Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15154
De la 07 Ianuarie 2003
122875221

Fanfaronadă pe seama bugetului local

  • 20 February 2008, 23:00
Bugetul municipiului Botoşani a fost votat ieri pozitiv de către consilierii locali după aproape două ore de dezbateri. Pe ansamblu, bugetul a primit vot favorabil. La unele capitole o parte din consilierii social-democraţi dând vot negativ, alţii abţinându-se. Consilierul pesedist, Florin Egner a apreciat că deşi există trei motive importante datorită cărora votul său va fi pozitiv, a avut totuşi o serie de consideraţii de „bun simţ” de făcut. În opinia sa bugetul pe 2008 este departe de a fi perfect fiindcă prefigurează posibilitatea unui dezechilibru financiar. „După părerea mea, cheltuielile pentru aparatul propriu al Primăriei sunt supradimensionate. Cum sunt cele de la unele capitole care vizează susţinerea activităţilor sportive, a instituţiilor de cultură şi a Poliţiei Comunitare. Trebuie să avem grijă fiindcă vom ajunge să plătim şi pentru alte lucruri. Va fi dramatic fiindcă va trebui să acoperim din taxe”, a precizat Florin Egner.
Din punctul său de vedere, municipalitatea ar trebui să aibă în vedere o creştere a veniturilor direct la Consiliul Local prin concesionarea serviciilor din pieţe şi Incubatorul de Afaceri. Social democrata Manuela Zarug a atras atenţia la rândul său că nu va vota bugetul fiindcă veniturile i se par umflate. „În vreme ce la ajutoarele pentru încălzire, sumele sunt acoperite în procent de 91,6 la sută şi au mai rămas descoperiţi 85.000 lei pentru care nu s-au găsit resurse financiare, la cultură, recreare şi sport, creşterea este extraordinar de mare”, a punctat consiliera. Obiecţii a avut şi vizavi de starea drumurilor din municipiu, din punctul său de vedere CL alocând bani pentru străzi ca acestea să arate frumos. Ori în realitate acestea se află într-o situaţie jalnică, asemenea uliţelor săteşti pietruite.
Cam de aceeaşi părere a fost şi colega sa de partid, Viorica Andronache care a apreciat că se vede „mâna largă” prin modul cum au fost abordate unele amendamente. „Nu mi se pare normal să aloci 60 la sută pentru învăţământ şi 160 la sută la instituţiile de cultură. Este un dezechilibru foarte mare”, a specificat Viorica Andronache.
Primarul Cătălin Flutur a ţinut să le spună consilierilor că bugetul este foarte bine bazat, cum de altfel şi modul de constituire a veniturilor pentru care îşi asumă total responsabilitatea. De asemenea, edilul şef a subliniat că nu sunt motive de îngrijorare fiindcă Primăria nu are în momentul de faţă nici un fel de datorii. „În primele două luni, ianuarie şi februarie, am încasat în plus faţă de anul trecut cu 17,5 miliarde de lei vechi mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă vom avea aceeaşi creştere şi în martie şi aprilie vom avea rectificare pozitivă imediat”, a asigurat Cătălin Flutur.
Potrivit celor apreciate de primarul Flutur, graţie bugetului de 1.700 miliarde lei vechi, botoşănenii vor beneficia de foarte multe investiţii. „Vorbim de un record de investiţii pentru anul 2008. Amintesc un cartier ANL, cartierul Cişmea etapa a II-a, cu tot ce înseamnă utilităţile de rigoare, reabilitarea Parcului Mihai Eminescu, cu 20 miliarde lei vechi, continuarea programului investiţional pentru străzi, parcări şi trotuare, un azil de noapte pentru bătrâni, de o nouă creşă municipală şi multe altele”, a concluzionat primarul municipiului Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Au mare curaj
Comentariul comentariilor (LV)
(Ioan Rotundu)
Sondaj National ATLE, ianuarie-februarie 2008
Conţac răspunde la comentariile de pe blog
Tocăniţă ungurească
Horoscop
De la cine să mai ia?
Comunicate de presă
Program TELE'M Botoşani, joi, 21 februarie
Odae şi poliţistul au făcut-o de oaie
(Cârcotaşul)
Consilierii locali au oarece probleme cu cultura şui instituţiile ei
30 de primari botoşăneni vor zbura spre Londra şi Paris
Liber la tichetele cadou!
Buget consistent pentru Protecţia Copilului
Societatea „Spicul” a intrat într-o zodie neagră
Liberalii propun ca Premiul Eminescu să fie de 16.000 lei
Cabinet de balneo-fizioterapie închis
Farmacie amendată pentru că angajaţii au fumat
Mulţi medici pensionari rămân în activitate
SIP ameninţă că se va răfui cu directorii uzaţi moral
Dosarele pentru gradaţii de merit la control
Hrustovici pregăteşte o nouă expoziţie
Tradiţii culturale scoase la reanimare
Anunţ pierdere acte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog