Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Decese
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22126
De la 07 Ianuarie 2003
122882193

Flămânzenii au început să vadă roşu printre gene

  • 23 November 2009, 23:00
O mască râde, o mască plânge. Acesta este spectrul care caracterizează, în teatrul politic contemporan din Flămânzi, dimineaţa zilei de luni, următoarea de după vot. Dacă în problema reducerii numărului de parlamentari şi a comasării celor două camere lucrurile sunt clare, peste 75% dintre votanţi fiind întru totul de acord cu cele două propuneri ale preşedintelui în funcţie, alegerea primului om din stat a provocat, în zona Flămânzi, ca şi în judeţul Botoşani, formidabile răsturnări de situaţie, candidatul PSD, Mircea Geoană, culegând, mai peste tot, cele mai multe sufragii ale alegătorilor.
Aşa cum botoşănenii, cei mai harnici votanţi, s-au îmbulzit la urne pentru a vota, prin Geoană, partidul care ne va întoarce înapoi de pe drumul democraţiei, votanţii din Flămânzi au demonstrat, din păcate, în cea mai mare parte, că nu au înţeles prea multe lucruri din exerciţiile electorale anterioare, şi nici din experienţa celor 20 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989, marcaţi de prezenţa neo-comuniştilor.
Altceva vreau însă să punctez. Pentru reprezentanţii administraţiei locale culoarea portocalie reprezenta, până ieri, garanţia continuităţii, prin prezenţa în staff-ul celor interesaţi să facă într-adevăr ceva pentru oraşul acesta a primarului Constantin Pitorac, a preşedintelui PDL Cătălin Flutur, a preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a prefectului Cristian Roman şi a senatorului Neculai Rebenciuc.
Acum, confuzia pluteşte deasupra oraşului, amendată de posibilitatea remodelării localităţii din plastilină de culoare roşie, nefiind departe nici spectrul anulării tuturor eforturilor şi proiectelor realizate până acum, majoritatea aflate în stare terminală. Cu aproape 400 de voturi în plus acordate social-democratului Geoană în faţa democrat-liberalului Băsescu, cetăţenii oraşului Flămânzi au demonstrat că posedă de toate – curaj, spirit de aventură, preferinţe personale, tupeu – dar nu şi maturitate politică.
Pe de altă parte, lucrurile s-au aşezat altfel în matca lor la Frumuşica, unde Costel Rădeanu, primarul PSD-ist comunei, este foarte mulţumit de rezultatul final al alegerilor prezidenţiale, care, în cele şapte circumscripţii locale îl situează net câştigător, cu 1.002 voturi (44,29%) pe Mircea Geoană, urmat la mare distanţă de Traian Băsescu, cu 517 voturi (22,88%), Crin Antonescu, cu 255 voturi (11,72%) şi Corneliu Vadim Tudor, cu 174 de voturi, (7,84%).
Pe undeva rezultatele sunt normale într-o localitate în care viceprimarul Dumitru Baciu, remarcabil ca om şi profesor, dar mai puţin bătăios politic, nu are un cuvânt prea mare de spus şi unde cărţile sunt făcute, constant, de consilierii PSD şi PNL.
„Sunt mulţumit de rezultatul local al alegerilor. Probabil că oamenii au văzut cum merg treburile în comună şi au ţinut cont şi de acest aspect atunci când au votat. Îi felicit şi îi aştept şi la următorul tur de scrutin să continue ce au început”, a declarat Costel Rădeanu, primarul comunei Frumuşica.
Se pare că, în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, lucrurile nu au urmat ordinea logică nici în Prăjeni, localitatea liberalului Gheorghe Matei, unde reprezentantul social-democraţilor Mircea Geoană a câştigat, ce-i drept, la câteva voturi diferenţă, în faţa lui Crin Antonescu, ambii depăşindu-l net pe actualul preşedinte Traian Băsescu. Comentariile vor continua, suntem siguri, în următoarele zile, până când vor fi estompate de relansarea campaniei electorale care, deşi acum are numai doi candidaţi, ni va fi lipită de surprize. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Peste 94 000 de români din afara frontierelor au votat în primul tur
Traian Băsescu a obţinut 90,7% din voturile românilor care au votat în Basarabia
La Montreal, un număr mare de alegători au votat Băsescu
A doua bisericuţă românească sfinţită la Isacova, pe Valea Moravei
Primăria Iaşi a găsit două imobile pentru consulatul Moldovei
Biserica de la Mănăstirea Suceviţa va intra în patrimoniul UNESCO
Seară românească în Aberdeen
Victimele dau mâna cu călăii. S-a decis ruperea PNL
Locuinţă salvată de pompieri
Două deblocări de uşi în mai puţin de două ore
Supraponderal salvat de pompieri
Horoscop
Cine pe cine a furat la vot?
L-au trişat pe Domnul
Ostropel de pui
Program TELE'M Botoşani, marţi, 24 noiembrie
Politica de la noi e curva ce nu se culcă cu românii
Treziţi-vă, portocalii!
Sindicatele sunt în doliu
Ciuma roşie cutreieră din nou Botoşanii
Ioan Rotundu
Telefonul de la 112 înroşit de botoşăneni
Infracţiuni constatate de jandarmi
Moş Nicolae va veni şi la copiii din centrele de plasament botoşănene
„ Un fruct pe zi” pentru copilaşii din Vlădeni
Şomajul s-a cuibărit în rândul celor de vârstă mijlocie
Cornul şi laptele vor fi controlate din nou
Copii bolnavi de gripă porcină vor fi trimişi la Iaşi
Serviciile stomatologice secătuiesc buzunarele botoşănenilor
Ţara arde şi politicienii locali pregătesc eşafodului vicelui Cristian Achiţei
nici n-au preluat puterea şi social-democraţii trec la represaliiîn locul lui Achitei, liberalul Ţurcanu o vrea pe Lăcrămioara Lupaşcu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog