Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9543
De la 07 Ianuarie 2003
122895192

Flutur este mândru de ce se întâmplă în Botoşani

  • 7 May 2012, 23:00
Modern Calor a lansat o întreagă serie de concursuri. Vor primi premii participanţii, tineri sau mai experimentaţi, care îşi prezintă ideile de amenajare a unui PUB în sala cazanelor dezafectate.
De asemenea vor primi premii şi cei care realizează lucrări de desen pe subiectul energiei şi căldurii, care găsesc sloganuri de impact pentru termoficare, dar şi cei care doar vizitează CET-ul.
Primii vizitatori ai noului CET au fost câteva clase de copii de la Grupul Şcolar Dimitrie Negreanu, care s-au întâlnit şi cu primarul Cătălin Mugurel Flutur. Acţiunea organizată de Modern Calor va dura întreaga vară şi îşi propune să apropie opinia publică, alături de cei pasionaţi de tehnică şi design, de modernizările făcute în sistemul de termoficare.
Cele două motoare de cogenerare de mare capacitate, achiziţionate din fondurile europene atrase de Primăria Municipiului Botoşani, pot fi văzute de cei care trec porţile operatorului, odată cu ceea ce a mai rămas din vechiul CET. Inaugurarea noului CET va fi făcută pe 8 iunie, atunci când vor fi puse în folosinţă cele două motoare de co-generare şi va avea loc un concert în aer liber.
Botoşănenii pot vizita noul CET zilnic între orele 10-17, de luni până vineri, şi între 10 şi 14 sâmbătă şi duminica. Programul de 45 milioane euro accesat de Primăria Botoşani şi Modern Calor a adus la Botoşani cel mai performant sistem de producere a energiei termice în co-generare cu energia electrică. Folosind noile motoare de producere, Modern Calor va folosi mai puţin combustibil şi va produce mai multă energie electrică, dublu faţă de cât se producea până acum.
„Este un proiect de o importanţă strategică şi foarte mare pentru Botoşani. Probabil, iarăşi, vom fi singurul oraş din România unde prin realizarea acestui proiect ne vom înscrie în normele europene de protecţia mediului.
Nu vom mai avea poluare în Botoşani decât în normele admise de UE. O investiţie care prin ceea ce văd pe lângă un confort termic pentru Botoşani sunt convins că se vor întoarce mulţi la încălzirea centralizată, oferă o posibilitate tinerilor care termină o facultate tehnică sau un liceu tehnic să îşi găsească un loc de muncă curat în domeniul lor. Sunt mândru că se întâmplă la Botoşani asta.
Nu aveam cum să facem asta dacă nu aveam această posibilitate extraordinară să accesăm fonduri europene, sunt doar 7 oraşe din România care au accesat un astfel de program. Sperăm să fim un model şi pentru celelalte oraşe”
, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Rugina sexuală
Caricatura zilei
Horoscop
Diferenţa între un Român și un Rus
Daniel Chitoiu vrea vânzarea a 10% din acţiunile Petrom
Ponta majorează lefurile bugetarilor doar cu 8% din iunie
restul pana la 15% in octombrie sau noiembrie
Bursele scad şi euro pierde teren
după victoria socialistului Hollande în Franta şi a extremiştilor în Grecia
Ie;irea Greciei din Zona Euro ar reprezenta o catastrofă
Chiţoiu se va lupta cu "baietii destepti" din energie în maxim 10 zile
La Ungureni, steagurile PNL fac campanie electorală pe maidan
Aglomeraţie mare pentru un loc în CLM Botoşani
Se caută ingineri la Consiliul Judeţean
Cu ochii pe operatorii de telefonie mobilă
La Pediatrie şi Săveni baza o constituie medicii pensionari
Profesori botoşăneni dezamăgiţi de proaspătul ministru Mang
Şi în această lună lefuri mai mici la Nova Apaserv
Traian Basescu a semnat decretul pentru numirea Guvernului Ponta
De câte ori a „marjat” în viaţ㠄Gogoşica”
Ioan Rotundu
Aşchia nu sare departe de trunchi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog