Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1925
De la 07 Ianuarie 2003
122887574

Gastronomie: Bucăţele de carne şi Cârnaţi cu mămăligă şi bânză

  • 16 January 2013, 23:00
Ingrediente:
Pentru carne: 500 g pulpa de porc, taiata bucatele,500 g carnati proaspeti, afumati, 500 g costita afumata (bacon), taiata fasii, optional, 250 g slanina afumata, 4 cepe mari sau 4- 6 legaturi de ceapa verde, 10 catei de usturoi, 1 lingura untura de porc sau ulei, sare, piper.
Pentru mamaliga: faina de porumb, grisata, 500 g cartofi, 1 lingura de unt, -sare.
Preparare:
Pentru carne: Rumeniti in untura incinsa slanina taiata feliute, adaugati bucatelele de carne, de costita (bacon) si lasati pe foc, amestecand continuu, pana ce slanina incepe sa se topeasca. Puneti apa cat sa le cuprinda si lasati acoperit, la foc mic spre potrivit, amestecand ocazional.
Dupa circa 20 min adaugati carnatii taiati bucatele. Fierbeti in continuare cu vasul descoperit, pana ce carnea este aproape facuta, usor rumenita si sosul scazut, adica sa ramana doar grasimea.
In timpul fierberii, daca este necesar, completati cu cate putina apa fierbinte. Spre sfarsit, adaugati ceapa pestisor si usturoiul feliat. Caliti impreuna inca 10 min, amestecand mai des. Sarati si piperati, dupa gust.
Pentru mamaliga: Pasati cartofii taiati cubulete, cat sunt fierbinti, dupa ce au fost fierti in apa cu sare (ca pentru piure) si scursi. Opriti 2- 3 cani din apa de la fiert cartofii. Repuneti vasul pe foc mic cu cartofii zdrobiti si cu apa oprita, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa (pana nu se mai lipeste de facalet). Sarati dupa gust.
Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine. Serviti cat sunt calde; bucatele de carne si carnati puse peste mamaliga si presarati cu branza, in cantitatea dorita.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mărinimia lui Gigi
Petru Grozavu: Povara călcatului pe greblă
Dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la ICCJ
Teama unei decuplări economice a Franţei prinde rădăcini în Germania
Accidente în lanţ la Manoleşti Vale
cap de accident a fost un poliţist
Din Cuba, Flutur află că ca fi bunic
Taximetriştii au de ales între a da bon şi a nu încasa nimic
Azi, consilierii municipali vor decide ce fac cu Sârbu de la Filarmonică
Senatorii botoşăneni au ales să stea la hotel
Hoţi din bancomate trimişi în judecată
Ministrul Sănătăţii a început răfuiala cu medicii din privat
Inspectoratul Şcolar Judeţean a mai demis un director
Liderii de sindicat din învăţământ traşi per sfoară de ministrul Educaţiei
Botoşani: Şefii spitalelor publice se bucură, bolnavii au de plâns
„Judeţeanul”, chemat la bară pentru reangajarea fostului şef de la RU
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog