Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19120
De la 07 Ianuarie 2003
122879187

Festivalul Mieilor

  • 4 May 2008, 23:00
Tradiţia a fost respectată pe deplin şi anul acesta, aşa că la Botoşani a avut loc cea de-a III-a ediţie a Târgului Expoziţional de Miei şi Pielicele, locaţia aleasă fiind parcarea Belv. Gazde a acestui eveniment au fost Direcţia Agricolă Botoşani şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Moldoovis”.
La târg au participat crescători din judeţ, respectiv localităţile Curteşti, Băluşeni, Răchiţi, Lunca, Gorbăneşti, Darabani, Mitoc, Ştefăneşti, Cristeşti. Toata atenţia a fost îndreptată spre standul ce aparţinea Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare pentru Ovine Popăuţi, unde au putut fi văzute miei karakul de culoare alb, maro, sur şi roz. Au fost prezenţi şi crescători din alte judeţe. Mai exact, localităţile Plugari şi Hoiseşti (judeţul Iaşi), Târgu Neamţ, Dumbrăveni (judeţul Suceava).
Evenimentul s-a desfăşurat pe acorduri de muzică populară, vizitatorii au admirat pe îndelete mioarele, unii profitând şi de standurile amenajate cu produse tradiţionale, respectiv caş şi urdă. Organizatorii au fost onoraţi cu prezenta de o delegaţie de seamă venită special de la Bucureşti, care a vizitat rând pe rând toate standurile. Crescătorii care mai de care mai făloşi s-au arătat mulţumiţi de organizare. ”De un an de zile aşteptăm acest târg, venim aici cu tot ce avem noi mai bun. Este o sărbătoare dedicată nouă. Avem cereri pentru miei, dar nu îi dăm înainte de premiere. Valoarea mielului creşte cu atât mai mult cu cât este şi premiat” a declarat Vasile Grahoschi. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PNG-ul şi-a lansat candidaţii în sărăcie şi anonimat
o adunătură de refulaţi politici din alte partide
Lupta dintre doi cavaleri şi-o domniţă
Ioan Rotundu
246 de botoşăneni au cules date statistice din agricultură
Vântul „şomeaz㔠la Bucecea
Gura păcătosului Egner adevăruri din epoca sa rosteşte
Ba al meu e cel mai bun!
Comentariul comentariilor (CVII)
(Ioan Rotundu)
Toată forţa sa politică stă în puterea ameninţărilor
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Program Tele'M Botoşani luni, 5 MAI
Angajăm primar!
Botoşanii – gazda unei concurs naţional de limba română
Horoscop
Replica nevestei
Are bani şi vrea relaţii intime
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog