Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12687
De la 07 Ianuarie 2003
122872754

Falsa bucurie a celor din PSD

  • deputaţii Rebenciuc şi Strugaru au fost totuşi validaţi canidaţii ARD
  • 26 October 2012, 23:00
Doi parlamentari botoşăneni ai PDL au fost puşi pe făraş după ce Comisia de Etică a Alianţei România Dreaptă a filtrat posibilii candidaţi la alegerile de la sfârşitul acestui an. Este vorba despre Stelică Strugaru Iacob şi Neculai Rebenciuc care au primit joi aviz negativ. Comisia de etică a fost formată din: Monica Macovei – preşedinte, Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – FC, Mihaela Vasilatii – PNŢCD, Ioan Greceanu- NR.
„Evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări riguroase la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată. Am folosit şi informaţii din presă coroborate cu informaţii de la instituţiile publice”, a explicat într-un comunicat de presă Monica Macovei.
În timp ce PDL-iştii vizaţi se dau de ceasul morţii, social-democraţii botoşăneni se scarpină pe burtă comentând îndelung maniera ADR de a se prezenta la alegeri în faţa românilor. Asta în condiţiile în care în USL s-au înscris tot felul de traseişti sau persoane certate cu legea, cu cozi penale.
Vineri într-o conferinţă de presă vicepreşedinta PSD Botoşani, Doina Federovici, una dintre candidaturile USL, a contestat promovarea unor candidaţi care au fost respinşi de Comisia de etică considerând a fi o manieră nepotrivită şi imorală.
„PDL încă nu se dezice de aceste candidaturi. Un candidat propus spre a candida pentru o funcţie de parlamentar, dacă în primul nu îşi respectă statutul partidului respectiv, pentru că toate criteriile care s-au folosit în acea comisie de etică fac parte din statutul PDL” a spus Doina Federovici.
În ce priveşte candidatura lui Miky Şpagă şi a lui Verginel Gireadă oameni cu grave încălcări ale moralei, dovedite de instanţele judecătoreşti, PSD-iştii se dezic total, ca şi cum nu ar fi parte dintr-o alianţă.
„Nu răspundem pentru ce fac colegii noştri din alianţă. Candidaţii noştri nu au făcut obiectul comisiei de integritate”, a adăugat Doina Federovici.
Contactat telefonic, deputatul Stelică Strugaru ne-a declarat că este a fost validat candidat al PDL şi drept dovadă, vineri a participat în judeţ la două evenimente publice consumate la Avrămeni şi Vorniceni.
Şi deputatul Neculai Rebenciuc susţine că este candidatul ARD pe Colegiul Flămânzi, candidatura sa fiind validată de partid. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Goroscop
Bancul zilei: Dorinţa lui Băsescu
BERD înrăutăţeşte prognoza de creştere economică a României pentru 2012
Legea de aprobare a OUG care prevede reîntregirea salariilor bugetarilor, publicată în Monitorul Oficial
Moldovenii din ghetou
Cum luptă Grecia împotriva evaziunii fiscale
clienţii pot mânca fără să plătească
SRI evaluează impactul documentelor despre zăcămintele de cupru asupra securităţii naţionale
Suspiciuni de spionaj industrial la IPROMIN
cetăţean rus prins cu documente secrete legate de rezerva de cupru şi metale rare
Onanismul politic al Lilienei Ghervasuc
Ioan Rotundu
Portariuc susţine că la Botoşani candidaţii au fost desemnaţi prin vot
Botoşani: Harta drumurilor cu risc de blocare în caz de înzăpezire
Sâmbătă, candidaţii USL îşi vor înregistra candidaturile
Programare la cabinetele medicilor specialişti cu ore de stat la coadă
Decizii aşteptate pentru şefia mai multor şcoli
Directori din Sănătate instruiţi pentru intervenţiile de la iarnă
Maternitatea Botoşani: S-au înmulţit naşterile premature
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog