Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7980
De la 07 Ianuarie 2003
122868047

Finantele au publicat formularele pentru impozitarea din oficiu a romanilor

  • care nu isi indeplinesc obligatiile declarative privind veniturile realizate
  • 7 April 2016, 23:00
Finantele au publicat formularele pentru impozitarea din oficiu a romanilor care nu isi indeplinesc obligatiile declarative privind veniturile realizate Finantele au publicat formularele pentru impozitarea din oficiu a romanilor care nu isi indeplinesc obligatiile declarative privind veniturile realizate
In Monitorul Oficial de miercuri( 6 Aprilie 2016), au fost publicate formularele pentru impozitarea din oficiu a persoanelor fizice ce nu isi indeplinesc obligatiile declarative privind veniturile realizate, formularele fiind particularizate pentru impozitul pe venitul persoanei fizice.
Noul Cod de procedura fiscala permite stabilirea din oficiu a unor impozite atunci cand contribuabilul- fie persoana fizica, fie persoana juridica - nu isi indeplineste obligatia declarativa conform art. 107 din Codul de procedura fiscala.
Baza impozabila este stabilita prin estimare rezonabila sub rezerva inspectiilor ulterioare, conform art. 106 din Codul de procedura fiscala.
Prin actul normativ analizat astazi sunt modificate si actualizate conform noilor reglementari fiscale urmatoarele documente:
256 "Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice", cod 14.13.02.13/o, si "Anexa la Decizia de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice"
257 "Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice", cod 14.13.02.13/d.d.o.
Scadenta impozitelor pentru sumele stabilite din oficiu este determinata in functie de momentul comunicarii deciziei de impunere, astfel:
daca decizia de impunere este comunicata persoanei fizice in perioada 1-15 a lunii curente, impozitul devine scadent pana in data de 5 a lunii urmatoare;
daca decizia de impunere este comunicata in perioada 16-31 a lunii curente, termenul de plata este scadent pana in data de 20 a lunii urmatoare.
In cazul in care contribuabilul isi indeplineste in termen de maxim 60 zile de la comunicarea deciziei de impunere obligatia depunerii declaratiei fiscale, in acest caz se anuleaza decizia de impunere din oficiu, urmand ca impozitele sa se determine conform datelor actualizate de catre contribuabil.
Impotriva ambelor formulare, respectiv a deciziei de impunere ori a deciziei de anulare din oficiu, persoana interesata poate depune contestatie in termen de 45 zile de la comunicarea actului administrativ fiscal.
Nota: decizia de impunere din oficiu reprezinta totusi un act administrativ fiscal, un titlu de creanta avut de bugetul statului asupra contribuabilului, iar neplata la scadenta a impozitelor conduce la obligatia platii de dobanzi si penalitati de intarziere. Material realizat cu sptijinul consultantului fiscal Adrian Benta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta yilei: Ciorbă de cartofi
Bancul zilei: Sex electoral
Horoscopul zilei de 8.04.2016
Botoşani: Ieri, în şedinţa CDS, prefectul Nechifor şi-a apărat din nou tizul
Ioan Rotundu
La Drăguşeni, spaima de PSD este fără leac
Ioan Rotundu
Moment emotionant la Vatican. Papa Francisc a binecuvantat o fetita pe cale sa orbeasca
Efectele scandalului Panama Papers: Seful unei banci austriece a demisionat
Papa Francisc va vizita insula Lesbos
Kelemen Hunor, despre consultarile de la Cotroceni:
Nu putem sacrifica pe altarul securitatii tot ce inseamna drepturile si libertatile fundamentale
Viorel Hrebenciuc, urmarit penal pentru marturie mincinoasa
Cearta pe crenvursti la adunarea generala a actionarilor de la Daimler, soldata cu interventia politiei
Mugur Isarescu: Economia Romaniei e supusa unui risc sistemic sever
Şofer băut, depistat în trafic la Oroftiana
Ţigări ascunse în spatele scaunelor unui autoturism, descoperite la frontieră
Primarul Chelariu când chefuieşte,
În dodii electorale vorbeşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog