Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14369
De la 07 Ianuarie 2003
122874436

Gafaa anticonstituţională a ministrului Elena Udrea la Miercurea Ciuc

  • sperăm că este doar o gafă
  • 19 April 2010, 23:00
Cu ocazia unei vizite de lucru în judeţul Harghita, Elena Udrea a afirmat că nu are nimic împotrivă să vorbească despre turismul din "Ţinutul Secuiesc", aşa cum se poate vorbi despre turismul din Bucovina, din Ţara Bârsei sau din alte zone care se identifică din punct de vedere al atracţiilor turistice sau culturale, sub o denumire specifică.
"Consider că Harghita, Covasna şi o parte din Mureş se pot promova ca o zonă deosebită din punct de vedere al atracţiilor, sub această denumire care-i creează propria identitate" (retineti "o parte a Muresului"! Adica cealalta parte a Muresului nu mai este atractiva din punct de vedere turistic? n. r.), a declarat Elena Udrea, la Miercurea Ciuc, fiind întrebată dacă consideră acceptabilă promovarea turismului din asa zisul Ţinut Secuiesc.
Ca raspuns la afirmatia absolut iresponsabila a ministrului turismului care confunda o denumire caracterizata etnic si poarta amprenta prezenta a segregarii etnice, cu unele denumiri istorice fara relevanta etnica, Dan Tanase, roman din Sfantul Gheorghe, ii da o replica pe masura:
Scrisoare deschisa
Doamnei Ministru Elena Udrea,

Ministrul al Dezvoltarii Regionale si Turismului,
Stimata doamna Ministru,
Constat cu stupoare faptul ca soarta si bunastarea asa-zisului „tinut secuiesc", a carui autonomie teritoriala pe criterii etnice este sustinuta public de ani de zile de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Partidul Civic Maghiar impreuna cu episocopul Laszlo Tokes, reprezinta una dintre preocuparile dumneavoastra constante in ultima vreme. Daca pentru unii comentatori ai vietii publice romanesti afirmatia dumneavoastra de sambata, 17 aprilie, cum ca judetele Covasna, Harghita si o parte a judetului Mures se pot promova turistic sub denumirea de „tinutul secuiesc", reprezinta o gafa politica, pentru mine personal afirmatia dumneavoastra de sambata reprezinta o dovada in plus a tradarii nationale si a servilismului gretos pe care il promovati, atat dumneavoastra ca si ministru cat si guvernul din care faceti parte, in fata intereselor deloc prietenesti pentru Statul Roman promovate de catre partenerii domniei voastre de guvernare, Uniunea Democrata Maghiara din Romania.
Din punctul meu de vedere, in chestiunea asa-zisului „tinut secuiesc" nu sunteti doar superficiala ci pot afirma cu toata responsabilitatea ca sunteti ceea ce s-ar putea numi o persoana inculta, pentru ca se pare ca nu detineti cunostinte elementare in domeniul istoriei, sociologiei si al administratiei publice locale.
Din punct de vedere istoric, zona Covasna-Harghita este una cat se poate de sensibila. Romanii traitori in aceasta parte de tara isi aduc aminte cu tristete de perioada Regiunii Autonome Maghiare (vechea denumire a asa-zisului „tinut secuiesc" de care vorbiti domnia voastra!) in care romanii nu aveau nici macar dreptul de a respira.
Din punct de vedere sociologic, comunitatea romaneasca din cele doua judete este numeric inferioara si ea este cea supusa unui proces violent de asimilare etnica din partea comunitatii maghiare, romanii din aceasta zona fiind lipsiti de cele mai elementare parghii necesare pentru a-si pastra identitatea si pentru a trai in aceasta parte de tara. Despre acest proces de epurarea etnica al romanilor din Covasna si Harghita s-au scris zeci de carti de catre oameni a caror pregatire academica in domeniu va este superioara. Ar trebui sa multumiti lui Dumnezeu pentru ca a inventat vopseaua si parcarea, pentru ca ati fi o muritoare de foame daca ati locui in judetele Covasna si Harghita, doamna ministru, fara sa cunoasteti limba maghiara!
Din punct de vedere al adminsitratiei publice, partenerii domniei voastre de guvernare controleaza politic si administrativ zona de peste 20 de ani de zile. Judetele Covasna si Harghita sunt cele mai sarace judete din Romania nu datorita Bucurestiului doamna ministru, ci datorita faptul ca administratia publica locala a celor doua judete este plina de incompetenti mentinuti in functii numai datorita apartenetei la etnia maghiara.
Romanii lipsesc cu desavarsire din foarte multe institutii ale administratiei publice locale. Romanii, doamna ministru, lipsesc cu desavarsire de la Biblioteca Judeteana Covasna, Casa de Cultura Municipala din Sfantu Gheorghe, Consiliul Local Miercurea Ciuc, Primaria Sfantu Gheorghe si multe alte institutii publice din zona; si nici nu va mai fi angajat vreunul vreodata in aceste institutii. Asta in sociologie se numeste epurare etnica, doamna Udrea. Aceeasi epurare etnica despre care vorbea in 2009 si presedintele Traian Basescu, mentorul dumneavoastra. Iar presedintele Basescu nu vorbea despre epurarea etnica a secuilor, de grija carora „muriti" domnia voastra, ci de epurarea etnica a romanilor!
Logica elementara si bunul simt ar fi trebuit sa va spuna faptul ca Bucovina si Tara Barsei sunt regiuni romanesti in timp ce criteriul care sta la baza regiunii asa-zisului „tinut secuiesc" este exclusiv cel etnic. Intrebati-l pe presedintele Consiliului Judetean Harghita, domnul Borboly Csaba, de ce nu arboreaza drapelul Romaniei pe sediul UDMR din Miercurea Ciuc, doamna Udrea! Explicati-le romanilor din tara cum este posibil ca UDMR sa fie finantata in fiecare an cu sute de mii de euro din bugetul public, atat pe legea partidelor politice cat si pe cea a finantarii organizatiilor minoritatilor nationale si in acelasi timp sa faca in permanenta declaratii ostile Statului Roman, Constitutiei Romaniei si poporului roman.
In asa-zisul „tinut secuiesc" traiesc romani doamna ministru, romani de etnie romana, care nu vor sa fie promovati sub sintagma „tinutul secuiesc". Vor sa fie promovati ca romani din Covasna si Harghita. Romani din Romania.
Dan Tanasa
19 aprilie 2010
Sfantu Gheorghe, Covasna
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Spre Moldova cu numerele de înmatriculare expirate
Comunicat de presa - AJOFM
Comunicat de presă – Locuri de muncă
Bancul zilei: Beţivul şi nevasta
Horoscop
Nimeni nu pune la îndoială că limba de stat a Republicii Moldova este româna
“Vorbele mari despre unitatea europeană sunt doar vorbe”
marile puteri europene au întors spatele polonezilor
Cel mai cunoscut mafiot din Australia a fost ucis în închisoare
Procurorul şef al DIICOT vrea mărirea duratei de reţinere a unui inculpat
Lumea lu’ Rotundu
Ţâbuleac – un pârcălab al Botoşanilor care împarte huzmeturi favoriţilor săi
Pescuit penal
Fără căldură
Amendaţi Legea Educaţiei!
invită deputatul PSD Andrei Dolineaschi
Mai sunt trei zile până la Zilele Oraşului
Depistaţi cu găinile dosite-n coteţ
Tânăra iute de mână a picat în plasă ca o gâscă
Surprins călare pe butoi, n-a apucat să umple nici o sticlă cu vin
Aproape 600 de cartuşe şi capse de aprindere descoperite în curtea unui botoşănean
Încăierare între părinţi şi profesori
Ioan Rotundu
Dovezi incontestabile
Profesorii iar nu se înţeleg asupra grevei
Bolnavii de tuberculoză să-şi cumpere lumânare
Evoluţia locurilor de muncă
Evoluţia locurilor de muncă
Acţiune în forţă a celor de la Ricovery
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog