Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25078
De la 07 Ianuarie 2003
122885145
GUVERNUL ROMÂNIEI

Vizita oficială a premierului Dacian Cioloș la Paris

  • 19 January 2016, 23:00
Premierul Dacian Cioloș se va afla, în perioada 20-21 ianuarie, într-o vizită oficială la Paris, la invitația președintelui Republicii Franceze, François Hollande. Întâlnirea șefului Executivului cu președintele Hollande, va fi urmată de un dejun de lucru, la care va participa și premierul francez Manuel Valls, și de o declarație de presă comună. Premierul Dacian Cioloș va avea, de asemenea, întrevederi cu președintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, și cu președintele Adunării Naționale, Claude Bartolone.
Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor cu oficialii francezi vizează relațiile istorice privilegiate dintre România și Franța, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franţa, dinamizarea relațiilor economice și consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, dar și subiecte importante de pe agenda europeană și internațională, precum terorismul, migrația și politica de securitate a Uniunii Europene.
De asemenea, vor mai fi abordate subiecte precum aderarea României la spațiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare și Verificare, dar și cooperarea în procesul de pregătire a țării noastre pentru preluarea mandatului Președinției Consiliului UE.
La Paris, premierul Dacian Cioloș se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai comunității românești din Franța iar, la universitatea franceză SciencesPO, cu un grup de studenți și masteranzi români, prilej cu care va susține un discurs despre beneficiile aderării la UE și viziunea României asupra proiectului european.
Pe lângă convorbirile cu înalți oficiali francezi pe teme de interes comun, vizita va avea și o componentă economică, incluzând întâlnirea cu reprezentanți ai mediului de afaceri francez.
În seara zilei de 20 ianuarie, prim-ministrul Dacian Cioloș va avea un mesaj în deschiderea concertului care marchează Ziua Națională a Culturii Române, concert susținut de maestrul Eugen Doga, organizat de Ambasada României la Paris împreună cu Ambasada Republicii Moldova. Tot în sfera interesului pentru cultură se înscrie și vizita la atelierul, devenit muzeu, al sculptorului român Constantin Brâncuși.
Din delegația oficială fac parte viceprim-ministrul și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și ministrul Culturii și Cultelor, Vlad Alexandrescu.
Biroul de presă

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Supă de coadă de vită
Bancul zilei: Şi parlamentarul e bun la ceva
Horoscopul zilei de 20.01.2016
Actele normative adoptate în şedinţa Guvernului României din 19 ianuarie
Modificare legislativă privind controlul calității tezelor de doctorat
Românii din străinătate vor putea obține mai rapid certificatele de cazier judiciar
Cum vor fi acordate tichetele sociale în cadrul programului ”Fiecare Copil în Grădiniță”
Modificări în reglementarea asistenței de care pot beneficia în România solicitanții de azil
Incendiu cu victimă la Săveni
Un bun stimulent al vietii sexuale masculine
CSAT nu are instrumente pentru a verifica 23.000 de magistrati
Am anumite dubii asupra acestei proceduri
Austria vrea sa se faca mai putin "atractiva" pentru imigranti
Un ministru german o avertizeaza pe Angela Merkel
Germania va trebui sa isi inchida, in curand, granitele
Premierul Cioloş nu intră în jocul politic al liberalilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog