Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25165
De la 07 Ianuarie 2003
122910814

Florin Calinescu este Presedinte la Pro Tv

  • 2 March 2008, 23:00
Florin Calinescu revine din 9 martie intr-o forma de zile mari la Pro Tv intr-un rol cit se poate de incitant, acela de presedinte. “Anticamera”, cel mai nou produs MediaPro Pictures pentru Pro Tv, este un serial de fictiune cu personaje dintre cele mai savuroase si cu inepuizabile intrigi de culise. “Pe mine m-a interesat intotdeauna zona socialului si a politiculului – spune Florin Calinescu - pentru ca sunt un zoon politikon de cand ma stiu si societatea noastra este inca foarte dependenta de zbaterile si zbuciumul refacerii tranzitiei, reformei care continua la nesfarsit. Iar asta se intampla, daca ne amintim bine, de la Burebista incoace, cand a trebuit sa le taie oamenilor vita de vie pentru ca nu faceau nimic cu ea. De 2000 de ani nu s-au schimbat prea multe. Daca ne limitam la ultima suta de ani, de la vesnicul Caragiale care a inceput mai sistematizat sa observe societatea politica romaneasca si cutumele ei, am facut si eu acelasi lucru, cu modestia de rigoare, – daca va amintiti de perioada ’95-’96 si Chestiunea zilei. Ideea serialului „Anticamera” a aparut va sa zica din mediul inconjurator, din faptul ca suntem interesati de asa ceva si dorim sa facem un produs de fictiune. Pentru ca serialul nu se leaga de cineva anume, nu este un film biografic, nu se refera la un presedinte, un senator, un voievod. Actiunea se intampla in Romania, numele sunt romanesti, dar vorbim despre arhetipuri – coruptie, lacomie, prostie s.a. cam cum era in O scrisoare pierduta. Este un produs strict de fictiune care se apleaca asupra tarelor clasei politice de cand s-a sistematizat ea in Romania, de pe la 1850 sa zicem – conchide Florin Calinescu.’
Presedintele Boerescu este inzestrat cu o minte sclipitoare, lucru care-l ajuta sa iasa din cele mai surprinzatoare situatii, sa urzeasca cele mai diabolice si amuzante planuri si sa ia cele mai potrivite decizii. E un personaj cu o personalitate extraordinar de puternica, care ascunde insa un cinism inspaimintator. Boerescu e un presedinte temut si ascultat de toti cei de care s-a inconjurat. Si a avut grija sa faca acest lucru cu toata responsabilitatea de care e in stare. Oamenii presedintelui sint oameni devotati care stiu ca daca-i stau in preajma au si ei ceva de cistigat: putere si faima. Alex Popa (interpretat de Dragos Stemate) este doar unul dintre ei. Prim-consilierul presedintelui este in fond, un profesionist cinic, dar cu scrupule. Tot ceea ce vrea sa-si dovedeasca Alex Popa este faptul ca el poate fi mai mult decit un jucator minor aflat in spatele scenei. Singurul lucru care-l incurca deseori este propria constiinta.
Tot un apropiat al presedintelui este si aghiotantul Haralambie (interpretat de Haralambie Gromosteanu), sau mai exact bodyguardul acestuia care vecheaza in permanenta ca orice nevoie personala a presedintelui sa fie cit mai urgent si pe deplin satisfacuta. Haralambie crede ca rolul sau pe aceasta lumea este sa-l serveasca cit mai bine pe presedinte si fiecare misiune indeplinita contribuie la multumirea sa. Atita timp cit duce la bun sfirsit sarcinile pe care le primeste, existenta sa este perfecta, iar lumea este mai frumoasa. In fond, Haralambie este un personaj cit se poate de naiv si de devotat care isi doreste sa dovedeasca doar ca nu este chiar atit de “incet” la minte pe cit il considera cei din jur.
Din 9 martie, in fiecare duminica, de la ora 22.30, telespectatorii sint invitati in “Anticamera” presedintelui pentru a fi martorii unor jocuri de culise remarcabile, impachetate cu mult umor, ironie si inteligenta in serialul de fictiune ce va fi difuzat la Pro Tv. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Telenovelă politică în patru acte
Florin Ţurcanu versus Florin Ghiorghiţă
Osanale pentru preamărirea unui intrus în sutană
(Cârcotaşul)
O bijuterie arhitectonică ajunsă ruină şi cu ajutorul Bisericii
Primarul Flutur se bazează pe votul preşedintelui CJ Botoşani, la ADR
Democraţia are şi imperfecţiuni
Ioan Rotunhdu
Cu experienţa unei societăţi falimentate, Niţură dă lecţii de management
Balul Gospodarului la Tudora
Comentariul comentariilor (LXIV
(Ioan Rotundu)
Elevi cu note scăzute la purtare
Mii de taloane întoarse la CJAS
O aberaţie în interpretarea legii îi afectează grav pe unii profesori
16 şcoli vor fi racordate la Termica
Bolnavii de la psihiatrie au marcat prima zi de primăvară
Onişa prevede Apocalipsa în Botoşani
Liberalul Ciobanu acuză CJ-ul de un blocaj politic
Sinceritate de un anume fel
Horoscop
Urare Termica
Felicitare PNL
DJT vă oferă o vacanţă ieftină şi de vis
Vinde un telefon mişto
Program TELE’M Botoşani, luni, 3 martie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog