Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3667
De la 07 Ianuarie 2003
123137407
pnl

Flămânzi: Minciunile primarului Oloeriu ies la iveală ca urzicile primăvara

  • 16 February 2014, 23:00
A trecut mai bine de un an şi jumătate de când circa 2.000 de localnici cu drept de vot, păcăliţi de minciunile sfruntate şi de exagerările USL-ului din Flămânzi, l-au aşezat în fruntea localităţii pe profesorul de sport Dan Oloeriu, cel demisionat din barca portocalie a PDL-ului pentru a se aşeza în sacul de dormit, albastru, al PNL-ului. Deşi, după cum se ştie, în numeroasele sale tirade electorale, Dan Oloeriu, susţinut de acoliţii săi, a promis flămânzenilor crearea de noi locuri de muncă, acest lucru nu s-a întâmplat ba, mai mult, câteva din puţinele posturi pe care localnicii lucrau, au fost desfiinţate.
De altfel, într-o recentă întâlnire cu presa, consilierul Constantin Pitorac, fostul primar al oraşului Flămânzi, a atras atenţia asupra faptului că, la Flămânzi, „actuala administraţie se ocupă cu desfiinţarea locurilor de muncă”, contrar promisiunilor din campania electorală. Exemplul cel mai concludent îl reprezintă SC Local Servicii, înfiinţată pe lângă Consiliul Local Flămânzi pentru a prelua operaţiile de curăţenie, deszăpezire şi întreţinere a arterelor de circulaţie, operaţii pentru care, până nu demult., se plăteau, la diverse firme din judeţ, sume foarte mari.
Aici, din 17 angajaţi care lucrau în luna iunie 2012, au mai rămas în prezent doar 8. „O parte din utilaje sunt defecte sau nefolosite, şi-n plus nici deszăpezirea nu a fost făcută ca lumea, deşi anul acesta a căzut relativ puţină zăpadă”, susţine fostul primar Pitorac. Actualul consilier afirmă că nu este normală nici încredinţarea directă, fără licitaţie, către firma Cornell’s Floor din Roma, cunoscută ca privilegiată a PNL-ului, a nu mai puţin de şapte lucrări de compartimentare a primăriei şi de întreţinere a drumurilor. „Adică, ce facem noi aici?
Pe de o parte, desfiinţăm locuri de muncă, pe de alta, încredinţăm realizarea unor lucrări către alte firme, în loc să oferim localnicilor posibilitatea de a munci!”, susţine consilierul Pitorac. Fostul primar afirmă că lucrurile n-au fost în regulă nici în sub-proiectul de infrastructură din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), „pentru asfaltare şi dalare fiind folosită forţă de muncă angajată „la negru”, pentru două-trei luni, cu oameni simpli, proveniţi din cartierul Nicolae Bălcescu, care au făcut nişte şanţuri de tot râsul, parcă-s muşcate de câini”.
Lucrurile nu au stat mai bine nici în cadrul celălalt proiect din cadrul PIDU, sistemul de supraveghere video din oraşul Flămânzi, prin care ar fi trebuit să se creeze cinci locuri noi de muncă. „Explicaţia că în administraţia publică posturile sunt blocate, este de-a dreptul puerilă. S-ar fi putut găsi foarte bine o soluţie de a ocoli sistemul. Aşa am înfiinţat eu de altfel SC Local Servicii, pentru a face angajări pe posturile de care aveam nevoie”, a mai afirmat consilierul Constantin Pitorac.
Gabi Gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: …s-a făcut deputat
Horoscopul zilei
Dinamica economiei: Legumicultorul Volentiru
Lumea lu' Rotundu: Podul buclucaş
Ucraina condusa de Viktor Ianukovici şi-a pierdut independenţa faţă de Rusia
Studiu: Ciuma neagră a modificat genomul uman
Mircea Geoană: Cota diferenţiată nu aduce pierderi de miliarde economiei, ci câştiguri oamenilor ce susţin economia
Presa-n gura lu' Rotundu: Emidiunea din 14.02.2014
O delegaţie PDL din care fac parte Blaga, Macovei, Flutur efectuează o vizită în Germania pentru discuţii cu CDU
Incendiu cu victima la Săveni
Flămânzi: Grave probleme în implementarea unui proiectul de mediu
din 1800 metri liniari de gard viu, jumătate a fost cârpittoaletele ecologice în loc să stea în parc, sunt depozitate la Baza Sportivă.
Minciuna stă cu Portariuc la masă dar şi cu deputatul Dolineaschi
Precum Ponta, Portariuc minte dar uită repede minciunile spuse
Portariuc bravează cu fapte răsuflate
CCR a făcut praf Constituţia Antonescu - Ponta
26 de articole şi alineate - neconstţtionale
Anecdota neamţului Klauss
Ioan Rotundu
Botoşani: Unde a dat greş strategia medicului Eugen Prăjinaru
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 16.02.2014
Fiola toxica. Unul dintre înalţii demnitari ai Sănătăţii minte - cine?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog