Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3861
De la 07 Ianuarie 2003
122889510

Funcționari din regiunea Cernăuți care dețin cetățenie dublă sunt concediați

  • 17 January 2019, 16:19
Funcționarii de stat din regiunea Cernăuți sunt concediați din cauza deținerii dublei cetățenii, potrivit unui anunț făcut de șeful Serviciului de securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți, Ruslan Storojuk, citat de bucpress.eu.
Ruslan Storojuk a declarat că în anul 2018 în regiunea Cernăuți au fost concediați câțiva funcționari de stat din cauza deținerii dublei cetățenii. Printre aceștia au fost șeful Secției de prestare a serviciilor administrative din Herța și directorul Arhivei de stat a regiunii Cernăuți, scrie publicația nord-bucovineană.
De asemenea, Ruslan Storojuc a declarat că în curând vor fi date publicității datele privind cercetările în cazul dosarului penal intentat de Securitatea ucraineană privin Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” în baza articolului 110 al Codului Penal, intitulat „atentarea la integritatea și inviolabilitatea teritorială a Ucrainei”.
Reamintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei a descins la sediul unei organizații românești din Cernăuți, care este acuzată de răspândirea de literatură și hărți care ar atenta la integritatea statului ucrainean. La 11 iunie 2018 au avut loc percheziții în cadrul unui dosar penal, intentat în baza articolului 110 al Codului Penal al Ucrainei. Ofițerii Serviciului de Securitate au constatat că hărțile au fost „imprimate pentru promovarea aniversării în Ucraina a 100 de ani de la crearea României Mari”.
Anchetatorii au constatat că membrii societății au distribuit literatură în care se face apel la restabilirea „adevărului istoric”, prin anularea unor documente internaționale (pactul Ribbentrop-Molotov) și readucerea nordului Bucovinei, Basarabiei de Nord și Basarabiei de Sud în componența României.
Într-un comunicat de presă, Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” a anunțat că percheziția se încadrează în categoria atacurilor directe şi indirecte „împotriva noastră şi a întregii comunităţi româneşti din Ucraina. Constatăm, din păcate, tendinţa, tot mai des manifestată, a contaminării structurilor statului ucrainean cu ideile şi comportamentul forţelor ultranaţionaliste radicale”. Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” respinge „categoric şi fără echivoc orice tentativă a autorităţilor ucrainene, inclusiv SBU, de a ne eticheta, inventând motive şi înscenând violări ale Constituţiei, ca separatişti, provocatori etc. Suntem cetăţeni loiali ai statului ucrainean, dar nu vom accepta discriminările pe criterii etnice”, se spune în comunicat.
În regiunea Cernăuți, circa 20% din populație este formată din români și moldoveni, potrivit recensământului ucrainean din 2001. Ucrainenii reprezintă 75% din populație (sursa).
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ion Mamaische
Horoscopul săptămânii 14 – 23.01.2019
Bancul săptămânii: Logica beţiei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
O nouă victimă a mafiei bisericeşti în afacerile imobiliare
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor I
Criminalii, violatorii și tâlharii sa nu mai beneficieze de recursul compensatoriu
Parlamentul European discută sancțiunile pentru statele care nu iau măsuri anticorupție
Stareţul Mănăstirii Bisericani, şeful mafiei imobiliare din Botoşani
Ioan Rotundu
O „Somnoroase bătrânele, La biserică se adună, Vin jandarmii, dau în ele, Noapte bună”
Jandarmeria a încercat o operațiune de imagine, dar a aflat că românul s-a născut poet
Europarlamentarii au bătut şaua corupţiei să priceapă şi proasta de Dăncilă
Ioan Rotundu
‘Dacă eu am fost tâmpită, Parlamentul condus de PSD – ALDE trebuia să fie mai deștept’
Stareţul Serafim Mihali neagă orice implicare în afaceri imobiliare
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog