 20 April 2010, 23:00
După expoziţia de porumbei, deschisă botoşănenilor în februarie şi cea de fluturi care s-a închis de curând, Muzeul Judeţean pregăteşte o surpriză botoşănenilor…o expoziţie de găini. Păuni, struţi, găini mari, găini foarte mici, şi multe alte exponate vor încânta publicul botoşănean în a doua parte a anului. Chiar dacă discuţiile preliminare purtate cu organizatorul acestei expoziţii, preşedintele Crescătorilor de Găini Suceava, au avansat un termen şi anume luna mai, situaţia financiară se dovedeşte un obstacol.
Şi asta pentru că reprezentanţii Muzeului Judeţean ar trebui să ţină expoziţia afară, iar pentru locaţie este necesar un cort foarte mare, a cărei închiriere depăşeşte socotelile „de-acasă”. „Am purtat o discuţie cu cineva de la Suceava care este preşedintele Crescătorilor de Găini, medic veterinar, şi am discutat cu el dacă s-ar putea face o asemenea expoziţie la Botoşani, să o facem afară într-un cort şi am înţeles că un cort din acela de eveniment ne costă o grămadă de bani şi nu ştim dacă ne vom permite”, a declarat managerul Muzeului Judeţean Botoşani, Lucica Pârvan.
O soluţie ar fi câteva corturi de la Armată care nu depăşesc cinci metri, ceea ce înseamnă spaţiu redus pentru numeroasele înaripate. „Doar să împrumutăm de la Armată vreo trei corturi, pentru că ei acolo au de cinci metri şi să facem. Nu aduc găini obişnuite, ci pe acelea care se evidenţiază prin mărime, prin micime, prin penaj etc. Începând de la găină, păun, până la struţ, dar unde să le pun? Domnul preşedinte a spus că a mai făcut astfel de expoziţii şi la Bacău şi în alte părţi şi a avut succes. Problema este că nu putem să le ţinem decât aşa, tot ca pe porumbei, vreo trei zile, pentru că şi găinile astea au treburile lor. Am vrut chiar acum în mai, dar preşedintele a spus că rămâne pentru octombrie, dacă vom găsi o variantă, că acum nu ar fi o problemă, că la câte corturi ni se pun aici în faţă nu e o problemă să punem şi noi unul”, a precizat Lucica Pârvan.
Dacă expoziţia de porumbei a adunat în patru zile 2000 de vizitatori, iar expoziţia de fluturi a fost vizitată de 4500 de persoane, se estimează că interesul pentru rasele de găini va fi mult mai mare. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ţânţarul şi sexul
Criza economică ar putea intra într-o nouă fază
odată cu creşterea datoriei publice în ţările dezvoltate
Lecţia de Poloneză
Dacă nazismul e demon, comunismul e fratele său mai mare
Partidul independenţilor din Parlament, înregistrat la Tribunal
Bancnota de 500 de euro creste riscul terorismului si evaziunii fiscale
Mircea Geoană nu este supărat pentru că a lăsat datorii
ci pentru că s-a aflat despre ele
Natură moartă cu nepot obez
CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU
Miluţă pofteşte la polemică… publică
Prins de două ori fără permis la volan
Start la verificarea certificatelor de producător
Vasele cucuteniene, un succes absolut la New York
urmează Oxford şi Atena
Gresia „regală” face victime
Vine să facă ordine în PDL Botoşani
Ioan Rotundu
Schimbări de directori de şcoli şi licee
Ada Macovei s-a instruit la Bucureşti
Vor participa sau nu profesorii botoşăneni la grevă?
Vaccinul contra TBC va fi adus din străinătate
Acţiune în forţă a celor de la Ricovery
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog