Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20074
De la 07 Ianuarie 2003
122880141

Franta a închis peste 40 de tabere ilegale ale imigranţilor ţigani

  • 12 August 2010, 23:00
Autoritatile din Franta au inchis in ultimele doua saptamani peste 40 de tabere ilegale ale imigrantilor tigani, transmite AFP, citandu-l pe ministrul de interne de la Paris, Brice Hortefeux. La 28 iulie, oficialii francezi au anuntat ca vor darama toate taberele amplasate ilegal si-i vor expulza pe tiganii din alte state UE care comit infractiuni pe teritoriul Frantei. Cu doar cateva zile inainte, presedintele Nicolas Sarkozy a convocat o reuiniune speciala la Palatul Elysee, in cadrul careia a spus ca minoritatile creeaza "o problema de securitate" in tara sa.
Hortefeux a declarat ca aproximativ 700 de persoane au fost luate din tabere, urmand sa fie "trimise catre tarile lor de origine", respectiv Romania si Bulgaria, in "avioane charter speciale".
Hortefeux a afirmat ca se va intalni cu oficiali romani saptamana viitoare si "le va reaminti acestora de necesitatea puternica de a intari securitatea operationala intre cele doua tari". El a cerut ca politistii romani sa participe la actiunile autoritatilor din Franta.
Ministrul francez de interne a declarat la 28 iulie ca aproximativ 300 de tabere si constructii ilegale ale tiganilor si nomazilor vor fi desfiintate, iar tiganii straini care comit delicte vor fi repatriati "aproape imediat" in tarile lor de origine.
Masura este parte a unui "razboi impotriva criminalitatii" anuntat de Sarkozy. Oponentii acestuia afirma insa ca liderul francez agita sentimentele rasiste pentru a-si creste popularitatea.
AFP citeaza un sondaj de opinie publicat saptamana trecuta si care arata ca 79% dintre francezi aproba masurile luate de autoritati.
Joi, Franta trebuie sa raspunda criticilor aduse cu o zi inainte de catre expertii Comitetului pentru eliminarea discriminarii rasiale ONU (CERD), care au denuntat "o crestere" a actelor rasiste din tara. Miercuri, delegatia franceza a prezentat raportul sau de aproape 90 de pagini cu privire la masurile luate de Paris, dupa ultima infatisare in fata CERD in 2005. Comisia a anuntat lansarea unui plan national de combatere a rasismului.
Dar anuntul nu a fost suficient pentru a convinge cei 18 experti ai comisiei care s-au aratat ingrijorati de tratamentul fata de "nomazi", precum si fata de romi. Ca raspuns la campania autoritatilor franceze impotriva tiganilor, Ministerul roman de Externe a spus la 30 iulie ca "situatia cetatenilor care comit infractiuni in state UE trebuie abordata fara stereotipii si in niciun caz pe baze etnice", iar declaratiile prin care sunt stigmatizate grupuri etnice, respectiv prin care se creeaza o imagine negativa asupra unui stat sau popor nu sunt conforme UE.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Meci de fotbal între Rai şi Iad
Românul şi economia stearpă
Balta Roşie – locul unde sărăcia stă la braţ cu fudulia
Drumul spre est a început
Economia SUA se îndreaptă catre o deteriorare semnificativă
Traian Băsescu este unul dintre cei mai responsabili lideri ai timpurilor noastre
Incendiu de maşină stins de un pompier aflat în timpul liber
Anunţ angajare
Comunicat de presă - DJST
Proigram Tv SOMAX, vineri, 13 august
L-a îmbătat şi i-a luat adidaşii
Un poliţist a luat bătaie în Piaţa Mare
Centralele termice moca ignorate de botoşăneni
Evidenţa Populaţiei şi Memorialul Ipoteşti rămân cu angajaţi mai puţini
Consilierii judeţeni s-au încăierat pe seama CA din spitale
Tinerii îşi îneacă necazurile în substanţe halucinogene
Câldura îi seceră doar pe botoşănenii imprudenţi
Vorbe frumoase în loc de medicamente compensate
Firmele private se întrec în disponibilizări cu statul
Fantoma reducerilor de personal bântuie prin IŞ:J Botoş;ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog