Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16947
De la 07 Ianuarie 2003
122877014
Gabriel Oprea:

UNPR va merge în viitoarele alegeri pe propriile picioare

  • 11 October 2011, 23:00
Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) va merge in viitoarele alegeri pe propriile picioare si sunt convins ca va obtine un scor foarte bun, minimum 10% din voturi, a declarat marti, la finalul sedintei Biroului Politic Permanent National al partidului, presedintele Gabriel Oprea, transmite Agerpres.
"Pentru ca ne respectam valorile si identitatea UNPR va merge in viitoarele alegeri pe propriile picioare si sunt convins ca va obtine un scor foarte bun, minim 10% din voturi. Acolo unde Coalitia are un primar sau un presedinte de consiliu judetean in functie care se bucura de increderea si sprijinul comunitatii, atunci vom merge pe varianta candidatului comun. Fie ca este de la UNPR, fie ca este de la PDL, acel candidat va primi sprijinul ambelor partide. Noi facem politica pentru oameni, si nu pentru candidati. Daca oamenii vor ca acel primar sa-si continue mandatul, noi le respectam dorinta si mergem pe varianta candidatului comun", a precizat Gabriel Oprea.
El si-a exprimat convingerea ca actuala Coalitie va castiga alegerile in 2012 si va ramane la guvernare si a subliniat ca masurile de austeritate luate de Executiv, "grele, dificile si nepopulare", au fost masuri juste si necesare pentru Romania.
"Acesta este motivul pentru care, din punct de vedere economic, tara noastra sta mai bine ca altele de pe continent. Vedeti ce probleme au Grecia, Spania, Portugalia sau Irlanda, se reduc salariile. Vedeti de asemenea ce masuri dure de austeritate sunt nevoite sa ia astazi Franta, Germania, Italia, Marea Britanie sau chiar Statele Unite. Noi am luat aceste masuri la timp si a fost foarte bine ca am facut asa. Degeaba ne-au criticat si ne-au atacat liderii populisti ai Opozitiei atunci.
Realitatea a demonstrat ca noi am avut dreptate. Ei tipau la televizor ca nu mai e criza, in timp ce noi cautam solutii. Ei bine, oamenii au vazut si au inteles ca noi am avut dreptate, iar ei au mintit. Tocmai de aceea, nu-i vor vota pe cei care au incercat sa dezinformeze. Ii vor vota pe cei care au actionat responsabil in interesul Romaniei si au pus tara la adapost, adica pe cei din actuala Coalitie", a afirmat presedintele UNPR, Gabriel Oprea.
Oprea: Avem in vedere constituirea unei platforme civice
Gabriel Oprea a mai anuntat marti, la finalul BPPN, ca UNPR are in vedere construirea unei platforme civice din care sa faca parte organizatii ale societatii civile, asociatii ale pensionarilor, structuri sindicale si patronale si, eventual, chiar formatiuni politice.
"Vrem sa le dam celor care se regasesc in valorile stangii responsabile ocazia de a-si face auzita vocea, de a participa la formularea proiectelor legislative si de a propune solutii la problemele Romaniei. Va pot spune ca discutiile au inceput deja si speram ca in viitorul apropiat sa se contureze o forma clara a acestei platforme si sa se concretizeze din punct de vedere organizational.
Sunt convins ca si partenerii nostri din coalitie, chiar daca au o alta orientare ideologica, vor saluta un astfel de demers. Dialogul acesta dintre stanga si dreapta, atata vreme cat este purtat pe coordonatele interesului national, este mai mult decat necesar pentru Romania", a adaugat Gabriel Oprea care si-a exprimat convingerea ca atat PDL, cat si UDMR s-au convins pana acum ca UNPR are capacitatea de a purta un astfel de dialog.
El a tinut sa reafirme loialitatea UNPR in cadrul coalitiei guvernamentale si a completat ca asumarea unei constructii civice pe zona de centru-stanga este un beneficiu pentru societate.
"Am fost si suntem parteneri onesti, am fost si suntem loiali coalitiei si guvernarii si nu am facut niciodata jocuri de imagine pe spatele Executivului. Prin urmare, faptul ca ne asumam o constructie civica pe zona de centru-stanga nu poate fi altceva decat un beneficiu pentru societate si, in general, pentru Romania", a punctat presedintele UNPR Gabriel Oprea.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Dialog conjugal
Găluştele de smântână cu raci
Probabil că o sa trimitem judecătorilor dosarul lui Miron Mitrea
Avem în vedere o reducere cu peste 60% a datoriilor Greciei
Comisia juridica a Senatului respinge legea privind castrarea chimică a pedofililor
Magistraţii excluşi din profesie să nu mai primească pensie de serviciu
Judecătoarea Birsan invocă imunitatea soţului judecător la CEDO
De ce s-a sucit Mihai Ghimpu?
Probleme mari cu încălzirea la Grupul Şcolar Şendriceni
Astăzi vor fi aduse în Botoşani moaştele a 15 sfinţi
Societatea Urban Serv este pregătită pentru a primi zăpada
Botoşani: Judeţul va fi premiat pentru al doilea an consecutiv
Botoşani: Societatea Microbuzul va majora preţul călătoriei cu maxi-taxi
Alegerea lui Vuca şi morala lui Ponta
Ioan Rotundu
Mii de elevi solicită intrarea în Programul „Bani de liceu”
Botoşsani: Judecătorii cer profesorilor probe că au avut de suferit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog