Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
835
De la 07 Ianuarie 2003
122886484

Gafă la nivel înalt Guvern-FMI

  • 17 May 2011, 23:00
Compania privata Dalkia Romania, parte a grupului francez Veolia, a fost inclusa de Guvern in scrisoarea anterioara de intentie cu FMI pe lista firmelor de stat cu pierderi care trebuie supravegheate. Eroarea trecuta prin board-ul FMI a fost corectata doar dupa ce actionarii francezi au reclamat situatia.
Eroarea a aparut in momentul redactarii scrisorii de intentie incheiata intre Guvern si Fondul Monetar International in urma misiunii din ianuarie, cand operatorul privat de energie termica a fost inclus pe o lista de 30 societati de stat, printre care numeroase centrale de energie termica subordonate administratiei locale, ale caror pierderi trebuie incluse in deficitul bugetar si care sunt obligate sa anunte periodic la Ministerul Finantelor indicatorii financiari si operatiunile efectuate.
"Actionarii de la Paris ai firmei Dalkia au aflat cu stupoare din presa ca in scrisoarea de intentie incheiata de Guvern cu FMI se face referire si la "Dalkia Romania SRL" ca fiind una dintre societatile publice de stat ale caror pierderi vor fi luate in considerare la stabilirea nivelului final al deficitului bugetar consolidat. Ei au sunat la sediul Guvernului si la FMI, cerand ca eroarea sa fie imediat corectata", au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.
"Eroarea a fost cu atat mai ciudata cu cat Dalkia Romania nu inregistreaza pierderi si nici datorii fata de terti, inclusiv fata de statul roman, ci, mai mult, are o creanta asupra bugetului de aproape 26 milioane lei reprezentand subventii neincasate de un an", au aratat sursele.
Reprezentantii Dalkia nu au dorit sa comenteze subiectul. Dalkia Romania, cu filiale in Ploiesti, Tulcea, Otopeni si Alba Iulia, este o societate de drept privat in proportie de 100%, initial constituita ca societate cu raspundere limitata, apoi transformata, in 2009, in societate pe actiuni, al carei actionar majoritar este compania franceza Dalkia International, divizia de energie a grupului Veolia Environnement. Anul trecut, Dalkia in Romania a consemnat o cifra de afaceri de aproape 53 milioane euro.
La nivel mondial, Dalkia are filiale in 42 tari si peste 53.450 angajati, inregistrand anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 7,6 miliarde euro.
Grupul francez Veolia, lider in domeniul serviciilor legate de mediul inconjurator, este si actionarul majoritar al companiei Apa Nova, care administreaza serviciile de apa si canalizare din Bucuresti.
Veolia furnizeaza servicii in domeniul apei pentru 110 milioane oameni la nivel mondial si colecteaza si proceseaza deseuri pentru circa 50 milioane persoane. De asemenea, compania asigura servicii de transport public in 28 de state si de furnizare de energie in Europa si Statele Unite.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dezamăgirea soţului
Caricarura zilei
Alege să fii salvator !
Comunicat de presă APIA
KGB a ordonat asasinarea Papei Ioan Paul al II-lea
Berlusconi primeşte o lovitură în alegerile locale
În mediul privat, numărul salariaţilor a crescut în martie cu 20.000
La Botoşani o persoană cu handicap a fost amendată pentru că avea permis de conducere
Dacă România ar fi vândut Distrigaz către Gazprom ar fi avut un preţ mai bun la gaze
Danemarca intenţionează să revendice Polul Nord
Vor concentra jumătate din creşterea economiei mondiale până în 2025
Scandaluri sexuale la vârf
Dominique Strauss-Kahn a fost prezentat ca la paradă
încătuşat şi nebarbierit
Din nou criză a laptelui praf
IŞJ a anunţat că mai are vacante peste 400 locuri la catedră
Speră să obţină gradaţii de merit prin contestaţii
O acţiune a DSP Botoşani sortită eşecului
Ambasadorul SUA a refuzat invitaţia de a vizita Vlăsineştiul
Primarul Flutur s-a întâlnit ieri cu ambasadorul Hoa Van Huynh
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, vine la Botoşani
Ofensivă împotriva OMG-urilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog