Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Gastronomie
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
25256
De la 07 Ianuarie 2003
79688195

“Francesca”, filmul regizat de Bobby Păunescu, vine la Botoşani

  • 4 November 2009, 23:00
Începînd de vineri, 6 noiembrie, lungmetrajul Francesca în regia lui Bobby Păunescu este prezent şi în cinematografele din Botoşani. Francesca va fi proiectat la Cinema Unirea în perioada 6 - 12 noiembrie.
Lansarea va fi marcată de o proiecţie de gală – vineri, 6 noiembrie 2009, la ora 19:00. Regizorul Bobby Păunescu însoţit de actorii Monica Bîrlădeanu şi Mihai Dorobanţu vor fi prezenţi la proiecţie şi vor intra în dialog cu cinefilii din Botoşani.
În septembrie, filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, fiind selectat în competiţia secţiunii „Orizzonti” unde sînt prezentate cele mai noi tendinţe din cinematografie.
Francesca a avut premiera naţională la începutul lunii octombrie şi în prezent rulează în cinematografele din Cluj, Piatra Neamţ, Sibiu şi Timişoara. Filmul a adus în sălile de cinema, în cele 5 săptămâni de la lansare, peste 14000 de spectatori.
Francesca (Monica Bîrlădeanu) este o tânăra educatoare al cărei vis este să plece in Italia. Aflată în căutarea unei vieţi mai bune, Francesca este pregătita să înfrunte orice, chiar şi reţinerile apropiaţilor săi. Planul este ca Miţă (Doru Boguţă), iubitul ei, să ajunga şi el în Italia, de îndată ce-şi va încheia micile afaceri de care se ocupa în România. Numai că evenimentele se precipită nefericit, adevăruri dureroase ies la iveala şi priorităţile se schimbă.
Din distribuţie, alături de Monica Bîrlădeanu fac parte Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Mihai Dorobanţu, Dana Dogaru etc.
Filmările au avut loc in iulie-august 2008 iar post-producţia s-a finalizat în aprilie, anul acesta. Filmul, al cărui buget total a fost de 700.000 Euro, este produs de Mandragora Movies şi îi are ca producători pe Cristi Puiu şi Bobby Păunescu. Imaginea filmului este semnată de Andrei Butică, cu care Mandragora Movies a colaborat şi la „Moartea domnului Lăzărescu”.
În România filmul este prezentat cu sprijinul financiar al partenerului de promovare Intesa Sanpaolo Bank, parte a unuia dintre cele mai solide grupuri bancare din Italia şi din Europa.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O profesoară reclamă discriminare pe criterii de sex
Solicită 14 milioane de lei de la Guvern pentru un sac fără fund
A omorât calul şi a fugit
Urmărit naţional din anul 2003, depistat şi încarcerat la Boto;ani
Soţia şi fiul lui Ioan Luchian Mihalea, în premieră la ”Happy Hour”
Victima a unui accident rutier salvată de un echipaj SIAMUD
15 tone de furaje distruse de flăcări
Se deschide calea recunoaşterii Transnistriei?
Inventarea minorităţii aromâne, atentat la interesul naţional
A intrat în apartament cu ajutorul pompierilor
Program TELE'M Botoşani, joi
Tichete cadou, doar pentru cadrele didactice cu datoriile achitate la zi!?
Bătaie pe beţie, închisoare pe „trezie”
Horoscop
Ce-a mai visat Băsescu!
Ţâbu pe post de moderator... politic
Carne cu salsa de soia
Inspectorul IŞJ Carmocanu este suspectat de gripă porcină
Nemaifiind şef la AJOFM, Dimitriu face turul Europei
Gripa porcină şi-a făcut intrarea şi în Botoşani
Se înmulţesc comisarii de Mediu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă