Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6158
De la 07 Ianuarie 2003
122891807

Fiscul nu a recuperate inca sumele de 119.000 lei si 200.000 de euro din dosarul Catalin Voicu

  • 9 January 2015, 23:00
Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a recuperat cei 119.000 lei si 200.000 de euro de la fostul senator PSD, Catalin Voicu, in dosarul in care acesta ispaseste o condamnare de 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, alaturi de afaceristii Costel Casuneanu si Marius Locic. Hotararea definitiva si irevocabila a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost luata pe 22 aprilie 2013, la 1846 de zile de la inceperea urmaririi penale.
Procedura de recuperare a banilor stagneaza insa de aproximativ doi ani deoarece, spun reprezentantii ANAF, sumele respective nu au fost gasite in conturile si nici in proprietatile personale ale inculpatului, motiv pentru care recuperarea debitelor nu s-a realizat inca.
“Pentru Catalin Voicu procedura de recuperare a sumelor de 119.000 lei şi 200.000 Euro, este in curs de derulare. Intrucat nu au fost identificate disponibilitati semnificative in conturile bancare si nu s-au identificat bunuri mobile sau imobile in proprietatea debitorului, organele fiscale teritoriale deruleaza alte demersuri specifice pentru recuperarea debitelor”, precizeaza ANAF intr-un raspuns oficial solicitat de reporterul HotNews.
Afaceristii Marius Locic si Costel Casuneanu, i-au oferit in 2009 fostului parlamentar PSD sute de mii de euro pentru a interveni favorabil pe langa organele care instrumentalizau dosarele in care erau cercetati cei doi (o acuzare de inselaciune si respectiv un litigiu intre firma de constructii PA&CO si CNADNR). Sumele primite de Catalin Voicu au ajuns astfel la judecatorul Florin Costiniu care ar fi promis sa intervina in favoarea inculpatilor.
In prima instanta, in iunie 2012, Catalin Voicu a primit o condamnare de 5 ani de inchisoare cu executare insa in 2013, completul de 5 judecatori condus de presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a decis condamnarea definitiva si irevocabila a fostului senator la 7 ani de inchisoare cu executare.
Alaturi de acesta, Marius Locic a primit 4 ani de inchisoare cu executare, in timp ce Costel Casuneanu si Florin Costiniu au primit fiecare cate 4 ani de inchisoare cu suspendare. Totodata, judecatorii ICCJ au hotarat pe 22 aprilie 2013 si confiscarea “de la inculpatul Voicu Catalin a sumelor de 200.000 euro si 119.000 RON prin obligarea inculpatului la plata acestor sume catre stat”, sume care, dupa cum s-a aratat, nu au fost recuperate pana in prezent.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Rezolvaţi, dacă vă credeţi inteligent!
Horoscopul zilei
Un grup din Siria planifica "atacuri de mare amploare" in Occident
Marian Vanghelie, la iesirea de la DNA
Cei care conduc executiv Romania si-au batut joc de romani; trebuie sa se stie adevarul
Hotelurile de la mare ar putea ramane inchise. Proprietarii sunt somati sa achite retroactiv impozite
Arabia Saudita: Un blogger a fost biciuit in public pentru insulta la adresa islamului
Site-urile franceze, atacate de hackerii Statului Islamic: Moarte Frantei, moarte lui Charlie
Botoşani: Un preot refuză să locuiască în casa parohială pentru că-i bântuită
Ioan Rotundu
Cinci incendii în mai puţin de 12 ore
Tot mai multi evrei parasesc Franta cu destinatia Israel, pe masura ce antisemitismul ia amploare
Legea scuteste alocatiile de plata contributiilor la sanatate, dar Guvernul Ponta s-a gandit sa le impoziteze
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog