Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17014
De la 07 Ianuarie 2003
79986796
Formaţiile Asociaţiei “Trei Generaţii”

Repetă intens pentru Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă

  • 13 December 2009, 23:00
Duminică 27 decembrie, în cea de-a treia zi de Crăciun, se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor Populare de Iarnă de la Flămânzi. Pentru aceste eveniment, organizat, şi de această dată, la iniţiativa primarului Constantin Pitorac în colaborare cu Asociaţia Cultural Sportivă “Trei Generaţii”, formaţiile locale se pregătesc intens atât pe plan artistic cât şi la nivelul recuzitei scenice şi a costumaţilor necesare.
Oraşul va fi reprezentat de cunoscutul Ansamblu de Datini şi Obiceiuri local care, în acest an, are în componenţă, pe lângă formaţiile tradiţionale, un grup de colindători din care fac parte artiştii Grupului vocal feminin „Codereanca” şi ai Grupului vocal masculin „Stejarii din Flămânzi”. În total, în spectacolul pregătit de consilierul cultural Mihai Atodiresei şi care durează circa 40 de minute, sunt angrenate peste 60 de persoane.
„Credem că este cel mai complet ansamblu pe care l-am realizat până acum deoarece cuprinde tot ceea ce avem mai semnificativ în cultura sărbătorilor de iarnă: colindători, urători, formaţii de urşi, de capre, de cerbi şi de căiuţi, precum şi formaţii de dans cu măşti”, susţine Mihai Atodiresei.
La festival au fost invitate şi alte formaţii şi ansambluri similare, din localităţi învecinate şi nu numai, care vor reprezenta comunele Frumuşica, Copălău, Deleni, Prăjeni, Coşula, Suliţa, Pomârla, Ibăneşti, Tudora, Corni şi Vorona. În aceeaşi zi, la orele 9 ale dimineţii, vor fi înmânate diplome de fidelitate familiilor din Flămânzi care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, familii care, în conformitate cu hotărârea Consiliului Local, vor primi şi stimulente financiare în valoare de 300 de lei fiecare.
În preambulul festivalului formaţiile artistice ale Asociaţiei Cultural Sportive “Trei Generaţii”, respectiv Grupul vocal feminin „Codereanca”, Grupul vocal masculin „Stejarii din Flămânzi” şi Formaţia de dansuri tradiţionale “Trei Generaţii”, conduse de Mihai Atodiresei, au efectuat, pentru postul „Etno TV”, înregistrări care vor fi difuzate, printr-o fericită programare, în zilele sărbătorilor de iarnă. De menţionat şi faptul că, recent, mai multe înregistrări cu aceste formaţii au ilustrat interviul cu primarul localităţii Flămânzi realizat, într-o emisiune de peste 60 de minute, de Radio Iaşi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şirul proceselor în Sănătate este din ce în ce mai lung
Divergenţe între cadrele medicale din şcoli şi directorii de instituţie
Tunşi la salariu, raşi la tichetele de masă
De ce sunt hoţi cei din Finanţe şi CJ
Program TELE' M Botoşani, luni
Au căzut în propria capcană
Ioan Rotundu
Ajutaţi-l să-şi refacă viaţa!
Scandal aplanat de jandarmi
O oaie era să-i aducă sfârşitul
O nouă rundă de alegeri ar trimite românii să stea cu mâna întinsă
sunt de părere cei din PRM Botoşani
Există un dictat politic PNL – PSD contra intereselor judeţului
susţin PRM-iştii botoşăneni referindu-se la deciziile luate în Consiliul Judeţean
Cătălina Lupaşcu este prea corectă faţă de clica de hoţi din CJ
a afirmat liderul PNL Florin Ţurcanu
„O viaţă…” – testamentul ştiinţific al etnografei Angela Paveliuc – Olariu
Porc picant cu legume
Românul şi vorbitul la bec
Leul lui Isărescu
Cadou pentru ziua de naştere
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă