Ingrediente: 1 kg carne viţel (vrăbioară), 3 morcovi,3 rădăcini pătrunjel, 1 ţelină mică, 1ceapă, 1 linguriţă zahar, 1 lingură făină, sare, piper, ulei, 2 foi dafin, 3 linguri smântână, 1/2 cană de vin roşu sec.
Preparare: Se fierbe bucata de carne întreagă. După ce e bine fiartă se taie fâşii subţiri. Într-o cratiţă cu ulei cam de un deget se pun bucăţile de carne, morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate rondele mai groase şi ceapa tăiată mărunt, sare. Se lasă la prăjit un sfert de oră, amestecând din când în când. Se adaugă apa fiartă în oală cât să acopere conţinutul şi se lasă la fiert cu capac, la foc mic, până se fierb legumele. Când e gata, se scoate carnea. Legumele se strecoară, păstrând sosul. Legumele se mixează. Într-o oală se pune 1 lingură zahar şi se caramelizează, apoi se adaugă 1 lingură ulei, 1 lingură faină, legumele mixate, sosul de pe ele şi se lasă la fiert amestecând continuu. Se mai adaugă piper, foaie de dafin, smântâna, vinul şi se lasă să mai dea un clocot. La sfârşit se adaugă carnea. Se serveşte cu macaroane sau simpla. (Lucullus)