Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12335
De la 07 Ianuarie 2003
122872402

Garry Kasparov acuza UE si SUA de "duplicitate"

  • Putin este mult mai periculos decat Statul Islamic
  • 1 October 2014, 23:00
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "cel mai periculos om din lume" si reprezinta la adresa SUA o amenintare mult mai mare decat combatantii organizatiei teroriste Statul Islamic, a declarat fostul campion mondial la sah Garry Kasparov intr-un interviu acordat Yahoo News, transmite Agerpres.
In acelasi timp, opozantul rus i-a criticat si pe presedintele american Barack Obama si pe politicienii europeni. In opinia lui Kasparov, presedintele SUA a reactionat prea tarziu la agresiunea lui Putin asupra Ucrainei, ceea ce adus, in final, la anexarea Crimeii. De asemenea, Kasparov a comparat indiferenta liderilor europeni fata de actiunile presedintelui rus cu apatia care domnea pe plan global in ajunul celui de-Al Doilea Razboi Mondial rezultata din convingerea ca nu se va intampla nimic.
Mai mult decat atat, fostul campion mondial la sah considera ca fiind o dovada de "duplicitate" faptul ca Washingtonul si aliatii sai occidentali au convenit asupra livrarilor de arme pentru rebelii sirieni care lupta impotriva jihadistilor, dar au refuzat aceeasi solicitare din partea Ucrainei.
Opozantul rus si-a exprimat sustinerea pentru regimul de sanctiuni la adresa Rusiei, subliniind ca, la un moment dat, ele vor cauza prejudicii nu doar economiei ruse, ci si personal lui Vladimir Putin si anturajului sau apropiat. Pentru aceasta, insa, respectivele sanctiuni ar trebui mentinute pana cel putin in martie 2015, este de parere Kasparov.
In afara de aceasta, Garry Kasparov a atentionat ca Vladimir Putin ar putea ameninta in aceasta iarna cu stoparea livrarilor de gaz in Europa, pentru a determina o relaxare a sanctiunilor.
In opinia lui Kasparov, presedintele rus blufeaza. "Putin joaca poker atunci cand toti ceilalti joaca sah", a declarat Garry Kasparov.
Politicianul rus s-a pronuntat, de asemenea, pentru mutarea intr-o alta tara a Campionatului Mondial de Fotbal, care ar urma sa se desfasoare in Rusia in 2018.
Potrivit lui Kasparov, el nu se asteapta la nimic bun pentru Rusia atat timp cand Putin se afla la Kremlin: opozantul rus se pregateste pentru "o iarna rece".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Ateismul politic
RFI: Intrarea in Schengen se amana din nou
Un barbat inarmat, cu trei condamnari pentru agresiune, a mers in acelasi lift cu Barack Obama
Ecaterina Andronescu: Cand s-au deschis contractele cu licentele Microsoft nu mai eram ministrul Educatiei
Opozitia acuza PSD ca tergiverseaza procedurile parlamentare in dosarul Microsoft pentru a-l apara pe Victor Ponta
Parlamentul tergiversează cererile DNA privind miniştrii acuzati de coruptie
DNA: In acest moment, Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat in dosarul Microsoft
Dmitri Rogozin: Rusia isi va proteja cetatenii in caz de conflict armat in Transnistria
Anunţ Societatea Urban Serv
Incendiu cu victima la Călăraşi
Deputatul PSD Tamara Ciofu susține amnistia fiscală a medicilor de familie
Pensionari felicitaţi de ziua lor de prefectul judeţului
Botosani: Adriana Zăiceanu, cel mai important om din Primărie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog