Ingrediente: Peste (eu am folosit crap) – 600 g, ceapa – 1 buc, ardei gras rosu – 1 buc, dovlecel – 1 buc, morcov – 1 buc, bors – ˝ litri, leustean – leg, sare, piper, bulion – 2 lg.
Mod de preparare: La inceput luam rondelele de crap si le scoatem pielea.
Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem fideluta pe toate.
Calim mai intai ceapa, dupa care adaugam morcovii, ardeiul gras si apoi dovleceii. Daca facem acest lucru, nu mai trebuie sa adaugam vegeta pentru un plus de gust.
Dupa ce legumele s-au calit, ramane sa adaugam si pestele. Este foarte important sa fie si el calit, deoarece prinde o crusta foarte gustoasa.
Dupa ce s-au calit toate componentele, se adauga borsul si se lasa sa dea in clocot, pentru a completa cu apa.
Spre sfarsit, dupa vreo 40 de minute, adaugam si 2 lg de bulion pentru culoare, dar si leusteanul, sarea si piperul. Mai lasam timp de 10 minute sa fiarba si apoi se poate servi.
Nu adaugati niciodata sarea si piperul la inceput, deoarece legumele se vor inmuia si nu isi vor pastra forma pana la final.
Pofta buna!