Maria Păduraru este una din cele trei bucătărese de la Cantina de ajutor social care au pregătit bucatele pentru botoşăneni la Ziua Naţională.
Femeia se declară mândră să poată fi de folos la un moment aşa de special şi nu-şi face niciodată griji că bucatele nu ar fi pe placul botoşănenilor. Reţeta sa este îmbunătăţită an de an, în funcţie de reacţia botoşănenilor atunci când se înfruptă după ce se îmbulzesc la o coadă imensă.
Pentru Ziua României de anul acesta, s-au pregătit circa o mie de porţii, pentru care au fost necesare 200 de kg de fasole şi 50 de kg de cârnaţi delicioşi. Maria Păduraru a petrecut în bucătăria de la Cantina de Ajutor Social, unde s-au pregătit bucatele, circa 14 ore. Bucătăreasa inimoasă ne-a povestit cum a pregătit ospăţul.
Mai întâi am pus la înmuiat fasolea câteva ore, după care am pus la fiert. Am pus legume, mirodenii. Pe la 2 noaptea am terminat totul. Mă simt mândră şi bucuroasă că atâta lume mănâncă din bucatele preparate cu mâna mea. Sper să le placă a spus cu mândrie Maria Păduraru. (Lavinia Preda)