Ingrediente: morcov 5 bucati, hrean 2 radacini, ardei gras 3 kg, varza alba 3 kg. apa 2 l. piper 10 boabe, marar, sare grunjoasa.
Preparare: Varza se curata de cotoare si frunzele exterioare, se taie fideluta si se freaca cu sare. Ardeii se curata de cotoare si seminte. Morcovii si hreanul se curata si se spala. Se scurge varza de zeama si se amesteca cu morcovii dati prin razatoare.
Se umple ardeii cu acest amestec si se aseaza in borcane cat mai mari, ca sa intre cat mai multi. Se pun rondele de hrean printre ardei, boabele de piper, marar, iar deasupra bastonase de hrean.
Pentru saramura: Se fierbe apa cu sare pana se dizolva, apoi se toarna saramura incet peste ardeii din borcane, pana aproape de gura borcanelor.
Se scutura putin borcanele pentru a le dezaeri, iar dupa o jumatate de ora, se mai completeaza cu saramura daca este nevoie. Se leaga borcanele cu celofan dublu.