Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8258
De la 07 Ianuarie 2003
122868325

Fostul prim procuror adj. Aurel Simion este cercetat penal

  • Ioan Rotundu
  • 20 April 2018, 23:00
Curtea de Apel Tg. Mureş a decis în urma şedinţei de judecată din 18 aprilie a.c. ca fostul prim-procuror adj. de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani să fie cercetat penal pentru infracţiunea de „represiunea nedreaptă”.
Iată pe scurt evenimentele care au dus la această decizie a judecătorilor care pentru parchetele din Botoşani, de 24 de ani nici un alt procuror n-a fost cercetat penal pentru o astfel de infracţiune.
Totul a început pe vremea când Dan Haureş era agent de poliţie la Poliţia Rurală Flămânzi, şef fiind la acea vreme ofiţerul de poliţie Mihai Cliveţ care avea un comportament dictatorial cu subalternii, le cerea să aplice măsuri abuzive sau să nu sancţioneze anumite persoane, în unele situaţii recurgând chiar la lovirea subalternilor.
Nemaisuportând un astfel de tratament înjositor, trei dintre agenţii de poliţie din Flămânzi au acceptat, sub anonimat şi cu vocile deformate, să dezvăluie în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu situaţia creată. Ulterior difuzării reportajului, cei de la IJP Botoşani, în frunte cu actualul comisar şef Viorel Şerbănoiu, şef şi la acea vreme, au efectuat cercetări pentru a afla numele agenţilor de poliţie care au făcut dezvăluiri. Le-au aflat şi au făcut presiuni asupra lor până ce doi dintre ei au cedat şi au ieşit din sistem.
Dan Haureş, un adevărat profesionist în domeniu, n-a cedat presiunilor făcute de superiori. În aşa situaţie, şefii săi, inclusiv Mihai Cliveţ, au cerut ajutorul celor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, ajutor acordat cu largheţe de fostul prim-procuror Raluca Stâncescu, acum inculpată într-un dosar întocmit de procurorii DNA, Suceava, şi adjunctul său procurorul Aurel Simion, acum pensionar.
Cei doi i-au fabricat lui Dan Haureş mai multe dosare şi chiar au reuşit să-l aresteze pentru câteva luni de zile. Numai că Haureş nu s-a lăsat umilit şi nici nu s-a speriat de ameninţări şi a continuat să-şi caute dreptatea adresându-se forurilor superioare ale justiţiei.
Dosarul care s-a soldat cu arestarea sa a fost plăsmuit de Raluca Stâncescu. S-a găsit un judecător cinstit care a realizat că dosarul este o făcătură şi l-a eliberat pe Haureş, achitându-l. Asupra acestui dosar voi reveni cu detalii pentru că este un dosar clar de abuz al procurorilor puşi să respecte legea dar care au preferat cârdăşiile cu poliţiştii corupţi.
Numai ce a respirat aerul libertăţii că alte infracţiuni i s-au fabricat că ar fi comis. Un astfel de dosar i l-a fabricat chiar prim-procurorul adj. Aurel Simion. De patru ani îşi caută Haureş dreptatea cu o cerbicie care i-a cam înspăimântat pe cei care-l doreau anihilat pentru totdeauna. După ce şi-a demonstrat nevinovăţia în faţa judecătorilor şi în acest dosar, Haureş a depus plângere penală împotriva procurorului Aurel Simion pentru cercetare abuzivă.
Prima plângere depusă la Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a fost făcută pierdută. Numai că Haureş a prevăzut o astfel de situaţie şi a revenit imediat cu o alta. Plângerea sa penală s-a plimbat pe la mai multe parchete prin ţară până ce a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureş
Deşi Haureş a pus la dispoziţia procurorilor de aici dovezi incontestabile care-l acuzat pe procurorul Simion de represiune nedreaptă, procurorii au dat ordonanţă de neînceperea urmăririi penale. Contestaţia făcută de Haureş la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureş a avut nut aceeaşi soartă, adică s-a menţinut ordonanţa dată de procurorul de caz.
În atare condiţii Haureş s-a adresat Curţii de Apel Tg. Mureş şi a cerut desfiinţarea ordonanţelor date de procurori. Soluţia în dosarul 66/43/2018 s-a pronunţat miercuri, 18 aprilie a.c., respectiv:
„În baza art.341 alin.(6) lit. b Cod procedură penală, admite plângerea formulată de petentul H. D.-C., ( cu d.p.) împotriva ordonanţei de clasare din data de 18 ianuarie 2018, dată în dosarul nr. 253/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş, confirmată prin ordonanţa nr. 4/II/2/2018 din data de 05 februarie 2018 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş, ordonanţe prin care s-a dispus, respectiv s-a confirmat soluţia de clasare a cauzei privind săvârşirea infracţiunii de represiune nedreaptă, prev. de art. 283 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin.1 Cod penal, sesizată pe seama numitului S.A. ( cu d.p. - procuror pensionar).
2. Desfiinţează soluţia atacată şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală în raport cu infracţiunea de represiune nedreaptă, prev. de art. 283 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin.1 Cod penal.
3. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în soluţionarea cauzei vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18 aprilie 2018 „

Mai pe înţeles, judecătorii au admis contestaţia, au desfiinţat soluţiile atacate şi vor trimite motivat cauza la procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureş pentru a pune în mişcare acţiunea penală împotriva fostului prim-procuror adj. Aurel Simion.
Procurorul Simion mai are şi alte plângeri penale care încă n-au fost soluţionate. Se pare că decizia judecătorilor de la Tg. Mureş este una de bun augur pentru Haureş care speră de mai bine de patru ani să i se facă dreptate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tupeul poliţistului Romică Gorgan a uimit comuna Vf., Câmpului
Ioan Rotundu
Carierismul şi mizeria morală, calităţile lui Tudorel Toader
Ioan Rotundu
„Puţă mică şi încăpătoare”
Ioan Rotundu
O primă condamnare pentru Stavără zis Borcoi, amantul Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Bătaie ca-n filme între femeile de la Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Dorohoieni revoltaţi pe abuzurile vicelui CJ Dorin Birta
Ioan Rotundu
În războiul oierilor Nechifor – Ionescu a intrat şi un pastor adventist
Ioan Rotundu
Centenarul Unirii şi penalii parlamentari
Ioan Rotundu
Sancţiune administrativă anulată şi despăgubită cu 3000 lei reparaţii morale
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei de 21.04.2018
Bancul yilei: Pildă cu tentă sexuală
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.04.2018
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog