Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24288
De la 07 Ianuarie 2003
122884355
Frig extrem in Europa:

Sute de persoane decedate din cauza temperaturilor scăzute

  • Dunărea a îngheţat pe mai multe porţiuni în diferite ţări
  • 12 February 2012, 23:00
Europa este paralizata din cauza temperaturilor extrem de scazute si a caderilor de zapada din ultima vreme, relateaza CNN. Vremea rece din ultima perioada a provocat intreruperea transportului maritim pe Dunare si a afectat transportul in regiune. Europa Centrala si de Est se confrunta cu vremea neobisnuit de rece, in urma careia s-au inregistrat sute de decese si mii de cazuri de hipotermie. Douazeci si doua de tari au emis avertismente pentru temperaturi extreme si zapada.
Potrivit meteorologului CNN, inghetul nu se va incheia prea curand si masa de aer arctic va patrunde adanc in Europa, mentinand temperaturile cu mult sub media obisnuita.
In Ucraina, tara cea mai afectata de ger, peste 100 de persoane au murit, in timp ce peste 3000 de persoane au fost spitalizate. Agentia de stiri ucraineana Ukrinform a anuntat ca peste 120 de nave, majoritatea straine, sunt blocate din cauza ghetii in Stramtoarea Kerci, care leaga Marea Azov de Marea Neagra.
Tronsoane din Dunare, una dintre cele mai importante cai navigabile din Europa, au inghetat pentru prima data in 25 de ani. Patru tari au anulat transporturile maritime de-alungul unei distante navigabile de 1700 de kilometri din cauza riscului de deteriorare a navelor.
In Romania, traficul pe Dunare s-a inchis vineri pe perioada nedeterminata. La Bucuresti, temperaturile au ajuns vineri dimineata la -24 de grade Celsius, pentru a doua zi consecutiv. In Serbia, valul de frig a facut 16 victime, potrivit informatiilor furnizate vineri de Ministerul de Interne, in timp ce guvernul sarb a declarat starea de urgenta in 38 de orase.
In Polonia, cinci oameni au murit de hiptermie in noaptea de joi spre vineri, numarul total al victimelor ridicandu-se la 97 de decese din cauza temperaturilor extrem de scazute. De asemenea, compania nationala Turkish Airlines a anulat 57 de zboruri interne si internationale.
Un spital din Croatia a folosit in doar cinci zile cantitatea de ipsos alocata in mod normal pentru doi ani de zile, din cauza numarului mare de persoane care au suferit fracturi. In Italia s-au inregistrat peste 40 de decese, iar ziarele italiene anunta cel mai dificil weekend din ultimii zece ani, fiind emisa o alerta de vanturi puternice in urmatoarele 36 de ore.
Agentia France Presse anunta ca cel mai mare spargator de gheata al flotei ungare se afla la Budapesta, pentru a distruge sloiurile de gheata de pe Dunare. Este pentru prima data in 27 de ani cand un spargator de gheata este nevoit sa sparga gheata de pe Dunare. Navigarea pe fluviu a fost oficial interzisa vineri, in Ungaria, fiind totusi autorizata "pe propria raspundere" a navigatorilor. Transportul pe Dunare ramane practicabil in Budapesta, cele mai mari probleme fiind la 188 de kilometri sud de capitala Ungariei.
"Intreruperile de energie electrica din Serbia ameninta reteaua nationala", anunta The Telegraph. Serbia a inceput intreruperile de energie electrica intr-o incercare disperata de a preveni colapsul retelei nationale din cauza temperaturilor extrem de mici. Compania nationala de stat a declarat ca va intrerupe furnizarea de energie electrica mai intai in industrie daca cererea nu scade cu 10% in urmatoarele zile, altfel sistemul nu ar mai face fata presiunii. De asemenea, temperaturile sub -30 de grade Celsius a afectat productia de carbun
Transportul naval pe fluviul Elba din Germania a fost perturbat din cauza sloiurilor de gheata, in timp ce meteorologii din Cehia au avertizat ca temeperaturile ar putea ajunge pana la -40 de grade Celsius pe timpul noptii, in zonele montane.
Franta este afectata si ea de valul de frig care dureaza de 11 zile, timp in care 12 persoane au decedat din cauza temperaturilor negative, informeaza Le Monde. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru frig si ninsori abundente.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Holocaustul a fost creat pentru a justifica statul evreu
Iranul nu va capitula niciodată în faţa forţei
Argentina acuză Marea Britanie că amplasează arme nucleare în zona Insulelor Falkland
Bancul zilei: Test de sinceritate
O iniţiativă înăbuşită
Ioan Rotundu
Bătrâni sau tineri, tot „Gheorghe” rămân!
Ioan Rotundu
300.000 de funcţionari vor plăti eşalonat banii încasaţi necuvenit la salariu
Este inadmisibil ca militarii să deszăpezească şi cetăţenii să stea la căldură
nu putem plăti lenea la nesfârşit
Traian Băsescu invită partidele parlamentare la consultări
privind noul tratat european şi funcţionarea Parlamentului
Noua cură de austeritate a Greciei
dispare sporul de vechime, scad pensiile mari, privatizări, desfiinţarea unor posturi de primari, salariul minim - redus cu 22%
Un prânz pantagruelic la Tatarciuc
O ţară de bocitoare şi vădane
Ioan Rotundu
Candidaturi cu cântec la primăriile din judeţ marca USL
lista canditaţilor la funcţia de primar
Chemare la solidaritate pentru sinistraţii din Vrancea
Botoşani: Ţurcanu visează să dea iama prin banii primăriilor
dacă va ajunge preşedinte de CJ
Botoşani: PNL este bântuit de cretinism politic
De azi, IŞJ Botoşani a hotărât deschiderea şcolilor
indiferent de problemele care mai sunt
Un examen greu pentru profesorii care vor titularizare
Spitalul judeţean Botoşani încorsetat într-un lanţ de procese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog