Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7194
De la 07 Ianuarie 2003
123196131
pnl

Gastronomie: Caltaboş de porc

  • 19 April 2013, 23:00
Ingrediente. Ficat de porc – 500 grame, splina de porc – 500 grame, rinichi de porc – 500 grame, inima de porc – 500 grame, grasime – 500 grame, orez – 100 grame, usturoi – 1/2 capatana, mat gros de porc – 1 bucata, sare, piper, boia dulce .
Mod de preparare: La inceput trebuie sa punem la fiert toate organele, adaugand si foi de dafin pentru un plus de savoare. Dupa ce acestea au inceput sa fiarba, trebuie sa schimbam apa si sa le punem din nou la fiert.
Trebuie facut acest lucru pentru a scapa de spuma si de gustul de sange din organe.
Dupa ce au fiert si a doua oara, scoatem organele din apa si le lasam sa se raceasca. Pregatim masina de tocat, dupa care incepem sa tocam organele impreuna cu grasimea si usturoiul. Dupa ce am terminat de tocat toate ingredientele, chiar in recipientul in care acestea sunt, trebuie sa adaugam si orezul. Luam forma pentru carnati de la masina de tocat si o atasam, astfel incepem sa umplem matul (intestinul) gros de porc.
Trebuie stiut ca: matul de porc trebuie spalat foarte bine. Daca vi se pare ca inca miroase, puteti sa il mai lasati timp de aproximativ 20 de minute in apa cu sare si otet.
Legam matul gros la capat, dupa care incepem umplerea lui. Dupa ce terminam compozitia, trebuie sa legam si cealalta parte a matului (respectiv a caltabosului).
Acest preparat culinar necesita fierbere inainte de consumare. Este indicat sa intepati in 1 sau 2 locuri caltabosul, pentru a nu se sparge matul. In acest fel in timpul fierberii orezul din caltabosul de porc se va fierbe si el. Dupa ce am fiert caltabosul, trebuie sa il punem la uscat pe balcon sau in frigider.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Falusul lui Bulă
Lucrurile pe care le face pentru România în lume, le face bine şi le face cu sufletul
nu putem contesta asta
Prima femeie general din Armata Română, Floarea Şerban, pusă sub învinuire
Prognoza meteo pentru weekend
Reuters a publicat din greşeală necrologul miliardarului George Soros
Nouă poliţişti de la Rutieră, urmăriţi penal pentru luare de mită
Viktor Orban este într-un sens un model pentru mine
nu este timid in fata Comisiei Europene
Colaborarea româno-rusă în domeniul gazelor merge "normal", dar ar putea apărea probleme
Alro si ArcelorMittal, în război deschis cu producătorii de energie eoliană
Baronul argeşean Constantin Nicolescu a renunţat la competiţia pentru un loc in conducere
Adrian Năstase, introdus în sală ca un rock-star, apoi aplaudat în picioare
CJ: Au bătut palma şi şi-au împărţit funcţiile
Moaştele Sf. Mucenic Pantelimon sunt aduse la Botoşani
A ajuns şef cu ajutorul contestaţiei
Paul Onişa îşi plasează oamenii în instituţiile statului
Botoşani: Disperarea preşedintelui CJ Florin Ţurcanu
Va realiza Domonco un record naţional?
Primăria Botoşani: Miliardari asistaţi social
Numai PP-DD vî scapă de PNL si PC
Ponta: Nu ne-am gândit la acest lucru, dar daca insistaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog